Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje zadrževanje v prostorih,kjer kadijo – redkodkdaj

zadrževanje v prostorih,kjer kadijo – redkodkdaj

pozdravljene.

Zanima me mnenje. Povabljena sem na dva žura, kjer bodo notri verjetno tudi kadili. Sama sem nekadilka, sem pa v osmem tednu nosečnosti. Do sedaj v nosečnosti sem se izogibala takim prostorom. Na ti dve zadevi bi pa rada šla, pa verjetno bo še kaka taka. Sej pravim to bo mogoče par krat v nosečnosti, torej par ur.

kaj menite, je to lahko škodljivo, s tem da bo to sedaj ne vem par ur, in enkrat drugič par ur, se pravi vsega skupaj parkrat v nosečnosti, drugače pa nisem v stiku s cigaretnim dimom.

Prosim za mnenja, vem, da boste rekle, da je bolje se izogniti takim zadevam, pa vendar bi želela it. Če pa to ni priporočljivo, bom pač izpustila teh par druženj.

hvala in lp

Tudi sama sem nekadilka, pa sem skozi celo nosecnost morala jesti v nasi zakajeni kantini. Sodelavci so bili vsaj toliko “obzirni”, da niso kadili direktno pri mizi, kjer sem sedela. Otrok je zdrav in ji nic ne manjka. Zato pa zdaj nikamor ne hodim, kjer bi se kadilo z njo.

Ja, zadrzevanje v zakajenih prostorih tako ali tako ni dobro (tudi za tebe), ampak zal se temu ne gre popolnoma izogniti. Tako da: uzivaj na zuru! 🙂

Lp, mishika

Tudi jaz sem nekadilka in se takim prostorom izogibam že samo zaradi sebe. Ampak če bi se hotela izogniti vsemu škodljivemu v nosečnosti, bi se morala preseliti nekam v hribe, kjer ne bi bilo niti izpušnih plinov iz avtomobilov …

O moj bog. Enim ljudem bi bilo treba zakonsko prepovedati otroke!

Ne, predraga. Ne bo te ubilo, če boš pet ur vdihavala cigaretni dim. Da pa se boš imela za kej sekirat, raje enega prižgi :).

pozdravljene.

Ja Miicka ne se razburjat. Je pač tako, da delajo tako paniko s kajenjem, tako, da res ne veš koliko pa lahko kaj škodi tudi to, da pasivno vdihavaš dim ne. Raje prej vprašam, kot da se potem sekiram.

Ja sem pač mnenja, bolje več previdnosti, kot pa da je potem kaj narobe.
Sigurno pa, da vem, da me par ur zadrževanja v takem prostoru, kjer kadijo, ne bo ubilo!!!!

hvala in lp

Veš, me razkurijo taka vprašanja. Ker potemtakem lahko nehamo dihat, ker zrak je tudi onesnažen. Nosečnost ni bolezen in sama sem mnenja, da je treba vse delat in jest kot prej, da otrok potem ni alergičen (vem, da je lahko tudi sicer, pa vendar).

Ojla

Miicika, tukaj ne govorim o tem kaj jesti in kaj ne, govorim o zadrževanju v prostorih, kjer kadijo. To je pa nekaj čisto drugega.
Kaj jesti, je zame tudi res vprašanje, ker imam celodnevne slabosti že nekaj tednov, sicer pa če se kolikortoliko počutim jem enako kot prej….

hvala in lp

Ta prava se je oglasila;))))Jeseniški zrak je res fantastičen;)

Roses, ne kompliciraj.

Ta prava se je oglasila;))))Jeseniški zrak je res fantastičen;)
[/quote]

Hehe škratka, zato smo pa tako zdravi;) je pa vseeno čisto nekaj drugega kot 20 let in več nazaj … ni več ‘Mesto rdečega prahu’, kot je pel Riko, čeprav pa to ostaja jeseniška himna že zaradi hokeja;) btw – kok smo fajn zadnjič Olimpijo stolkl:)))

New Report

Close