Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija ZA VSE MAMICE

ZA VSE MAMICE

Drage mamice, to je pa že preveč, kako in s čim obremenjujete Tanč. Saj ji bo pa ja dovolj. V vsaki literaturi imate navodila, kdaj, koliko in kako uvajati hrano. Da ne govorimo o tem forumu, če uporabite iskalnik. Samo danes si poglejte novo odprte teme!
Draga Tanč, a sedaj boste še strokovnjak za pranje igrač?

Moje pobožne želje, dsimon:))

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Jaz bom pa takole povedala. Razumem dsimon 1, da se teme včasih prepogosto ponavljajo, vendar vsak otrok pa ni isti, nima istih težav, zato pa radi kaj povprašamo Tanč. Kakšen bi pa bil svet, če bi bili vsi otroci isti in imeli iste probleme????

Tanč, hvala za vse nasvete, in se še priporočam!!Včasih nasvet več pomaga, kot pa kakšno zdravilo!

Pa dajte no, mame drage, zdravo pamet imamo vse pa jo dajmo uporabit. Ce se ne sme uvajati jajc pred enim letom starosti pa res ni treba sprasevat, ce je 11 mesecev, 3 tedne in 6 dni tudi prezgodaj…
Pozdrav,
🙂 Tanja

Draga Saraja,
če gre za vprašanje o otrokovi bolezni ali pa nasvet, ki ni bil že milijonkrat odgovorjen, je seveda eno. To pa, da je otrok toliko drugačen, da mu takšna količina nasvetov vseeno ne pride prav, pa ne verjamem. Kakšna pa je razlika med 140 ml in 160 ml mleka ali kašice? Kakšna pa je razlika, ali je blato gorčično rumene ali oker rumene barve? Kakšna pa je razlika med tem, da otrok poje dopoldne sajde ali čez 3 ure?
Dejansko je včasih zelo težko.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

DG na forumu Zdravilstvo ima za moje pojme v takih primerih idealen odgovor. Napiše le: Uporabite iskalnik.

Ker res, ko ne gre za nujne primere in imamo čas sesti za mašino, lahko tudi naredimo to z nekaj truda namesto po liniji najmanjšega odpora.

Ljudje se po nekaj takih odgovorih navadijo, če jim ponudiš vse, pa vse na pladnju, se razvadijo.

Prav res, tudi sama sem se ze pripravljala na komentar. Vcasih se mi zdi, da se nekatere prav norca delajo iz Tanc s svojimi vprasanji o gosti hrani. Dajte malo po svoji pameti skombinirat zivila. Kaj pa se lahko zgodi, ce das hrusko in korenje in jabolko, ali pa kaksno malo manj obicajno kombinacijo. Vse kar se vam zdi ok, bo najbrz tudi za otroka, mar ne. PA TUDI KNJIGE OBSTAJAJO, ZA KUPIT ALI ZA SPOSODIT. Pismene pa najbrz ste, da si znate kaksen recept prebrati. DAJTE MALO SPARAT DRAGO TANC ZA POMEMBNEJSA VPRASANJA O BOLEZNIH, to nam bo vsem bolj prav prislo.

Se podpišem še jaz

Pa še nekaj dodam, ne vem če ste opazile, Tanč lepi članke specialistov, ki se jih brez večjih naporov, da dobiti na internetu. Samo vtipkajte google in napišite kar potrebijete in dobite tisoč in en odgovor, sicer so pa verjetno vsi že polepljeni tukaj!

---------------------------------------------------------------------------------------------- Veliko več smo, kot le telesa in osebnosti. Ne glede na spreminjajoči se zunanji videz je notranji duh vedno lep in ljubeč

Prav zares!
Celo leto na porodniški sem bila brez računalnika kakor tudi interneta, zato sem se ravnala po nasvetih patronažne, prijateljice, kakšne revije in predvsem sama po sebi in svoji hčerki. In danes, pri 16. mesecih, jé vse, brez problema.

Naj še jaz pristavim svoj lonček.
Pred nekaj tedni sem tudi jaz napisala nekaj podobnega pod naslovom “kompliciranje”. Pa sem jih dobila po glavi, češ da sem lahko srečna, da imam zdrave otroke in da to pisanje o GH pač ni nobeno kompliciranje.
Vesela sem, da so se tokrat oglasile somišljenice in obelodanile to čemu jaz rečem kompliciranje.

Popolnoma se strinjam z vami ter nam želim, da nam bi prihajajoče sonce pregnalo viruse in bakterije ter nas napolnilo z novo energijo.

Pa čim več sončka!

Verjetno je za tanč res naporno tole in vam dam prav, da ste hudi na nas, ki večkrat ponavljamo eno in isto. Po drugi strani pa razumem tudi tiste, ki se ponavljajo. Jaz recimo doma nimam interneta, ko pridem do njega, je pa tema, ki me zanima mogoče že na tretji, četrti, peti strani, poleg tega marsikateri uporabnik niti v naslovu ne napiše konkretno kaj ga zanima in je težko odpirat in prebirat vse teme z naslovom “problem”, “kaj je narobe?”, “GH”,… in iskat kar te zanima. In še en razlog je za razumevanje, meni je nekaj samoumevno in se mi zdi brez veze, kar nekdo vpraša, ampak potem se pa čez čas zgodi kaj, zaradi česar to postane pomembno in kar mi je prej bilo samoumevno, mi zdaj ni več in ne vem več kako in kaj. Najlažje je napisati svoje vprašanje, mar ne? Pa nimaš iskanja in ne potrebuješ časa za brskanje.

