vrtoglavice, težke oči, ..
Spoštovani!
Že par cca 4 leta, se mi dogaja (mesečno parkrat, večinoma zvečer, ni pa izključno), vrtoglavica, slabo počutje nasploh, poleg občutek nezavesti (vendar ne vsakič in ne pogosto) bolj me spremlja vrtoglavica, potenje, ter zadnje čase ob računalniku in TVju solzenje. Če sem za računalnikom dlje časa, se pojavijo zgoraj opisanji občutki, večkrat pa ta ni pogoj. Pri okulistu (dobila recept za očala
DLO +0,50
D 55) Ravnokar sem gori že nekja časa, pa se mi rahlo solzijo oči, zraven je občutek težkih oči, sploh, ko jih probam odpret na široko. Nenavaden občutek (ga neznam opisat, ni ravno bolečina) me spremlja če z očmi zavijem levo ali desno. Pa še vrtoglavica. Če ležem, prespim je vredu, če pa nadaljujem postaja huje. Je možno, da so težave povezane z očmi, če ja kaj priporočate. Še morda podatek, motijo me vodoravne in navpične črtw (poleg se mi vrti). Bila sem tudi na VNG in ABR preiskavi, pa se mi je močno vrtelo, postalo slabo, tako da nismo dokončali preiskav. Pri ABR je zapisano podaljšanost V. vala desno ob draženju z 4o in 60 dB, kaj pomeni nevem, saj je izvid prišel po pošti. V primeru da se vrtoglavice nadaljujejo, priporočaspec ortorino. preiskavo CT možgan, pontocerebralnih kotov in možgan.
Opravljen je bil ekg, ščitnica, vse bp. Kje torej izvira vzrok.
Hvala za odgovor.
LP
Spoštovani,
ko ljudje uporabljamo računalnik, se vanj zastrmimo in pozabimo mežikati. Navadno človek mežikne približno 20x na sekundo, ob računalniku pa povprečno 5x. Tako se oči izsušijo, kar lahko daje občutek težkih, utrjenih, bolečih oči. Ob delu z računalnikom se je potrebno tega zavedati. Priporočamo tudi uporabo umetnih solz, večkrat dnevno. Ob delu na bližino je priporočljivo tudi večkrat pogledati v daljavo za nekaj časa, tako se sprostijo očesne mišice.
Ostale težave, ki jih opisujete, glede na podatke, niso povezane z očmi.
Lep pozdrav