Najdi forum

Pozdravljena Skrb na,

nekaj časa nazaj sem zasledila tvoj nasvet v zvezi z “mehčanjem” perila z alkoholnim kisom, ki se mi je zdel zelo zanimiv, saj že nekaj let ne uporabljam mehčalca. Zdaj pa bi rada to idejo spravila v prakso: če sem te prav razumela, pride v poštev le pri belem perilu, saj sicer barve bledijo, kajne?

Ali vliješ kis v predalček namenjen mehčalcu? Lahko že na začetku pranja? Si kdaj dodajala kisu eterična olja?

Pa še nekaj:ker vem, da pri vas uporabljate bombažne plenice, jaz pa se za njih šele sedaj odločam (mala je stara 10 mes). Se mi zdi, da sem naredila že celo študijo, zato le eno konkretno vprašanje: Racman ali Štorklja ali Mothercare?

Najlepša hvala za odgovor. Rada prebiram tvoje poste.

Lp

Oj! Jaz delam takole: v predalčke za mehčalec zlijem cca. 1 dcl aromatiziranega alkohonega kisa, ki ne smrdi in dodam par kapljic sivkinega olja, ki ga je mož prinesel v nekih davnih časih s Hvara. Ubije vonj po kisu, čeprav tale aromatiziran že tako nima nekega vonja, ne prijetnega in ne zoprnega. Kis nalijem hkrati s praškom in zaprem, vključim – konec. Uporabljam ga za plenice in belo (svetlo) perilo, kakih črnih stvari še nisem poskušala prat na ta način, čist tko po logiki. Kislina pa barve-hm, ne vem no. Pa pri nas je večina temnih oblačil tudi sintetičnih (vsaj mešanih s sint.) in zato tistim dodajam navaden mehčalec za občutljivo kožo (trenutno od AS-a iz schleckerja v Avstriji), da “ubijem” statiko.

Hm. Mothercare-ja ne poznam, poznam en del racmanov (ne vseh) in štorkljo. Jaz bi se še enkrat odločila za štrokljo, ki je sicer nekaj dražja od racmana, ampak meni je veliko bolj všeč. Imam flanelne in frotiraste plenice ter prekrivne hlačke. Racmanove se mi zdijo flanelne tanjše od štorkljinih, medtem ko so frotiraste od racmana zelo debele in precej okorne, zdaj ko sem jih videla, res verjamem, da morda kakšnega bolj šibkega dojenčka res lahko ovirajo pri kotaljenju in plazenju. Frrtiraste od štorklje so iz Svilanitovega bombaža, na oko tanke, ampak ful ful ful vpojne. Ne moreš verjet, koliko lahko vpijejo! Naš 22-mesečnik ponoči popije tudi do 1 l čaja (3 x aventovo 330 ml flašo), povijem ga v frotirasto plenico in dodam dodaten vložek, čez pa bumpy nočne goratex hlačke, pa še ni premočilo. Tok, tok, tok. Plenica pa kar “čmoka”, tako napita je.

Tudi prekrivne hlaček so mi od štroklje veliko bolj všeč, saj so zunaj lepo bombažne, deli ob nogah so “tapecirani” z bombažem, ne šumijo in res dobro tesnijo, le natančna moraš biti pri prekrivanju. Čim ti gleda samo 1 mm ven iz hlačk, bo tam luža. Tista bombažna zunanja obloga vpije še kak eventuelni višek. So res kompaktne prekrivne, zapenjajo se na ježka, enostavno prilagajaš velikost. Jaz sem gledala racmanove prekrivne, tiste ta cenejše v BC, pa so zelo tanke, šumijo, neprejetne na otip. Morda za čez dan še pridejo v poštev, ponoči pa po mojem preveč šumijo. So kot iz “anorak materiala”.