Ne me narobe razumet, sem jezna nase zaradi tega, ker ubiram najlažja pota do odgovorov in obljubim, da se bom trudila prebirati vse kar me zanima, da Tanč prihranim čas za odgovore vsaj na moja sporočila.

Mogoče je res forum zaradi uporabnikov manj pregleden, potrebno bi jih bilo pokarati toliko, da bi pisali konkretne naslove in to bi bil že lep začetek.

Tanč, vi si pa vseeno kak dan vzemite za počitek od nas, bomo že počakali na odgovore.

Pozdravljeni, Atteya,
saj ni potrebno iskati po straneh. Greste na “iskanje” zgoraj levo, ko vam odpre stran odtipkate npr. vnetje ušes ali prehrana dojenčka in sa vam odpre običajno več kot 100 odgovorov na to temo.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Draga Tanč. Včasih se mi zdi, da nekatere razumejo vaše odgovarjanje, tukaj, kot vašo službo. Si bo res treba vzeti vzgled pri vašem kolegu Pušenjaku in postati tudi cinični, da bodo nekatere razumele. Saj veste, dobrota je mati….
Razlaga o specifičnosti otrok je tako-tako. Če se ve, da otrok rabi 150 ml na kg teže (upam, da se spomnim prav), kar razdeliš na št. obrokov, res ni znanost. Ali pa pogledati na tabelo rasti in teže. Če se že ne posvetujemo v POSVETOVALNICI ali s patronažno.

Se strinjam z dsimonom,imam dva dojenčka in skoraj vedno sem našla odgovor na iskalniku,ker me je kar sram obremenjevati dr Tanč z ena in istimi stvarmi ki so bile stokrat že napisane.Samo ene pa res pretiravajo z vprašanji,malo manjka pa bo vprašanje kakšne hlače naj oblečejo dojenčku modre ali roza:-)))
Obilo zdravja pa želim vsem.lep pozdrav.

Mogoče ne bi bilo odveč povedati, da Tanč odgovarja povsem iz lastnega entuziazma. To dela poleg svoje redne službe v prostem času na svojem računalniku in povsem zastonj.
Vsak dan, dan na dan.
Pa ima tudi ona svoje zasebno življenje (vsaj upam, da ga je še kaj ostalo).
Zdaj si pa poglejte ure, ki so napisane ob vprašanjih in odgovorih, pa malo seštevajte in se vprašajte ali poznate še koga, ki bi bil pripravljen žrtvovati toliko svojega časa za tako opevano hvaležnost mamic.

Koliko časa bi bili pa vi pripravljeni nameniti pomoči drugim (govorimo o urah in to vsak dan).

Koliko časa pa ste pripravljeni žrtvovati za to, da preden postavite vprašanje pobrskate po iskalniku.

Tudi če ta trenutek Tanč preneha odgovarjati je na tem forumu zbrana velika zakladnica v obliki praktičnih odgovorov na najrazličnejša vprašanja. Skoraj ni pediatrične teme na katero še ne bi odgovarjala.

Večina tistih, ki redno spremlja ta forum bi že na pamet, kaj šele s pomočjo iskalnika znala sama odgovoriti na vsaj polovico zastavljenih vprašanj. Vsako še tako banalno vprašanje zahteva določen čas, tudi če ga samo prebere in iz glave natipka odgovor.

Verjamem, da je bil vsaj začetni motiv odgovarjanja nek osebni in tudi strokovni izziv, ki pa ga ob večno enakih vprašanjih o količini hrane, napredovanju teže, čiščenju noskov… najbrž ni več.
Ali se vam ne zdi smiselno, da bi Tanč porabili za vprašanja ki res zahtevajo neko poglobljeno znanje in dolgoletne izkušnje pri delu z otroki.

Iz zaupnih virov vam lahko izdam, da obstaja precejšna verjetnost, da bo vsega lepega naenkrat lahko tudi konec. Pa malo razmislite kaj lahko naredite, da bo pravljica še trajala.
Iz zanesljivih virov pa prihaja novica, da je verjetnost, da bi dobili nadomestilo za Tanč, če bi ta prenehala odgovarjati praktično enaka ničli.

Tanč predlagam ti eksperiment, da en mesec odgovarjaš samo na vprašanja, na katera iskalnik ne da vsaj 20 odgovorov. Pa bo veselje do odgovarjanja postalo spet tisto kar je bilo v začetku.

Lačnemu narediš večjo uslugo, če ga naučiš loviti ribe, kot pa če mu ribo podariš.

Pa brez zamere
otročja zdravnica

New Report

Close