Lep pozdrav!

Imam eno vprašanje! Redno hodim k zobozdravniku, ker imam neprijeten zadah iz ust. To tudi mojemu zobozdravniku povem in mi skoraj vedno popravi kakšen zob, ampak zadah ostaja!
Težav z želodcem nimam, ker sem bila tudi pri splošnem zdravniku, ki je trdil, da sem popolnoma zdrava in da misli, da je vseeno kriv karies oz. da je vzrok v zobeh!
Moram pa povedat še to, da me to ovira že kakšne tri leta, odnose z ljudmi imam bolj površne, saj si z nikomur ne upam pogovarjati od blizu, ampak se kar izognem, žvečilni je pa v mojih ustih nonstop!
Zadnje čase to moti tudi patnerja!
Predvsem zjutraj je zadah res grozen in tudi zvečer. Opažam, da mi pravzaprav smrdi tudi jezik, oziroma obloga, ki se na njem naredi (naredi se pa samo na desni strani).
Samo še to bi rekla, da si vsakodnevno umijem zobe trikrat, enkrat na dan uporabim nitko, večkrat si umijem z elektično, čistim si jezik. Eno uro je še vredu, nato dobim zadah, ki je res neprijeten. Hvalabogu, da obstajajo žvečilni, ampak sem jih že pošteno naveličana!
Se mi pa zjutraj naredi vse belo okrog ust in tudi, ko si umijem zobe ni bistvene razlike (pri zadahu), šele, ko kaj pojem je malo bolje!
Oprostite dolžini posta in se vam najlepše zahvaljujem za odgovor!

Spoštovana Z ara,

napisali ste, da imate eno vprašanje, ampak jaz ga kljub dolgemu postu nisem nikjer zasledila. Saj v bistvu vem, kaj me želite vprašati, pa vseeno…za drugič!
Dokler so v ustih kariozni zobje, moramo vedno imeti v mislih, da so lahko vzrok za neprijeten zadah. Vseeno pa me motijo obloge, ki jih opisujete. Kljub mnenju zdravnika, bi kazalo temeljito pregledati še žrelo in žrelnice (med njimi so tudi mandeljni). Če so vzrok za zadah obloge, ki se naredijo po jeziku in če se zjutraj zbudite beli od oblog, potem vzrok res ne gre iskati v zobeh.
Pogovorite se še z zobozdravnikom. Če ne bo našel vzroka v zobeh (v poštev pride tudi rtg slikanje vseh zob), potem se boste morali vrniti k splošnemu zdravniku.

New Report

Close