Najdi forum

Waldorfska gimnazija

Dobro poznam otroka, ki je hodil na Waldorfsko osnovno šolo in kasneje na gimnazijo.
Ker se je na gimnaziji prišolal je naletel na velik poroblem, ki ga rešuje še sedaj. Primankljaj znanja. in to je edina slaba stvar, ki bi jo rekla o tej šoli.

Če ta šola reši tvoj oz. problem tvojega otroka, – go ahead!

Če pa ga potencira – bodi perceptivna in to pravočasno prepoznaj in ukrepaj.

Sama si za svoje želim običajnih gimnazij, kar majo moji frendi otrok na W, so VSI zato, ker se niso MOGL vpisat drugam in NOBEN, ker bi jo izbral. Tisti, ki so jo končal in jo bojo, bojo pa mel glih tko gimnazijsko spričevalo, kajneda, in to je cilj.

Je pa res, da je tut vedno več privatnjakov, kjer lah tvoje dete dela “gimnazijo” ampak kdo vse tam “uči”…. predvsem pa; če tvoj ne bo plaču 3,00 EUR za bus prevoz na ekskurzijo, na bus tut pršu ne bo, ker domači “učitli” pred vrati avtobusa preverjajo potrdila o plačilih, tko da…

Vse ma svoj keč.

Je pač deci treba dopovedat, da nej spodobn delajo državne šole, dokler jih še mamo in dokler majo rejting, kot se šika.

Pa srečno in predvsem si ustvari SVOJE mnenje. lpm

prosim za čim več informacij o waldorfski gimanziji, učencev ki so že šli skozi program.

Sem svetovalna delavka na eni od LJ gimnazij: k nam se je vpisalo že kar nekaj učencev, ki so zaključili waldorfsko OŠ, a velika večina jih je imela vsaj en NMS, kar nekaj jih je negativno zaključilo letnik. Ob pogovorih s starši in njimi smo videli, da imajo take luknje v znanju, da je groza, tako, da sem prosila profesorje, če lahko organizirajo nekaj dodatnih predavanj zanje. Povečini niso imeli učnih navad, vsi so govorili, da je vse prezahtevno (snov, profesorji, program) in so se zelo namučili, da so redno napredovali, pa še to je bil najboljši z dobrim uspehom. Moj zaključek na podlagi opažanj: očitno jim Waldorfska OŠ da premalo osnovnih znanj, premalo samostojnosti pri učenju, njihovo znanje absolutno ni strukturirano, skratka, dosti težje jim gre. Pa dvomim, da so se k nam, glede na to, da smo med boljšimi LJ gimnazijami, vpisovali ta slabši učenci iz Waldorfske…

Najlepša hvala Svetdel za posredovane informacije, ki so staršem zagotovo lahko v pomoč pri tehtnem razmisleku kam vpisaTI OTROKA, KDAJ, KOGA IDR…

Nataša Durjava

[i][i]mag. Nataša DurjavaGeštalt-izkustvena družinska psihoterapevtka[/i][email protected][/i]www.mojpsihoterapevt.siTudi naša šibka področja nam lahko postanejo izziv, če se soočimo in sprijaznimo z njimi. Verjamem v moč odkritih besed, zato vam želim biti v pomoč pri vprašanjih, kako v hitrem tempu vsakdanjika stabilizirati sebe, kako postati osebnostno močnejši, kako krepiti svoje kompetence in kako poskrbeti tudi zase.

Še enkrat pišem, ker moj prvi izgubil, mislim da nimajo pomanjkanja znanja samo učenci iz Waldofrske osnoven šole, ampak tudi ostali. Gospa svetovalna delavka: takšne izjave mislimi, da si nebi smeli dovoliti, mogoče pa je pomankljivost poučevanja tudi na vaši strani in ne samo omenjenih otrok. Moram pa še dodati, da podeljevanje dobrih ocen na elitnih gimnazijah presega vse meje, ker si na ta način “kupujejo” dobro ime oz. pripradajo elitnim gimnazijam. Ne vem kam vsi ti ambiciozni in nadvse uspešni dijaki potem poniknejo na fakultetah ali pa se glede na zgoraj napisano motim.

Gospa svetovalna delavka, takega odgovora ni kot strokovna delavka ne bi smeli dovoliti – generaliziranje na osnovi lastne izkušnje je nekaj, kar bi gotovo morali preseči. V premislek le en podatek: kako pojasnjujete, da je kar nekaj dijakov waldorfske gimnazije (ki so prej obiskovali tudi waldorfsko osnovno šolo) doseglo na maturi vse točke (t. i. zlati maturanti), če pa naj bi imeli take luknje v znanju?

Je torej med Waldorfsko gimnazijo in EURO gimnazijo kakšna razlika? Razen to, da se EURO gimnazija plača?

zanima nas kdaj potekajo vpisi na srednji waldorfski gimnazji ter kakšni so pogoji za sprejem? ker hodim tudi v 7razred – trobente- glasbene šole me zanima ali bi lahko na tej šoli nadaljevala z inštrumentom?
ker sem obiskovala oš z italijanskim učnim jezikom me zanima če je tu kaka ovira?

Najbolje, da se pozanimaš na Waldorfski šoli. Lahko pogledaš tudi njihovo spletno stran.
V sklopu Waldorfske šole deluje tudi glasbena šola.

Koliko točk pa lahko izgubiš,da se lahko vpišeš na to gimnazijo?

Jaz bi rada par stvari izpostavila in sicer. Na waldorfski šoli oz. gimnaziji se učiš stvari, ki ti bodo ob vsakem koraku v življenju prav prišlo. Poleg tega pa prejmeš znanje, ki pa je zelo dragoceno. Tega znanja nikoli ne boš izgubil. Pa zagotovo si ga boš tudi najlažje zapomnil. Na tej gimnaziji je program takšen da se 2-4 tedne pri glavni uri, ki traja 120 minut (8.00-10.00) učiš samo en predmet.
Na gimnaziji recimo v splošnem programu so sami predmeti, ki so vglavnem v znanju. Ampak to znanje, ki dobiš v gimnaziji je samo da narediš najboljšo maturo v Sloveniji, da lahko postaneš zlati maturanc. Kaj ti pomeni zlati maturanc če si kosila ne znaš naredit. Pa a te bo kdo na razgovoru za službo vprašal ali si zlati maturanc da si tako pameten ali da znaš kaj naredit razen da sediš na stolu pa gledaš v zrak! To je tisto kar sem želela izpostavit. To je pomembno da si znaš rit pomigat pa marsikaj narediti. Je pa tudi res da je morda zato boljša izbira srednja poklicna šola, samo kaj ti bo če ne narediš mature dovolj vredu za faks in tako naprej.
Hvala vsem tistim ki bo tole prebral in napisal kakšen komentar. Ampak prosim vas brez kakšnih oslarij ali karkoli drugega.

P.s vnaprej se opravičujem če sem koga s tem užalila.
P.s.s vsekakor pa moje mišlenje ne sme vplivati na tvojo izbiro srednje šole. Your choises�your life

“Če bi ljudje razpravljali  samo o tistem, kar  v detajle poznajo, bi bila na svetu samo tišina!” !

New Report

Close