vse se vraca…
Pred kratkim sem zacel dozivljati pravi pomen: sve se vraca sve se placa. Pred leti se mi je zgodilo to, da sem bil sam, vendar zaljubljen (bolj zacaran) v svojo “prijateljico”. Bila sva namrec non stop skupaj in pocela skoraj vse. V glavnem v tem casu je do mene stopila gospodicna, ki mi je bila dolgo casa zelo vsec in mi ponudila svoje srce. Vendar sem jaz, idiot, to zavrnil, ker sem bil prevec zaslepljen s svojo “frendico”. To je bila pomoje moja najvecja napaka u lajfu. Ko sva se z njo razsla in se ne srecujeva vec (kar je zame bolje), pa so me zacele preganjati napake iz preteklosti, saj se dobro zavedam bedarije, ki sem jo naredil in mi je zelo ZELO zal. Sedaj v zadnjih nekaj mesecih pa je SE hujse, saj je zacelo meni dogajat, non stop razmisljam o njej, se posebej ko sem sam, in bi dal vse da bi zavrtel cas nazaj in popravil. Nevem kako naj se ji pribljizam niti kako naj razlozim celotno situacijo, ker vem da je zelo jezna name od takrat, ce sploh se obstaja kaksno custvo do mene. Najhuje pa je da jo vidim skoraj vsak dan, ona pa pomoje nic ne ve, kaj meni dogaja, ker znam dobro naven skrivat custva, ker tak pac sem. Men se pa dobesedno ze mesa! V glavnem, vsaka pomoc bo dobrodosla.
če si to naredil iz svojega 100% prepričanja potem nisi naredil nič narobe. Če sedaj praviš, da ona nič ne ve, potem pa delaš narobe. Kako pa naj kdo ve, kaj drug hoče in misli,če tega ne izve na noben način? In najbolj iskren in prepričljiv način je pogovor.
Primož
Najbolje je res, da ji odkrito poveš. Boš vsaj vedel, ali je možnost za vaju ali ne. Pa naj te ne skrbi njena prva reakcija.. Ker če se ji res nič ne sanja o tem, bo zeeelooo presenečena – in lahko se zgodi, da bo odreagirala drugače, kot bi hotela. Najbolje je, da ji poveš in se nato umakneš – naj malo razmisli. Veliko sreče!
Uživi v cvetju!
papa,
mojčika
joj ni tako lahko kot se slisi! Jaz sem ze po naravi bolj introvertiran in rabim veliko casa (oz. alkohola 🙂 da kaj spravim iz sebe. Ker se nikoli nisva pogovarjala o tem nevem kaj njej dogaja. Se pa tesko vrzem v vodo, vedno se prepricam o temperaturi… ce veste kaj mislim. Ampak zdej vem kaj moram narest.
Tista “frendica” se je zgleda speljala iz tvojega življenja, pa je prišla zdaj ta gospodična pri tebi na vrsto kot ta druga. Sicer je brez veze jezna, ampak bi bila pa neumna, da bi pristala zdaj na karkoli s teboj.
Točno veš, da si se takrat, v tistem trenutku pač odločil, da je “frendica” bolj pomembna zate, začaraš in zaslepiš se pa itak sam od sebe. Ko en objekt gre, se skoncentriraš na naslednjega, ki ti je “pri roki”. Se ti zdi to pametno?
