Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca vseeno preverimo

vseeno preverimo

V ponedeljek redni pregled v laboratoriju (pacient na bioloških zaradi PA). Danes dvig izvidov, pregled – nič posebnega. Čeprav se pacient že dva dni počuti slabo, omotično, glavobol, siljenje na bruhanje, boleč križ….Ni da ni. Res pa nobene vročine ( je nima nikoli) ali kaj drastičnega, skrb vzbujajočega, kljub vsemu pa počutje ni kot bi bilo normalno. Nihče ni pokomentiral izvid, stanje, pač morda nekaj bo, ali pa tudi ne. Čez en mesec kontrola. To je vse. Vseeno se mi zdi na trenutno stanje ter na sam izvid urina primerno, da bi morda vsaj vmes bil kakšen kontrolni laboratorijski izvid dobrodošel. Ali pa zadeva res ni potrebna neke omembe in delam paniko?
V prilogi je izvid
[img]http://shrani.si/t/Y/B2/33TCWgrH/6/izvid-lab1.jpg[/img]

Kaj so pri pacientu iskali s temu preiskavami? Izvid pacient sicer ni nič posebnega

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Nič niso iskali – to je redni kontrolni odvzem krvi, urina za bolnika, ki prejema biološka zdravila. Za morebitne stranske učinke zdravil na jetra, ledvice…
Zato tudi zanimanje, kajti v urinu so močno povišani eritrociti – do 17 bi naj bila orientacijska vrednost – pacientova vrednost 77. Sicer ostalo kot vidite je v redu. Minimalno povišanje monocitov v krvi, vendar na orien vrednost menda nič skrb vzbujajoče. Samo eritrociti v urinu res povišani oz celoten urin ni ravno super. (bakterije, levkociti..)

nova
Uredništvo priporoča

Razen eritrocitov v urinu je izvid dejansko normalen, ti pa najverjetneje niso povezani z njegovo terapijo

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close