Najdi forum

Začela z novim letom

Ma, lepo te prosim, kaka masaža neki! :)) Pošteno? Ja, tudi moja prva misel je avtomatično tortica. In veš kaj je bila druga? Nova kuharska knjiga! :))) Oh ja.

Človek mora imeti sanje in cilje, brez tega ni nič! Hej, glede tvojega podviga me pa zdaj ful firbec matra! Naj ugibam … Kakšen maraton?!

[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wuNIgKW/] [img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wuNIgKW/weight.png[/img] [/url]

Kakor lahko prebiram ste vecina v fazi, kjer sem bila tudi sama; tri kg dol in gor in dol in gor in tako naprej in seveda vse to s hudim odrekanjem, obcutki krivde itd. Dobro veste, da to nima smisla. Jo-jo efekt je tako naravna stvar kot lakota. Z njim se nima smisla boriti, ker vedno, pa tudi ce je to po treh mesecih ali po pol leta ali pa cez eno leto vsi kg pridejo nazaj. To je zakon narave, ne se upirat, vi niste cisto nic krive. Saj vidite, tudi, ce se do grama drzite dijete, lahko dva tedna nic ne shujsate. To je popolnoma naravno in tudi znanstveno razlozeno v knjigah, ki vam jih svetujem. Ko berem kako tehtate, merite in se sekirate, mi je hudo.
Lepo vam svetujem eno izmed naslednjih knjig (ni stran vrzen denar): Jem, torej hujsam, Zakaj so pa Francozinje lahko vitke ali Zakaj shujsevalne diete redijo.
Te knjige so osnovane tako, da je zelo malo tehtanja in merjenja (samo v zacetku), ni potrebno poznati kalorije (vprasajte nekega naravno vitkega cloveka, ce ve koliko kalorij ima kaksna stvar).To ni zivljenjsko in ni smiselno, razen seveda za zelo kratek in omejen cas.
Res vam zelo priporocam, ker sem sla tudi sama skozi razlicne variante hujsanja, da preberete vsaj eno izmed teh knjig.
Sama nisem nobena strokovnjakinja, niti se ne ukvarjam z medeicno, ampak cisto z drugim podrocjem, vam pa rade volje odgovorim na kaksno vprasanja, ce sem ga le preverila v praksi.

Čao punce….

Kaj vam naj rečem, danes je ponedeljek to pomeni da vse ki smo začele nekje 4.1 hujšati je danes minil 1 mesec…počutje?? Pri meni fantastično…in tukaj so rezultati:

4.1.2010 – 115,80 kg/173 cm ITM: 38
1.2.2010 – 109,60 kg/173 (poleg tega imam še M) ITM:36

Z rezultati sem izjemno zadovoljna! Torej 6kg v enem mesecu se mi zdi super rezultat, se pa zavedam da je tukaj bilo veliko odvečne vode, tako da bodo sedaj kg šli verjetno bolj počasi, ampak ni važno…rezultati so tu! Prehranjujem se veliko bolj zdravo kot sem se prej, pojem veliko sadja, in pazim da jem vsaj 4x na dan in se zato ne prenajedam – prav super. Telovadim nekje 4-5x na teden, sedaj sem malo spremenila telovadbo in sicer delam tudi malo z utežmi in telovadim mišice na celotnem telesu potem pa še malo kardio na orbitrek.

LEGICA: Kje si pa kupila green plate? A resnično prinaša rezultate? Vem da pri uporabi originalnega – power plate – so baje kr dobri rezultati!!

Celi vikend sva imela na mizi v dnevni sobi čokoladice merci ter še ene male bombončke z arašidovim maslom, saj sva imela v soboto in nedeljo obiske…in naj vam povem da sem prav ponosna nase, saj sem pojedla le 2 merci in 4 arašidove bombončke…kar je zame dober rezultat saj sem bila zmožna pojesti veliko veliko več 🙂 Ker obožuuujem čokolado 🙁 hahaha ampak vidim da lahko jem zmerno 🙂 Hvala bogu….in s tem sem se tudi že nagradila za moje mesečne rezultate 🙂

Sedaj pa s polno paro naprej…kmalu se začne predavanje o zdravi prehrani v zdravstvenem domu in sem se odločila da se ga udeležim pa da vidimo kaj me še bodo naučili :))

BRAVO PUNCE :))

Neee. Ne maram tečt.

