zadah iz ust…..
sama imam isto težavo, pa sem sedaj prišla do ene ustne higieničarke ( to je sedaj novi poklic), ki mi je razližila da običajno zadah pride iz žepkov ki nastanejo v dlesnih, v katerih se nabirajo bakterije in tam gnijejo. Te žepke je potrebno čistiti vsaj na 1/2 leta, ker sami ne moremo priti do njih, pa naj bo naša higinea zob še tako dobra. Jutri sem zmenjena pri njej da me pregleda, tako da ti kaj več lahko povem jutri. je pa možu od moje prijateljice rešila ta problem, tako da upam, da je to to. Lahko pa si kupiš tudi zobno pasto in ustno vodo Yotuel air lift, ki je prav nega proti zadahu. JAz si s tem malo pomagam, samo je pa treba odpravit vzrok. PA strgalo za jezik, kjer ostane največ bakterij tudi ni slabo imet.
ja res je da je vzrokov veliko in najti je treba vzrok. Bila sem včeraj v Lj pri ustni higieničarki Mirjam-dental studio v župančičevi jami. Na stolu sem bila 2 uri in res se je poglobila v moje zobe. Najprej mi je premerila žepe pri pri dlesnih, ki so največji problem pri večini ljudi in povzročajo paradentozo. Normalna velikost teh žepov je 2-3mm moji so bili veliki 6-7mm, kar je kr dost, najhuje so tm 9-10mm. PA naj
povem, da meni zunaj zobe zgledajo krasni, lepi, beli, kot da ni nič narobe. Uglavnem v teh žepih se nabirajo bakterije ki razžirajo sklenino, s tem se razvije paradonotza, odmik dlesni, zadah… Včeraj mi je očistila kamen na zobeh, dlesno so krvavela v potokih. Sedaj je na vrsti čiščenje kamna v žepih. To dela po četrtinah, ker dobiš injekcijo in kr traja da ti vse očisti. Obvezno mi je svetovala uporabo intradentalnih ščetk vsaj 2x na dan, strgalo jezija, ščetka mora biti čim bolj mehka, način ščetkanja je zelo pomemben, in je čisto drugačen kot mso se ga učili mi toliko let nazaj. Od dlesni navzdol se ščetka sedaj in ne krožno. Uporaba ustne vode Curasept ads 212 parkrat na leto ker deluje antibakterijsko, vmes pa uporaba katerekoli druge ustne vode. Med enim in drugim obrokom hrane mora preteči vsaj 2uri zato da se ph ust vupostavi nazaj.
Upam da sm bla dost izčrpna. Res se je posvetila nežna je ful, k je kr mal skelelo, sma dones mam pa tolk fine zobe, gladke, čist drugi občutek je v ustih.