Najdi forum

Pozdravček

Ne vem če tale problem sodi v tole rubriko, vendar bom vesela kakršnega koli mnenja ali odgovora.
Problem pa je takle:Stara sem okoli trideset let, ločena, imam dva čudovita otroka, ki sta bila do sedaj edina sončka v mojem življenju.Ker sem bila v zakonu zelo razočarana, sem se izogibala kakršnekoli resni zvezi.Lansko jesen sem spoznala prijetnega moškega in razvila se je ljubezen.Imela sva se rada in vse je bilo v najlepšem redu.Ko sva se spoznala mi je povedal da je ločen in da ima enega otroka.Veliko časa sva preživela skupaj, čez približno dva meseca najinega poznanstva pa mi je povedal, da še ni ločen in da se šele zdaj seli stran od družine.Zame je bil to pravi šok, vendar sem ob pogovorih in obljubah, da si želi urediti življenje z mano, da me ljubi in da je njegov zakon že zdavnaj ugasnil verjela in nama dala priložnost.Vem, da sem tukaj naredila veliko napako.Kasneje se je stvar razvijala takole :vse vikende je preživel z mano in pri meni, veliko stvari je uredil, ko je bil pri meni je delal tako, kot da je že od vedno član družine:Postoril je veliko majhnih in velikih stvari, imela sva se lepo.Nisem mu postavljala ultimatov naj se loči, ker sem iz lastnih izkušenj vedela da za to rabi nekaj časa.Pogovarjala sva se o otrokih, želel si je še enega otroka z mano, skratka prihodnost je bila orisana.Zadnja dva tedna pa se je začel temeljito spreminjati.
Ni mi bilo vseeno, zato sem vrtala kaj je narobe.Prišla sva do tehle problemov:prvi naj bi bil ta ker nisem pripravljena imeti še enega otroka, vendar sva to rešila tako, da ne bova izključila te možnosti in se opredeljevala za ali proti, pač pa bova pustila času čas.Naslednji problem pa je bil ta, da je ugotovil da imam preveč kilogramov in bi morala dol s kilami.Še majhen podatek:velika sem 170cm in tehtam 62kg.Ta razlog je po njegovem tako moteč, da ne bi mogel živeti z mano.Sama sem sklenila da se bom znebila nekaj kilogramov – tudi v svoje dobro.Ker pa nikakor in nikoli ne morem verjeti, da je to eden in edini razlog za končanje najine zveze, zdi se mi naravnost smešen, nenehno razmišljam kaj je pravi vzrok.Mislim da je vzrok nekje drugje, zdi se mi pa da mi ne upa povedati.
Psihično me je zelo obremenil, pahnil me je na začetek, tja kjer sem bila pred tremi leti, tja kjer si nisem želela biti nikoli več.
Kako naj se ponovno utirim v življenje, kako naj še komu zaupam, kako ,kako naj sploh živim? Po vsem tem je življenje spet razbito na tisoče koščkov.
Pia

Spoštovana Pia,

vaš parnet je šibka osebnost, ki želi krivdo za razpad zveze prevaliti na vaše rame zato vam tudi prepušča odločitev. Pred seboj imate še dovolj časa, da si življenje uredite z nekom, ki vas bo bolj cenil.

Spoštovani!

Pred parimi dnevi me je začela boleti leva roka(večinoma mišica). Bolečina se širi proti lopaticam in navzdol. Včasih me boli tudi desna roka (tudi predvsem mišice). Ker o tem premišljujem, se mi zdi, da me začenjajo boleti še druge stvari včasih mi postane tudi rahlo slabo in občutek imam, da bom ravnokar omedlela. Neprestano mi roji po glavi, da sem verjetno bolna. Ko vse to premlevam, me začne boleti še želodec, ki pa je na otip zelo občutljiv. Bila sem na gastroskopiji in z želodcem ni kaj dosti narobe(rahlo pordela sluznica). Včasih me tudi zbada v prsih, enkrat na eni, enkrat na drugi strani. Kaj je vzrok tem mojim težavam in kako naj se teh občutkov znebim. Ali so mogoče to znaki kakšne resne bolezni(npr. srca ali pljuč).Hvala za odgovor in lepo pozdravljeni!

Spoštovana Amanda,
zanimivo je, da ste vprašanje o možnih telesnih boleznih zastavili prav psihiatru in ne splošnemu zdravniku.Dopuščam možnost, da gre za takoimenovane somatoformne motnje, to je motnje telesnih funkcij, ki pa imajo (vsaj prikrito) povezavo z nekim stresnim dogodkom iz preteklosti sedanjosti ali neposredno pričakovane prihodnosti.Obstaja seveda še vrsta možnih, a manj verjetnih zgolj telesnih razlogov za vaše počutje, ki pa jih boste prej ali slej ključili.Zaskrbljenost, ki vas preveva, še ni depresija, zato bi vam zaenkrat priporočil le avtogeni trening in zmerno športno aktivnost.

Spoštovani!

Seveda nisem omenila, da jemljem antidepresive, (helex-eno tabletko zjutraj).
Se morda pojavljajo te bolečine zaradi le teh??? Kaj naj storim? Je vse to vzrok kakšne resne bolezni???

Spoštovana Amanda,
Helex ni antidepresiv, temveč pomirjevalo !V neugodnem primeru lahko povzroči celo odvisnost.Vsekakor bi bilo bolje, če bi namesto njega dobivali pravi antidepresiv, na primer katerega iz skupine SSRI.Vaš zdravnik bo že vedel, kaj je to.

New Report

Close