Za Ga. Tino Kovač-VPRAŠANJE (GLEDE CENZUSOV)
(GLEDE CENZUSOV)
ZDAJ me pa zanima, kako pa gre to:
Sem ločena, z dvemi otroci, za katera prejemam preživnino.
Sedaj imam novega fanta, s katerim planirava novega otroka.
Kako se bo potem štelo pri otroškem dodatku, pri vrtcu, povsod?
Kot 5-članska družina, v katero se bo štela tudi preživnina za 2 otroka, ali kako?
Ali glede na to, da ne bova poročena, vlagam kot enoroditeljska družina ali kako?
Ali bo potrebno posebej vlagat za otroški dodatek za skupnega otroka in posebej za moja dva otroka iz prejšnjega zakona? Hvala za odgovor in lep pozdrav
Pozdravljeni!
V kakšni zvezi pa sta? (poroka ali ne)
Večja možnost bo, da se boste šteli kot 5-čl. družina, ko se bo rodil otrok in če partner živi s zami (to je pogoj zveze po ZZZDR).
Kolikšna pa je ta preživnina?
Glede vlaganje kot statusa družine je pa tako, da boste dali izjavo na zapisnik na Centru, kjer se boste opredelili v zvezi z vašo vezo, prav tako mora podati izjavo partner, da živi (bo, če še ne) pri vas, koliko časa sta skupaj (vsaj 1 leto po ZZZDR),…., VENDAR so ta vaša vprašanja je bolj specifične narave, ko bo najbolje vedela vaša soc.del., ki bo reševala vaš primer in preverjala dejansko stanje. Meni se že samo ob pisanju poraja vsaj ducat vprašanj, res pa je, da ste par vprašanj naslovili name, ko se dejansko še ni zgodilo in težko govorim kaj-bo-potem-ko-in-če-bo? Tle gre predsvem za rojstvo otroka, ipd.
Še zadnje vprašanje – spet, zaenkrat vlagajte za svoja otroka, potem pa po vsej verjetnosti boste za vse tri. Mnogo je faktorjev, ki vplivajo na višino pomoči (OD, DSP), pa sedaj težko zagotovo kaj rečem. Oddelek OD se bo moral tudi posvetovati z oddelkom DSP in Družine.
Forum je zaprt za komentiranje.