Naslovnica Forum Življenjski slog Zdravo življenje Hujšanje za ga. Mateja Hafner

za ga. Mateja Hafner

ga. Mateja Hafner,
V enem od vasih odgovorov sem prebrala, da je vase prvo nacelo hujsanja: ne lotite se diete s prehrano, ki jo ne boste mogli celo zivljenje vzdrzevati. Torej jaz se ponavadi zredim, ko jem pecivo ali cokolado kolikor mi pac pase((to ne pomeni da pojem celo cokolado ali skatlo piskotov ampak veliko manj) Sem pac sladkosneda.
Ce se odpovem vsem sladkarijam in jem zdravo prehrano poleg tega pa se telovadim 2x na teden po 1 uro zagotovo dosezem rezultat. Te diete pa ne morem vzdrzevati vedno, ker npr.je prvi prekrsek zima in novoletni prazniki-same sladkarije pa se veliko smo obleceni in se zacne. Ko enkrat zauzijem sladko potem ne moram kar odnehati. Torej kaj naj bi vsebovala moja dieta, da nebi cez zimo propadla.Shujsati bi morala cca.: 7-10 kg.
Hvala za odgovor in lep pozdrav,
Darja

Spoštovani!
Med črnim in belim obstaja sivo področje o katerem veliko premalo veste. Iz ene skrajnosti vas zanese v drugo. Raziskave kažejo, da smo ljudje nagnjeni k sladko mastni (kar očitno vi ste) ali slano mastni prehrani še iz časov, ko smo ziveli v jamah (genetika). Lahko pa si zastavite vprašanje zakaj se podajate v skrajnosti, preberete knjigo Dieta z izgorevanjem ali oglasite pri nas na Inštitutu za preventivno medicino.

Z lepimi pozdravi,
Mateja Hafner, dr.med.

Ga.Hafner,
Hvala za odgovor, ceprav nisem nic uporabnega razbrala iz njega le-to, da se mogoce soocam z resnim problemom, ki ga bo moral kdo pomagati mi ga resiti. Seveda je to najlazja pot, zelo bi mi ugajalo, da bi me kdo spodbujal in se ukvarjal z mano. No, kar me pa pri tem zelo skrbi pa je seveda to, koliko to stane, da bi prisla k vam na Institut npr.1.pogovor in nato nadalnje terapije. To pa postane problem.
No, lepa hvala v naprej tudi za ta odgovor, ce bo kaj bolj izviren.
Darja

Soočate se z odločitvijo, ki se ji izogibate. Odločate se med tem ali se boste svojega problema lotili sami, ali poiskali pomoč. Tudi, če se odločite za drugo možnost, boste morali vložiti kar nekaj truda v nabiranje svojega znanja, ki žal precej šepa.
Z lepimi pozdravi,
Mateja Hafner, dr.med.

ga. Hafner,
Hvala za vase spodbudne besede. Znanja seveda ni nikoli dovolj. Se posebej ga imamo premalo o sebi, ker smo ponavadi zadnji na prioritetni listi. Trenutno prebiram debele knjige o vzgoji otrok. Imam namrec zelo zivahnega 19 mesecnika, ki preizkusa vsak delcek mojega uma.Poleg tega imam kupe dela in Ur.listov v sluzbi. Vseeno pa sem knjigo Dieta z izgorevanjem ze narocila in upam da bom s tem dobila vsaj kancek znanja, ki ga vi omenjate, ceprav knjiga stane celih 7.000 sit. Ko bom knjigo prebrala vam bom sporocila, kaj sem pridobila in do kje me je pripeljala, mogoce do vase najcenejse variante-kontrole za 12.000 SIT, ki mi bo sele po prebrani knjigi kaj koristila.
Darja

Spoštpvana ga. Mateja Hafner! Imam kr velik problem. Star bom 15 let, visok sem 160 cm in imam 82 kg… Poskusil sem že z vsemi možnimi načini, poskušam shujšati že dobro leto, ko sem imel 72 kg in niti ena izmed metod ne pomaga. Nimam veliko časa, predvsem zaradi šole in ker sem kar naprej pod stresom. Stres večinoma obvladujem, maso pa malo manj. Na koncu se je izkazalo, da sem veliko pridobil na mišični masi, veliko veliko manj pa na telesni. Zelo se trudim, da pojem čim manj sladkarij in OGROMNO sadja, solat, čim manj mesa itd. , ampak mi nič ne pomaga. Nekdo mi je predlagal vas. Naslednje leto grem v sredjo šolo, zato bi želel vsaj malo shujšati (moj cilj je sicer cca. 65 kg), da bi si malo dvignil samozavest (in da bi imel kaj več možnosti pri simpatijah 😉 ). Hvala že v naprej! LP

Spoštovana ga. Mateja Hafner! Imam kr velik problem. Star bom 15 let, visok sem 160 cm in imam 82 kg… Poskusil sem že z vsemi možnimi načini, poskušam shujšati že dobro leto, ko sem imel 72 kg in niti ena izmed metod ne pomaga. Nimam veliko časa, predvsem zaradi šole in ker sem kar naprej pod stresom. Stres večinoma obvladujem, maso pa malo manj. Na koncu se je izkazalo, da sem veliko pridobil na mišični masi, veliko veliko manj pa na telesni. Zelo se trudim, da pojem čim manj sladkarij in OGROMNO sadja, solat, čim manj mesa itd. , ampak mi nič ne pomaga. Nekdo mi je predlagal vas. Naslednje leto grem v sredjo šolo, zato bi želel vsaj malo shujšati (moj cilj je sicer cca. 65 kg), da bi si malo dvignil samozavest (in da bi imel kaj več možnosti pri simpatijah 😉 ). Hvala že v naprej! LP

Pozdravljen na forumu Dinex

Mislim, da ga Hafner ni več aktivna na tem forumu, zato ti lahko poskusim pomagati jaz.
Osnova je urejena prehrana in redna telesna aktivnost, 3l vode dnevno in 7 ur spanja.

Tukaj imaš ogromno materiala – preberi si, kar te zanima.
Kar ti ne bo jasno, vprašaj tukaj in ti bom pomagal.
http://www.the-nutrition.com/vsebine/blog/cilj/Hujsanje

--------------------------------------------------------------------------------- Mare Hojč, inštruktor fitnesa in licenčni trener IBFF [url=http://www.the-nutrition.com/domov/?utm_source=Medovernet&utm_medium=Oglasni%20prevzem&utm_campaign=Medovernet%20oglasni%20prevzem][img]http://med.over.net/wp-content/uploads/2015/09/logo-the-nutrition-e1441270438907.jpg[/img][/url] VIDEO Vadba za Hujšanje Doma (Začetni/ Nadaljevalni/ Napredni program, vse v video obliki z razlago strokovnega trenerja; Brezplačna) http://www.the-nutrition.com/video/kategorija/vadba-doma//zacetni-program Katera oblika kardio vadbe je najbolj učinkovita za hujšanje (VIDEO) http://www.the-nutrition.com/single-blog/Katera-oblika-kardia-je-najboljsa-za-hujsanje/123/filtriraj-po/datum/razvrstitev/padajoce/cilj/Hujsanje/stran/1 Shujševalni recepti (dietna Nutella, Rafaello kroglice, Nizkokalorična pica..) http://www.the-nutrition.com/recepti Kako je Sara izgubila 26 kg (najuspešnejša X3M Shredxx 90-dnevna preobrazba) http://www.the-nutrition.com/single-preobrazba/Sarina-X3M-Shredxx-90-dnevna-Preobrazba/9/filtriraj-po/datum/razvrstitev/padajoce/stran/1

New Report

Close