:-)))

(pa da vidim koliko poskusov boš rabila, he he…..je v Slo in ja, veliko švica bo zahtevalo)

Kilogrami, ja, poznam knjigo, prebrala, me presunila in prepričala. Delno se jo celo držim. A le delno.

Debeluška – bravoooo! Tko se dela! In še lepo telovadiš zraven – torej, veš, teli kilogramčki niso sam voda! Ampak se topijo taprave zadeve 🙂
Green plate, jah, nimam ga doma, hodim nanj v fitnesu. Je pa zadeva zelo popularna, se kar malo grebemo zanj (imajo jih sedaj celo 3), prvo smo bile na njem samo ženske sedaj tudi tipi. Je pa res hec, kako te to trese……sem se že spraševala, a je to zdravo. Madonca, delavci z vibracijskimi vrtalniki so posebej zaščiteni, jaz se pa prostovoljno pustim 10 min tresti. Izberem 10 min shujševalni program, na minuto menja jakost tresenja, min 10 max 40. Da daje rezultate? UPAM da res .-))

Lep pozdrav!

evo mene 🙂
sem v soboto vseeno stopila na vago in meni kaže -1kg (prej 169/75, sedaj torej 169/74).
…pri meni pač nagrade ne bo … 😉
No ja, glede na količino vloženega truda (malenkosten) je rezultat sprejemljiv , in pokazatelj, da moram očitno še mal zmanjšati obroke oz. “dat na žgance kakšn ocvirk manj”.
Vseeno pa lahko rečem “podarim še 9 kg ” 😉
Za mal hitrejši napredek – recimo, da bi februarja spravila dol 2 kg – sem si v knjižnici sposodila montignaca… škodit ne more 😉

Debeluška, dobra si, bravo!!
Nasmejana :), pa ti imaš že skoraj normalno težo! Hej, take kile grejo težje dol in zato več veljajo!

Gremo neustrašno naprej, punce!

Neee. Ne maram tečt.

:-)))

(pa da vidim koliko poskusov boš rabila, he he…..je v Slo in ja, veliko švica bo zahtevalo)[/quote]

Hm, lahko bi bil tudi kolesarski maraton. Ali pa kakšna visokgorska tura, da bo to podvig v pravem pomenu besede …
100 žensk na Triglav mogoče? ;))

[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wuNIgKW/] [img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wuNIgKW/weight.png[/img] [/url]

Pozdravljene punce!

No, jaz sem še vedno tukaj. Berem vas vsak dan, žal pa imam trenutno bolj malo časa, da bi se večkrat oglasila. Moji uspehi? Nisem tako uspešna kot ve (BRAVO!!!!! Čestitam vam za vztrajnost!), in čeprav me včasih mine volja, vztrajam naprej. Včasih bolj ali manj uspešno. Hm, ja ne bom sedaj jamrala in preveč razmišljala o slabih dnevih. Danes je nov dan in grem naprej – za zajtrk so bili to jutro hrustljavi müesliji (ja, saj vem, da to ni ravno najbolj zdravo…) z mlekom 0,1% maščobe, za malico 1 bo mandarina in dva hrska kruhka, za malico 2 bo bela kava, za malico 3 kozarec zelenjavnega soka. Za kosilo – hm, za danes še pa res ne vem. Za večerjo pa kakšna solata. Pa obvezno moram spet na kolo in kakšen polurni sprehod…

Še enkrat vsem čestitam za uspeh – krasne ste in zelo pridne, zato je kakšna nagrada več kot opravičena. Kar tako naprej!

Lep pozdravček vsem pa lep in prijazen dan vam želim!

