Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Za tiste, ki uporabljate stajico

Za tiste, ki uporabljate stajico

Že dva meseca se odločamo ali bi kupili stajico ali ne. Naš sine ima sedaj že skoraj deset mesecev, zanima pa me sledeče:
od kdaj do kdaj je pri vas prišla stajica v poštev? Ste jo uporabljali tudi takrat, ko je vaš otrok že shodil?

Lep dan, Anika

MI imamo leseno stajico in smo jo uporabljali takrat, ko je morala mami kam skočit kamor mulo ni mogel vedno zraven, WC recimo, klet,… Je bil na varnem tisti čas. Sem jo obložila s pojštri.
Uporabljali kar dolgo. Včasih se je tudi zaigral v njej, če nisem imela časa. Sem jo potegnila v kuhinjo in me je videl in se igral.
POtem pa je služila kot “zaboj” za igrače. Smo imeli vedno vse pospravljeno hehe.

Jaz ti jo priporočam.

Kako se obnesejo tiste z mrežo, pa naj napiše katera druga. Meni enostavno niso bile všeč. Se mi zdi, da otrok ne vidi lepo ven in se joka.

Lp.

Pozdravljena!

Mi smo (pre)hitro zrasli, zato nam košara za čaz dan v dnevni ni prišla več v poštev že pri 3 mes. Zato sva se odločila za zelo lepo leseno Roba stajico v Toy”su (86 evrov). Je šestkotne oblike, ima tri nastavitve dna, zraven še oblogo, ki jo privežeš, da se ne udari v glavo ali da ne tlači nogic med letve. Ko je dno čisto spodaj, daš štiri palice ven in nemotoma sam lahko hodi notri in ven ali kasneje to uporablja v igri (npr. šotor..). Seveda pa tudi hramba igrač. Ker naš mali večinoma še leži (na vse strani), imamo nastavljeno dno na najvišji ravni in zgleda tako kot ena posteljica, ki je malo drugačne oblike. Ima pa tudi kolesa, je zložljiva.

Srečno pri izbiri!

jaz imam mrežasto stajco. Uporabljati sem jo začela pred mesecem dni /stara 7 mesecev), ko je začela frčat po stanovanju po vseh štirih takrat ko nisem v istem prostoru (na wcju, ali podobno) in ko delam kaj takega da ne morem laufat za njo in ji preprečevat da bo po stopnicah čofnila, električne kable pregriznila in kaj podobno destruktivnega. Sicer pa se večino časa svobodno giblje po tleh. Jo pa po malem uporabljamo tudi za shranjevanje igrač.
Sama sem bila zelo proti uporabi ker se mi je zdel navaden zapor, ampak kasneje sem pogruntala da je svet lepši če se na stranišču lahko posvetim sama sebi in svoji prebavi za nekaj minut NEMOTENO in BREZ SKRBI.

Mi imamo obe, leseno in mrežasto…mrežasta je v bistvu prenosna posteljica Graco, ki ima dva nivoja nastavitve “ležišča” in smo jo uporabljali skoraj od začetka, da je mali čez dan ležal tudi tam notri, saj bi se s kavča kaj hitro lahko zvalil dol. Zdaj jo imamo na balkonu in mali se prav veselo notri igra, da mamica lahko vsaj kaj v miru naredi, saj drugače lazi po vseh štirih po celem stanovanju : ) Z njo smo torej zelo zadovoljni in je vredna vsakega EUR, ki smo ga dali zanjo. Imamo pa tudi leseno, ki pa je na vrtu pred hišo in jo tudi uporabljamo predvsem za trenutke, ko je treba na hitro kaj skočiti noter. Tudi ta se dobro obnese, vendar pa je malček bolj nevarna od mrežaste, saj se mali, če pade lahko kar ornk udari. Zaščitnih blazin okoli nimamo, ker potem pa res ne vidi nič ven. Tako je to pri nas je pa zelo malo časa notri, samo kadar je nujno, drugače se plazi vseopovsod in ima v dnevni sobi tudi svoj kotiček z blazinami in igračami. Aja star je pa 10 mesecev in se že ful postavlja na noge, v bistvu že stoji, samo ni pa še pogruntal kako narediti korak : ) tako, da po mojem mnenju so stajice kar primerne zadevice, če bi se pa mogla odločiti za eno samo pa bi najbrž izbrala mrežasto, saj je brez zaščite bolj varna in udobna od lesene, vidljibost pa je tudi boljša kot pa iz lesene, če ima okoli blazine…če jih nima, pa kot sem že rekla, mali lahko grdo pade in se udari….
Srečno pri nakupu, če se boste odločili…

Lep pozdravček

Jaz imam leseno stajico, ki sem jo uporabljala že pri prvem sinu,samo on ni bil preveč navdušen nad njo.Drugi malček,ki ima sedaj 10-mesecev,pa je čisto drugačen.Res je ,da mu na začetku ni bila preveč všeč in je jokal.Vendar sem ubrala takšno taktiko,da vsakič ko sem se spomnila,sem ga dala notri in sem bila v njegovi bližini,da me je videl.Dostikrat sem naročila starejšemu sinu,da naj bo v istem prostoru,ko je mlajši v stajci.No in tako se je navadil nanjo in lahko marsikaj naredim,brez da me skrbi kaj se bo zgodilo.Res pa je tudi to,da ima notri povštre,saj se bojim,da bi se kaj poškodoval,vendar je sedaj že tako stabilen na nogicah,da jih kar sam zmeče ven.Odločiti pa se boš morala sama kakšno boš kupila.Jaz bi po vsej verjetnosti kupila mrežasto,vendar smo to leseno podedovali,saj je bil v njej notri še kot otroček moj mož in njegov brat.Morali smo jo malo predelati in popraviti in sedaj je kot nova.

kar težko si predstavljam, da bi šli skozi brez stajice; uporabljali smo jo že od cca.5 meseca in še danes (star je eno leto) je nepogrešljiva, če moram kaj iskat v klet ali kaj podobnega; v vsakem obdobju pride prav; zdi pa se mi fino, če je taka z mrežo, ker bi bil naš malček pri leseni stajici že brez glave, ker se prav hitro ‘kresne’, ko tako nori

New Report

Close