Zagnojena osmica
Imam problem z izrašanjem osmice.Raste mi že pribljižno pol leta. Pred 5 dnevi se je pojavila huda bolečina, kateri je sledila oteklina, zdaj pa se je dlesen še zagnojila. dlesen me zelo boli, bojim pa se, da bo gnoj razširil, saj iz rane teče gnoj pri sedmici. Šla bi k zobozdravniku, vendar sem v tujini in pred petkom ne moram domov, zato me zanima, če lahko počakam 5 ali 10 dni (ker grem takrat nazaj v SLO) ali moram nujno obiskati zobozdravnika. In ali lahko proti bolečinam vzamem naklofen.
In kako je s plačili v tujini (Avstriji), sabo imam sicer potrdilo od ZZZS, potrilo o pravici do storitev med začasnim bivanjem v Avstriji.
Lep pozdrav.
Spoštovana Katja,
če ste otekli, potem verjetno ne boste zdržali 5 ali 10 dni brez antibiotične terapije. Zadeva je lahko precej neprijetna in celo nevarna, ker gre konec koncev za gnojno vnetje v glavi. Proti bolečinam lahko vzamete naklofen, menim pa, da potrebujete še atb terapijo.
Obiščite zobozdravnika, antibiotik boste verjetno morali plačati, ko pa se vrnete, vam bo ZZZS povrnila stroške (ne pozabite na račun).
Lepo pozdravljeni!