Ja, Vanilka, kolo bo! In klanec bo….gor pa me pričakajo ovčice 🙂

Danes sem že pojedela zajtrk (polnozrnat toast in mlečni namaz), za malico bodo jabolka, kosilo je že v posodici (polnozrnati zelenjavni tortelini), zvečer bo pa kakšna solata in beljakovine. Meni res pomaga, da že zvečer pripravim naslednje kosilo, kosilo in zajtrk prinesem v službo in tule glodam.

Lepo se imejte vse skupaj, zajadrale smo v drugi mesec! Mesec, ko se po navadi rast malo ustavi, zato ne obupat, moramo kar gurat naprej in naprej!

Legica, po moje greš na Triglav 😉
Držim pesti, da ti uspe. Njegovo veličanstvo Triglav je samo eden in čaka te tam, da ga začutiš prav od bluzu.
Ko sem bla jaz gor (pred 12 leti prvič in zaenkrat zadnjič), sem imela še en teden občutek, da dobesedno letim – ker mi je uspelo! Glede na to, da imam strah pred višino oz. globino, sem bila namreč prej 100%, da pač na Triglav ne bom nikoi šla. In potem je družba rekla “gremo” in sem kar hodila in hodila in hodila in uspela :).

Vanilka – ja, ampak ta skoraj normalna teža se meni zdi še kar daleč, ker sem komaj začela… ko sem bila na 67 kg, sem se trudila (samo v mislih, nič v dejanjih) zgubit 2 kg, pa so šle kilce sam lepo gor, pa sem sprva rekla, no ja – mi je vsaj košarca B končno lepo prav, brez tistega lufta vmes… ampak sočasno so tud hlače postajale tesne in pretesne…

Ampak bo – gremo dalje, mic po mic, korak za korakom tako kot na Triglav. In če je družba, je lažje 🙂
lep in uspešen dan vsem!

Punce, hitri pregled te teme mi pokaže, da se je cca 25 punc javilo na začetku 2010 na skupni poti zgubljanja kil. Zadnje čase pa se mnoge ne javljate. Tule smo, lepo pridno zbrane, da dosežemo nek skupni cilj. Vmes bo težav in spodrsljajev na tone, a skupaj smo, da si pomagamo, si svetujemo, smo si v oporo, jamramo, se hvalimo, obupujemo – vse pač, kar bo prišlo.

Zato objavljam javni poziv, dajte, punce, javite se, lahko le na kratko, kako ste, kako vam gre. Vsem nam bo lažje!

Vse me, ki smo prijavljene, pogrešane, začasno izgubljene, ponovno vrnjene:
Kroglica,
Fanina,
Bajsa Debelajsa,
Hana,
Luca29,
Belouska,
Debelinka 77,
9999,
Suzana77,
Mojčica,
Bunkica,
Nasmejana:-)
Tulipan11
Č
Stotka
Pandica
Sanella,
Majch
Rebeka24
Vanilka
Ntalija
Flower24
Rebecka
Anitap32
Robin
Debeluška
Estella
in še kdo, ki sem ga mogoče pozabila.

Oj – Legica – no, vidim, da sva zjutraj sočasno pisali … jaz sem sanjala o Triglavu, ti si pa bila že na kolesu – in to v klanec!!!
Dobra si, res… če sam pomislim, da me je že manjšega vzpona s kolesom strah… Sam ideja je pa dobra. Tud men ne bi škodilo, če bi takoj ko sneg pobere kolo ven potegnila – lani sem komaj sopihala za preostalimi člani družine. Pravzaprav, res hvala za idejo, Legica!

Nasmejana, you’re welcome :-))
Meni je kolo super. Sama s svojimi mislimi, srčnim utripom in sapo, prepoteno telo, veter v laseh…….. pred mano klanec, znižam prestavo, poskušam ne gledat predaleč, padem v ritem, vrtim, vrtim…..začnem sopihat, lovit sapo…..še znižam prestavo, si dovolim hitri pogled naprej, koliko je še tega klanca…….noge se mi že tresejo………še mal, pa sem gor. Se ustavim, voda, dihanje. In potem spust navzdol. Kot katarza. Do naslednjega klanca .-)))
Domov pridem rdeča in prešvicana, prezračena, hja, zna bit da je Robič car, ampak jaz sem pa ……carica, he he.

