za “pacientko”, ki bila danes na E UZ
Pred dnevi si napisala, da greš danes na EUZ zaradi čudnih reči na slinavki. Jaz z enako diagnozo čakam na to preiskavo, ampak jo imam šele konec drugega tedna. In me je na smrt strah.
Lepo prosim, če mi lahko napišeš čimveč, kako je zgledalo, kaj so povedali, a greš kam naprej, predvsem pa, kakšne si imela sploh težave, da so te poslali na ta pregled.
Imela sem napade, ne glede na to kaj sem jedla. Tiščalo v žlički, nato je šla bolečina okrog desne strani malo nad bokom nazaj gor med lopatice zadaj. Napadi so trajali cca 15 minut. Vzela spasmex in položila termofor na trebuh. Je pomagalo. A po napadih sem bila tako crknjena. Sumila sem želodec, ker sem bila tiste dni enormno živčna. Dala sem kri. Porazni izvidi. Gama 11,33 pa sploh ne pijem. Sediment.48 in še druge stvari. Ultrazvok je pokazal žolčne kamne in “nekaj” na slinavki. Danes opravila EUZ. Bilo je manj strašno, kot sem pričakovala. Sinoči sem vzela en apaurin. Uležeš se na levi bok, noge pokrčiš k trebuhu. Sestra pošprica grlo. Dr. ti gre s cevjo v grlo počasi, ti pa 2 x skoraj zaporedoma naredi kot da bi požrla slino. Nato sline ne požiraš več, ti samo misli na to, kako MORAŠ vse mišice sprostiti (kot da bi lebdela na gladini morja). Bolj boš pridna, prej bo minilo. Pri meni je trajalo 7 minut.
Izvid?:-((
Urgentno grem v ponedeljek not.
P.
SEVEDA BOŠ, obstajajo tudi benigni tumorji!!!
Kako dolgo že imaš te napade? A si imela kakšne druge simptome, morda tudi hujšanje? Utrujenost?
In, če smem, koliko si stara?
Jaz imam zelo podobne bolečine že nekaj let, vse od nosečnosti, vendar še nikoli toliko kot zadnjih nekaj mesecev, ko me boli nenehno. Vendar je v takih napadih kot jih ti opisuješ. Navaden UZ pred letom dni ni pokazal nič in sem bila potolažena, zdaj pa moram iz naprej na preiskave, ker postaja nevzdržno.
Bom mislila nate, stiskala pesti in prosim, javi se še kaj!