za starejše mamice

Končno se mi je uresničila želja in vse tako kaže, da bom pri 38-ih tretjič mamica. Zdaj, ko je to za mano, se porajajo novi dvomi, vprašanja, pomisleki. Mislite, da sem se glede na starost vseeno prav odločila? Tiste s podobno izkušnjo prosim za mnenje.

haj! Drugič sem rodila lani, pri 36 in ti povem, da je super, in bi se še 1x tako odločila!

Rodila letos pri 38-tih. Zelo lepo, doživeto, več časa posvetim otroku, kot pa sem ga pri prvih dveh pred 8-10 leti, ker je bila takrat služba, gradnja. Je pa bila nosečnost fizično težja kot pred 8-10 leti.

Čestitam !!

Uživaj vsak trenutek!!

lp,

Tudi jaz lahko povem,da sem v nosečnosti in materinstvu 100% bolj uživala pri 30-ih letih,kot pri 20-ih.Pa še to;sestrici obožujeta malega pikca
KAR POGUMNO

Ej, jaz sem prvič postala mama pri 40ih letih. No, ja – vsaj tako piše v mojem rojstnem listu…. 🙂)

Nataša

Tudi jaz sem rodila tretjega letos, pri 38 letih. Uživam, imam polno energije. V nosečnosti pa sem bila zelo utrujena, čeprav sem bila večinoma na bolniški, bolj, kot pri 32. letih, ko sem bila ves čas v službi.

Čestitam. Prvič sem postala mami pri 32, drugič pa pri 37. Nič se ne sekiraj, saj bo vse tako kot treba. Lepe jesenske dneve vama želim.

Letos sem pri 38-letih prvič postala mama. In to “dvojna”! Nosečnost sicer ni bila najbolj prijetna (nenormalno utrujena, slabost in vse kar zraven paše, zgaga,….) – vse težave so se pojavljale v dvojni meri. Ampak je dvojna tudi sreča in veselje in sama sebi komaj lahko verjamem, da sem res že toliko stara…
Če je bila to tvoja želja, potem starost sploh ni pomembna! Uživaj v veselem pričakovanju!

Moja 3. nosečnost pri 33. je bila najlepša od vseh treh. Človek je precej bolj zrel, kot pri 22 ali 24, pa še ostali družinski člani vsak po svoje spremljajo in doživljajo rast trebuha.
Sedaj pa malčka vsi obožujejo.

Srečno in LP

Jaz sem drugič postala mama lani pri 38.Nosečnost sem dobro prenašala in skoz hodila v službo.Imam tudi veliko starostno razliko med deklicama 14 let,pa se imamo super.

Haj, tudi mi imamo razliko 14 let! Me pa zanima, če ni skrivnost; ste se namerno odločili za tako razliko?
Lep pozdrav; Mojca

Lepo pozdravljena! Lepo, da si se odločila, da boš mamica. Jaz sem rodila lani pri skoraj 43 letih.Tri dni po rojstvu moje hčerkice sem postala tudi babica. Imam starejšo hčerko pri 24 letih. Ker me je bilo strah poroda /ker sem starejša in po tolikih letih/, sem se odločila za porod v Postojni-epiduralni porod. Moram ti povedati, da sem zelo srečna, ker imam malo bebiko in je za mene igračka. Čisto drugače doživljam materinstvo sedaj, kot pa pri 20. Imela sem pač smolo, da sem kmalu po porodu “fejst” zbolela, tako da je za mojo punčkico skrbela moja mama, vendar je sedaj že mimo. Malce sem zvečer kar “zdelana”, vendar sem zelo srečna. Naj ti povem, da je lani rodila ena gospa pri 48 letih in vse je bilo ok. Veliko sreče.

Jaz sem tudi pri 36-tih leti drugič rodila, razlika v letih je 13,5 ampak imamo se lepo. Več pozornosti polagam sedaj, kot pri 22-tih, ko sem prvič rodila.
lp,

MOjca,
Nismo planirali, saj ne moreš 15 let vnaprej planirati.Je pa res, da nikoli nisem razmišljala kot nekateri: moramo hitro še enega, da bo mala razlika.To se mi je vedno upiralo, jaz sem se čimbolj želela posvetiti enemu otroku.Enostavno nisem si želela takoj še enega.Po 6 letih sem si pa zaželela, pa ni bilo uspeha.Potem sem za nekaj časa zopet pokopala to željo(čeprav je skoz tlela v meni), se posvetila službi, ugotovila,da to nikamor ne pelje.Ko se mi je želja uresničila, sem bila najsrečnejše bitje na svetu,zdaj se imao res fajn

Hvala za odgovor! Se mi zdi, kot , da bi brala svojo zgodbo! Srečno!

Oglasi se še kaj.Jaz že nekaj časa prebiram forum in sem te opazila, samo pisat se mi do zdaj ni dalo, pa časa nisem imela…

To je bilo namenjeno MOjci

Haj! lahko se mi oglasiš na meil!
[email protected]
Pa lep dan!

Ni panike, jaz sem privč zanosila in rodila pri 36 letih, drugič pri 38 letih, prva punčka kot sonček, druga bolj nemirna in zahtevna(sem že pisala v forumu razvajenost). Drugače pa meni osebno super pri teh letih, vse mi gre fino z njima, moti me bolj pospravljanje (zdaj pri 41)in vsa ta gospodinjska dela, ki jih ni ne konca in kraja, pa služba. Pri 20-ih bi mi mogoče bilo edino lažje glede tega, zdaj sem pa res utrujena, nimam več toliko energije, pomoč pa imam edino od moža vsake toliko.

New Report

Close