Belouska, tudi če te preganja čas, napiši vsaj kak stavek, da si še vedno z nami. In vztrajaj, samo vztrajaj!
Pandica, Rebecka, Bunkica, 9999 in vse ostale, res, tudi jaz vas pogrešam, oglasite se kaj!

Nasmejana :), jah, človek res ne more imeti vsega, vedno so potrebni kakšni kompromisi.
A si prepričana, da bi morala spraviti težo na 65 kg, če te potem moti tisti luft v košarici?
Jaz sem 4 cm manjša od tebe in bi bila v bistvu čisto zadovoljna z 68 kg. Moj ITM bi bil v tem primeru že normalen (< 25). Mislim, da mi teža pod 65 kg sploh ne paše, ker sem potem od pasu navzgor že kar preveč suha. Noge so seveda druga stvar; ne bi ravno paradirala okoli v kratkih hlačah ... ampak drugače bi bila pa čisto ok. 🙂

Ok, se mi je zdelo, da bi bil Triglav zate ‘prelahek’ zalogaj. :)) Kolo torej … Grem zdaj kar na najbolj ultimativno varianto (čeprav nisem prepričana, da so ovčice septembra še tako visoko):

Vzpon na Mangartsko sedlo?! Če ti to rata, si res carica!!

no, ko sem imela nazadnje 65 kg, sem lahko nosila hlače št. 40, pri 67 kg, so mi bile pa že pretesne preko bokov in stegen, št.42 pa čist prevelika okol pasu, tako da… no, če prav pomislim, sem imela probleme pri nakupu hlač tud ko sem imela 58 kg… če mi je blo čez boke prav, je pa okrog pasu stran štrlelo… Verjetno bom morala najt kakšno šivilijo 🙂

Uf, jaz isto. Tudi ko sem imela manj kot 60 kg, sem kupovala večje hlače in jih potem ožala za pasom. Čez stegna mi je npr. ustrezala številka 42, v pasu pa 38 ali celo 36. Pri tem, da sem vedno izbirala samo med modeli s širšimi hlačnicami. Pri bluzah je spet problem: zgoraj preveč blaga, spodaj pa ne morem zapeti zadnjih gumbov, zato vedno nosim majice …
Je pa res, da večjo kot imam težo, večje je to nesorazmerje med pasom in boki, in težje dobim oblačila zase. Ja, dejansko bi bilo verjetno najboljše, če bi jih dala šivat po meri, samo to je pa dost komplicirano, da bi morala sama nabavljati blago, pa še vprašanje, kako bi na koncu izpadlo …

Ojla.
Ja Legica, kako lepo si pa tole opisala. Tud men je kolo zakon.Če je pa za dol še kakšna lepa stezica s kakšno korenino pa še tok lepše. Me pa res zanima tvoj cilj. Na Mangartskem sedlu sem bila lani in je res treba kar precej trme, a je težje,vsaj zame, priti na Zvoh (nad Krvavcem).

Drugače pa jaz zdaj hodim vsak dan na eno do dveurne sprehode.Lepo počasi kurim kalorije in utrjujem hrbet.Vsak večer telovadim: vaje za hrbet, počepi in nekaj kar naj bi bilo enkrat sklece, ker mi še nikoli ni uspelo naredit niti ene in če se bom tok strenirala, da bom enkrat naredila vsaj pet sklec…..no to je že en cilj. V petek ko se tehtam bom pa videla. Nekje od pol do ene kg na teden je moj cilj.

lp stotka

Vanilka, bo Vršič tudi zadoščal za častni naziv carice? :-)))))))))))))

Opa Legica, lep cilj. Pa itak da boš carica :D!

New Report

Close