Za Jano, ker me pozna

Jana, najprej, živjo, upam, da si v redu.
Rada bi te prosila za nasvet pri ločitvi, rada bi s tem čimprej opravila, preden se vržem pod tovornjak zaradi nevzdržnih razmer. Denarja za odvetnike nimam, postopek za dodelitev bpp pa traja, saj ves…Sama bom vložila tožbo, seveda pa se zaenkrat ne morem izseliti na svoje, pogodbe v podjetju, kjer sem delala, mi žal niso podaljšali, tako da sem brez dohodkov iz dela. Zanima me, kaj če se mož odloči “igrati” grdo in ne bo želel nič prispevati, niti za hčerko, ki je najina skupna. Ok, grem na csd in to povem,kaj pa bo potem, povabilo na razgovor, verjetno, je to vse. Ali imam možnost za preživnino še pred ločitvijo, čeprav bi živela v isti hiši? Hvala za tvoj čas in odgovor že vnaprej, in lp ter vse dobro tebi in vsem v MD.

Živjo,

sem kar v redu, hvala.

Žal pa mi je, da se pri tebi ni izšlo… Če je nevzdržno, bi bilo najboljše, da se kar takoj obrneš na CSD. Tam boste preverili, če bi bil možen sporazum o razvezi, skrbništvu, stikih in preživnini. Mogoče se bodo oni lažje pogovorili z možem o prispevku za hčerko, preden bo urejena preživnina, kot bi se vidva sama.

Kar se tiče Tožbe, jo lahko sestaviš tudi sama, če imaš vzorec od kogarkoli, ki je to vlagal in ima napisano v pravilni obliki, kot to napišejo odvetniki. To pošlješ na Okrožno sodišče v 3 izvodih ter zraven priložiš poročni in rojstni list. Taksa znese 72 eur. Če boš potrebovala še kakšno informacijo v zvezi s tem, lahko pokličeš na (01) 200 59 00 in prosiš da te vežejo na Oddelek za družinsko sodstvo ter se pozanimaš.

Zaradi nevzdržnosti pa ti priporočam, da se obrneš na MD na tvojem koncu. Za otroke ni OK, da morajo prenašati živčno vojno ter negotovost.

Čim mirnejši razhod ti želim in srečno na tvoji nadaljnji poti.

Jana Metelko, dipl.soc.del.

Zavod Pelikan - Karitas Materinski dom 01/366 77 21 [email protected]

Jana, hvala

New Report

Close