Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Otroško in mladinsko zobozdravstvo Zadah iz ust in vneto grlo

Zadah iz ust in vneto grlo

Hello!

Seveda sem najprej pogledal sporocila, a zal nisem nasu nic kaj podobnega moji tezavi. Nekak pa nisem povsem preprican, da to vprasanje spada v forum stomatologija.

Veckrat na leto se mi v ustni votlini pred zrelom na obeh straneh naredita dve vecji bulici. Vcasih se same od sebe iz njih izluscijo kroglice do 4mm premera, sive barve, ki obupno smrdijo. Zares je takrat tak tudi moj zadah iz ust. Zdaj se mi je to spet pojavilo, le da sem na to bulico pritisnil, pa se je pojavilo par manjsih skupkov, ki so prav tako mocno smrdeli.

Nacelama se mi to pojavi, ko sem prehlajen, zadah iz ust pa je (vsaj meni) zelo opazen. Grlo me zdaj boli in precej tezko poziram. Tezaves skusam lajsat z neoanginom, a se mi zdi, da je ucinkovit le dokler je v ustih, potem pa ucinka ne opazim 🙂

Ker se mi to pojavlja veckrat, in to ze vsaj deset let, bi prosil za nasvet, ce obstaja kaka permanentna resitev te tezave. Pripravljen sem it tud na kako operacijo, ce bi s tem resil ta problem.

Vnaprej hvala za odgovor
JoeJoe!

Spoštovani Joejoe,

zadah iz ust je s tem problemom prav gotovo povezan, verjetno pa bo bolje, če se obrnete na specialista otorinolaringologa ( napotnico zanj vam bo izdal vaš osebni zdravnik – splošni ali zobozdravnik ). Očitno gre za ponavljajoča se gnojna vnetja v področju žrela, ki bi jih bilo potrebno bolj “agresivno” zdraviti.
Lepo pozdravljeni!

New Report

Close