Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina zabuhla okrog oči-zakaj?

zabuhla okrog oči-zakaj?

Stara sem 32let in ko se zjutraj zbudim sem zadnje mesece full zabuhla okrog oči. Kaj bi to bilo? Če slučajno zvečer jem, da ne govorim-zabuhla v piko.
Drugače sem “baje” zdrava. Se bom morala kar sprijaznit?????

Nisem zdravnik..da bi dajala nasvete, lahko pa povem kaj je pomagalo meni. Malo višju vzglavnik, pred spanjem prezračena soba, ne spat preblizu radiatorja. Zabuhlost se je spreminjala med men. ciklusom, tako da morda tudi to kaj vpliva.Kaj ješ itd..pa ne more bistveno vplivat, vsaj po mojih izkušnjah ne, morda pa spij kak diuretičen čaj čez dan in pred spanjem potelovadi. Vem, da je zadeva zoprna, ker se zbudiš kot krof…ves vzhajan…

verena

Mogoče pa so krive ledvice? Zatekanje obraza je eden znakov bolezni ledvic.

lp

Kreme za obraz rade povzročajo zabuhlost okoli oči. Lahko si elergična na pršice. Pri okvari ledvic še kaj drugega oteka kot pa očesne veke.

To se je včasih dogajalo meni če sem jedla kaj slanega (čips, palčke, arešide…)

Izhajam iz sicer zdrave družine, katere člani smo vsi po vrsti rahlo zabuhli – ni nujno, da si bolna.

Sicer pa je res, kar pravijo punce: pred menstruacijo je zabuhlost močnejša, prav tako če zvečer ješ slano hrano.

Jaz sem ze dolgo zabuhla in oci me vedno bolijo. Po jedi me boli vse: celjust, obrazne kosti, nosna sluznica in najvec oci. Pri tem sem zelo zaspana.
Eni pravijo, da je od sinusov; drugi da je od nevralgije trigeminus; tretji da je od ledvic.
Res je da sem imela kataralni sinusitis, ampak rentgen pokaze ciste sinuse.
Vcasih mi se dela gosta sluz (ne vem od kod) in potem gre v zrelo.
Za desnim usesom imam zelo boleco tocko od kod gre ostra, zbadajoca bolecina v desno oko.
Leva ledvica je mejhna in suha.
Na desni jetri imam par cist.
Zacelo se je v vlaku, ko sem se vozila v solo in od takrat samo enkrat mi je pomagal nevrolog z injekcijo (ne tukaj)v desno stran vratu. Pozneje, nihce.

Mislim, da gre za kombinacijo dveh stvari – kronicnega vnetja sinusov in nevralgijo trigeminusa (ceprav potek ni cisto tipicen). Oboje je zoprno in vztrajno… se posebej v mrzlih mesecih, ko dodaten prehlad poslabsa sinusitis.
Prav gotovo bi bilo dobro pregledati kri (kar pa ste najbrz ze opravili?), treba je razjasniti kaj je z levo ledvico… Za dvig odpornosti pa vam svetujem tudi redno gibanje, zdravo prehrano, poskusite lahko tudi s pripravki (npr. Imunal ali kaj podobnega v lekarni).

Lep pozdrav, Katarina

New Report

Close