Situacija ni bila tako enostavna kot ti mislis. V “prijateljskem” odnosu med moskim in zensko je vedno eden visji in vodi igro, ker slej ko prej eden postane bolj zainteresiran za drugega. Tako pac je, sibkejsi pade pod kotrolo mocnejsega. Se posebej pri prijateljskem odnosu moski-zenska. Pac se pustis kontrolirat, ce si tak tip cloveka. Jaz vem da to ni tezko pri meni, se posebej ce mi nekdo nekaj pomeni. Zato sem brez tezav dajal velik del sebe, vendar sem le redko delal kar si jaz zelim, bolj je bilo, da sem delal kar si je ona zelela. To je frendico mocno razvadilo, kar je tudi moja krivda. Ampak tako pac je bilo. In seveda je ona prva izvedela za novo zensko u mojem zivljenju, kar ji ni bilo vsec, saj potem ona ne bi bila vec prva. In verjetmite mi da sem ji dal skoraj vse. Je pa res da sem se pustil kontrolirat, kar je moja najvecja napaka tukaj. Noben me ni prislil, sam sem se odlocil in to me najbolj boli. Da sem sam sebe zanikal. In to je sedaj prislo za mano. Ni “pri roki” kot pravi Tina32, je pa se vedno nekje v meni, ker nikoli nisem pozabil nanjo in kaj sem naredil. Izbiral sem med dvemi zenskami in takrat naredil napako. Pac sem clovek, se huje sem moski, ki je imel zensko prijateljico in nobene punce. In naredil tako odlocitev. Se ti to zdi pametno? Meni se danes ne zdi tako.
Povej ti meni Tina32 kaj naresti v mojem primeru? Vse skupaj pustiti na miru kakor je? Ker je tvoj odgovor totalno obraten od vseh ostalih, me prosim zanima zakaj?
Vse je odvisno od nje. Ampak če je že zdaj užaljena, ne vem, kako bi se iz tega razvil dober ljubezenski odnos.
Bi ti hotel biti s punco, ki bi te zavrnila zaradi “frenda”? Potem pa, ko bi videla, da z njim ne bo skupaj, hotela biti s teboj? Se ne bi počutil kot rezerva?
Vsi pa delamo napake, ti si bil vsaj odkrit, ker si jo zavrnil, nekateri bi raje kar sedeli na dveh stolih.
Nisem rekla, da ni možnosti, da bi bila vidva skupaj. Ampak dolgoročno in srečna, pa ne vem…
jah ni nujno da je užaljena,lahko si je pač rekla probala sm pač in to je to,zakaj bi bla užaljena če je iskreno povedal..bolj se je za vprašat,kaj mislis z to punco naredit,jo imet res rad ali pa dokler ne pride kakšna,ki te bo spet na veliko obsedla al kaj podobnega ,kdo pa njej garantira da tokrat mislis resno,v bistvu te lahko presenet da te ma še vedno rada,kaj pa potem??
Se enkrat zivjo!
A lahko malo bolj razlozis njeno jezo? Je res jezna (ti je to povedala ali vsaj nakazala), ali pa je to le v tvoji glavi? Zanima me tudi, ce le ti vidis njo, ali tudi ona tebe? Kako se obnasa do tebe? To so malenkosti, ki pa so zelo pomembne.
In se en nasvet: Ne drzi custev v sebi! Ni zdravo! (Vem iz lastnih izkusenj)
Lep pozdrav
Poglej o vsem tem se nikoli nisva pogovarjala, kar bi se morala, zato so to moja sklepanja. Ko se je meni kaj podobnega zgodilo sem bil tudi sprva jezen, razocaran, da ne govorim o izgubi samozavesti (s katero imam kar nekaj tezav) ampak potem te pocasi mine. Se pa vidiva skoraj vsak dan in se normalno pogovarjava, saj se poznava ze nekaj let. Ampak nikoli se nisva usedla in se resno pogovorila, kar je napaka.
Sem pa v mojem zivljenju imel zelo malo punc, ker jih lahko prestejem na prste ene roke in ce sem z nekom, potem se predam v celoti. Ni nekaj na pol, pa me drugi dan mine.
