Zanima me, če je možno (oz. v skladu s splošnimi pogoji, zakoni,…whatever), da zavarovalnica Vzajemna spreminja višino premije (poveča za 14%), če se ne odločiš za spremenitev prvotno sklenjene pogodbe/zavarovanja za dodatno zdravstveno zavarovanje (doživljenjskega) v zavarovanje s trajanjem 12 let.
….pa ravno to trajanje zavarovanja (doživljenjsko) je bil bistveni dejavnik, da sem sklenil pogodbo z Vzajemno…, sedaj pa mi ”težijo” po telefonu in pošiljajo anekse k pogodbi, da naj se odločim za 12 letno zavarovanje…., če se ne odločim, seveda sledi povišanje premije.
Slišal sem, da se po 12 letih, ko znova sklepaš pogodbo, lahko premija zaradi višje starosti občutno poveča, izravnalne sheme so pa še bolj meglena zadeva…

Čim boš imel možnost, zamenjaj zavarovalnico. Tudi jaz čakam na priložnost, da mi poteče pogodba z njimi. Pri Vzajemni ga že toliko serjejo, da kamlu ne bodo več videli čez kup.

Povišanje premij samo za PZD zavarovanja bo zaradi tega, ker so rezervacije, ki jih mora zavarovalnica zakonsko oblikovati, bistveno višje kot tiste za zavarovanja, ki trajajo 12 let. Nefer, ampak tako nas hočejo potisniti ob zid.
Zagotavljajo, da se po dvanajstih letih premije ne bodo povišale zaradi vstopne starosti, ki bo seveda 12 let višja in premija je takrat že občutno dražja.
Načeloma moraš pretehtati koliko prihraniš, po petih letih pa lahko še vedno zamenjaš zavarovalnico.