Kolikor debatiram z mamicami, ki uporabljajo racmane, sicer zelo pohvalijo njihove nočne plenice glede vpojnosti, hkrati pa pojamrajo, da se celo večnost sušijo. Menda tudi frotiraste. Štorklje so v sušilcu suhe v cca 50 min (10 plenic+10 vložkov), na stojalu pa v 24-tih urah. Toplo ti priporočam štorkljine predloge, tiste debelejše in dražje na roli, ker so enostavno zakon, se moraš res pomatrat, da dobiš drekec do plenice. Deble, kompaktne, do 3 x jih lahko opereš, jaz sem jih dolgo tudi rezala na pol, ker so zelo velike.

Pri nas jih zdaj podnevi rabimo še za na kako pot, ko ni moč hitro ustavit, drugače kar gre s kahlo. Tudi iz dnevnega spanja vstane v 95% suh. Če bi morala nabavit dodatne plenice, bi se odločila za frotiraste, sploh za večje detece. Za novorojenčke znajo bit po moji osebni oceni malo prehude, za 10-mesečnico pa bodo ponoči super, ne pozabi pa na dodaten vložek. Jaz imam 10 krojenih flanelastih plenic+ 15 flanelastih vložkov+ 2 frotirasti+5 frotirastih vložkov. Ker plenice čez dan rabi minimalno, mi to zadošča, za non-stop uporabo bi pa kakšnih 5 dodatnih krojenih prišlo kar prav. Pri flanelnih ni razlike med belimi in potiskanimi, so pa potiskane tok srčkane, da dol padeš. Barve se kljub visoki temp pranja ohranijo. Ne glih 100%, ampak se.

Prekrivne bi ti priporočila za ponoči še volnene, in to kar tiste “na štumf”, ko jih bo prerasla, so pa tudi bumpy nočne super. Pazi pa na to, da boš plenice vsaj 2 do 3 x prej oprala, da postanejo res vpojne. Ker nove zelo slabo vpijajo, ali pa moraš preoblačit skoraj na 1 uro. Ko se “sperejo”, drži ena plenica in en vložek (flanela) 3 ure brez problema.

Dejstvo je, da je štorklja dražja od racmana, ampak za moj okus in po moji izkušnji se izplača. Veliko mi pomeni že to, da lastnica firme svoje izdelke preizkuša na lastnih otrokih, preden jih da na trg. Plenice so namreč lastne proizvodnje, prekrivne hlačke in predloge pa uvaža. Jaz sem torej za štrokljo. Oceni pa sama, v BC dobiš večino racmanovih stvari za pogledat, štrokljine imajo menda veliko v Lj na Brodu ter v Naklem, ali pa prosi koga, da ti zadeve pokaže. Če ne najdeš nikogar drugega, ti štrokljine stvari lahko dam na ogled tudi jaz, če si z Gorenjske ali Lj. Uspešen nakup, česarkoli že, ti želim.

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

EJ, SKRBNA PA TAKO NALAGA, DA GLAVA PEČE. JAZ JI ČISTO NIČ NE VERJAMEM, KER NAKLADA STO NA URO. PREVERJENO.!! UPS, PARDON, SAJ RES, NJEN OTROK JE GENIJ, KO SE TOLIKO Z NJIM UKVARJA…. LEPO VAS PROSIM, VSAK PEDAGOG VAM BO POVEDAL KAJ IN KAKO. POTEM IMAJO PA NEKATER MAMICE SLABO VEST, KOT DA SE ONE NE UKVARJAJO. SVAŠTA.

nova
Uredništvo priporoča

Draga Skrb na,

najlepša hvala za izčrpen odgovor. Res lepo, da si si vzela toliko časa. Glede zaskrbljene pa…ne bom zgubljala besed.

Lep začetek delovnega tedna in veliko sončka-pri nas v Lj.je še vse megleno!

Zamenla si forum. Pejt na ONLY FOOLS AND HORSES. Aja ga še ni, lahko pa ga ustanoviš :))))))

Mojca

New Report

Close