Kar se pa tice custev, sem v svoji mladosti velikokrat bil zelo prizadet in sem dolocena custva skril tako globoko, da jih vcasih se sam ne najdem vec. Vem da to ni zdravo. Tudi Iz lastnih iskusenj.
o nesretnik v tvoji zgodbi sem prepoznala sebe…in sicer dve leti sem bila noooooro zaljubljena v sošolca…s katerim sva se tako zbližala da sva bila na koncu že odvisna drug od drugega….v šolo sem hodila le še da bi se družila z njim…zaupala sva si čisto vse vsak večer sms za lahko noč…ob vikendih smo skp žural….vsaka preživeta minuta z njim me je spravila v oblake…moje srce je bilo samo zanj 1000 na uro…a on ….mogoče je vedel ker je moral čutiti…čustva so bila tako močna…da sem 100 % da se je v moji bližini počutil lepo…saj veste kakšen je občutek ko si pri bioenergetiku…tako sva si midva podarjala čustva….a zamolčana nikoli spregovorjena…in zakaj…on je bil predemt poželjena 80% punc na naši šoli…jaz povprečna punca brez samozavesti s strahom da me zavrne…a en dan brez besed se je zgodilo….poljubljala sva se in objemala kakor da ne bova doživela naslednjega dne…in potem jaz vse pokvarim…iz strahu da se bo kesal ker je bil z mano…pač v igri je bil tudi alkohol tako pri njemu kakor pri meni…mu rečem da bi bilo bolje da pozabiva kaj se je zgodilo in da sva prijatelja še naprej…nič ni rekel le pokimal z glavo…a sedaj vem da mu je bilo težko….ni minilo 5 dni se pojavi z novo punco…vem da je ni imel rad …želel je le pokazat da ga ni prizadelo…a vem da ga je bolelo a ne bolj kot mene…z to punco je vztrajal pomoje ne več kot 14 dni…nato pa enega dne gremo skp ven žurat…in zbliža se z mojo kolegico ki je pravtako naša družinska prijateljica…še danes sta skupaj pa je minilo od takrat 3,5 leta…midva od takrat nisva več imela kontaktov le živjo za živjo prek prijateljice…nisem mogla…tistega dne sem umrla…in mrtva sem vse do danes….rada ga imam…in vedno mislim nanj….rada bi bila duh da se prikradem v njegovo bližino da ga zopet začutim,,,da se mu prikradem v sanje misli…da ga vprašam…me je ljubil?
Lahko vprašam, koliko si star?
Zanima me namreč, zakaj si jo zavrnil, čeprav ti je bila že dolgo všeč? Je bilo res le zaradi prijateljice? Tako kot si se ti, se običajno odločijo ljudje, ki jih je strah zveze. Nekateri se nočejo odreči svobodi, čeprav bi za to dobili ljubezen, drugi se bojijo, da jih bo tisti, ki jim je tako všeč, pustil, ker niso dovolj dobri zanj. Prijatelji so odlična rešitev – ob njih nisi nikoli sam, dajejo ti občutek, da si zaželen in ljubljen, po drugi strani pa nimaš nikakršne odgovornosti in obdržiš vso svobodo.
Je mogoče, da ti zdaj tako zelo roji po glavi zato, ker si nekoliko dozorel in prišel v fazo, ko se ne bojiš več (tako zelo) ljubezni in si želiš punco, ne le varne prijateljice?
Glede nje pa – očitno je bolj zrela od tebe, če je upala tvegati in ti razkriti svoja čustva. Dokler ne boš prepričan, kaj bi rad od nje, jo raje pusti pri miru, če pa res verjameš, da je ona taprava in te ne grize le spoznanje, da si zamudil super priložnost, jo poskušaj prepričati, da tokrat veš, kaj bi rad in da te ne bo strah spet pognal v beg.
Če je med vama res kaj usodnega, bosta prešla ovire in premagala nezaupanje.
Lp, Ina
Dragi nesretnik,
imaš priložnost, da sebi dokažeš da si odrasel moški, ki se pokončno drži in gre z dvignjeno glavo naprej.
Zberi ves pogum in pokliči to dekle, dogovori se za sestanek-srečanje. Tako kot si nam povedal, tudi njej odkrito povej o svojih čustvih in o napaki, ki si jo naredil. Le tako si boš na jasnem s to zadevo in veliko lažje ti bo iti naprej. Tudi njej bo lažje, ko bo vse izvedela, saj se ji verjetno nič ne sanja o čem ti razmišljaš.
Korajža velja. Dokaži, da si zrel človek, zato se zrelo obnašaj.