za tejosn in ostale

Živijo,

nekje sem zasledila, da je vaša deklica do dveh mesecev veliko polivala, tudi bruhala. Jaz imam podobne probleme s svojo (24 dni). Enkrat na dan bruha, pa kar veliko, mislim, da zbruha skoraj cel obrok ali vsaj pol (okoli 60 ml). Vendar se kljub temu redi. Podiramo kupčke, a bruhanje pri enem obroku ostaja.

Kakšne izkušnje ste imele ve? Moja sicer ni dojena, ali je mogoče zaradi aptamila? Bojim se, da gre za tisto zožanje želodčnega vratarja, kjer je potrebna operacija.

Post sem sicer naslovila na tejosn, vendar bom vesela, če mi še katera mamica pove svoje izkušnje – tudi bivše.

vcasih je fajn zamenjat adaptirano mleko, je se najhitreje izvedljivo (poznam fantka, ki je po obrokih veliko polil, ko so ukinili to mleko, pa ni bilo vec tezav)
mislim pa, da ima refluks zraven se pecenje po poziralniku in podobno, zaradi cesar otrok tudi kar veliko joka.
no, naj me ostale popravijo, ce sem udarila mimo:)
Lp!

Mi smo imeli podoben problem (vsaj 1x dnevno bruhanje v loku), s težo je normalno napredovala. Šlo je za precej hudo zatekanje nazaj iz želodca v požiralnik (gastroezofagealni refluks).
Če je deklica tudi nezadovojna in veliko joka, se ji hrana zaletava (kašlja) ali se nerada hrani, gre verjetno res za refluks. Možna je tudi alergija na kravje mleko. Obe bolezni sta načeloma prehodni, vendar so potrebni določeni ukrepi.
Kar se tiče tvojih strahov glede pilorostenoze (zoženje vratarja), te lahko potolažim, da je ta zelo malo verjetna, saj se pri deklicah (večinoma pri fantkih) zelo redko pojavlja, pa tudi napreduje zelo hitro in je veliko bolj dramatična.
Svetujem, da poveš težave zdravniku, ki te bo verjetno napotil na gastro kliniko na pregled.

Imam 3 mesece starega sinčka.Polivati je začel pri enem mesecu.Polival je kar naprej:med in po dojenju,ne glede na to,če je podrl kupček.Tudi med spanjem.ker je imel velikokrat mokro pleničko.ki jo je imel pod glavico.Potem sem mu vzdignila vzglavje za 30 stopinj.Enim pomaga ,naš pa je ravno tako polival,s to razliko,da se je pobruhal še po rami,zato sem vzglavje spustila.zdaj,pri 3 mesecih,ne poliva več oz. redkokdaj,če se preveč naje ali pa ga preveč mečkamo.Malo počakaj,pa bo minilo….

Živjo, Dana!
Se prav spomniš, moja hčerka je res nekje do 2-3. meseca obilno polivala. Obvezno po vsakem obroku, enkrat na dan pa je v bistvu kar bruhala (takrat sva bili obe premočeni do spodnjic). Parkrat je bruhala tudi v loku. Tudi jaz sem se bala, da ima GER, ampak me je pediatrinja potolažila, da je to še vse v mejah normale. Je pa hčerka lepo pridobivala na teži, kar je edino pomembno.
Pomaga, da jo po vsakem obroku (po podiranju kupčka) še 15-30 minut držiš v rahlo dvignjenem položaju v naročju (30%) ali posteljici, ki naj bo pod jogijem tudi podložena za ene 30%.
Polivanje je resen problem samo takrat, kadar otrok ne pridobiva na teži, sicer pa je to dokaj pogost in normalen pojav pri novorojenčkih. Najbolj pomaga, če se enostavno sprijazniš, da bo pač mala še nekaj časa polivala in se ne obremenjuješ glede tega. Seveda, če bo normalno pridobivala na teži. Jaz sem sicer dojila, ampak sem pa nekje tudi že zasledila reklamo za eno mleko, ki naj bi bilo dobro za polivančke (malo se pozanimaj v lekarni in na spletnih straneh proizvajalcev), pa slišala sem tudi, da pomaga, če narediš malo bolj gosto mleko.
Lepo se imejta in veliko crkljanja!
zdej grem pa pakirati, čez 6 ur gremo namreč na morje!
teja

New Report

Close