vrtec med počitnicami

Ali katera mogoče ve, kako je z vrtcem (jasli) v času šolskih počitnic. Naš začne z vrtcem 21.2. En teden je uvajanja, potem pa začnemo zares. Ampak takrat so ravno počitnice. Kaj mislite? Bo vseeno OK (manj otrok) ali so takrat vsi otroci pomešani v isti skupini in ni ravno najboljše, da je takrat prvi teden “polno” v vrtcu. Prosim za vaše mnenje.
LP, Maja

Mi smo iz LJ. Med “navadnimi” počitnicami v vrtcih ni opaziti bistvenega zmanjšanja števila otrok. Morda ostane kdo doma, če imajo starši dopust recimo zradi šoloobveznega otroka v družini, ki je takrat doma. Okoli kakšnih praznikov (npr. Novo leto) pa so običajno na oglasnih deskah listki, na katere se vpiše prisotnost otroka in na podlagi prijav se odločijo, ali bodo skupine združevali ali ne.
Kar brez skrbi, pa hitro uvajanje vama želim.

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

Zanimivo vprašanje. Šolske počitnice naj ne bi vplivale na vsakdanje življenje otrok v vrtcu. Če pa že, potem naj bi bilo v vrtcih vzdušje še toliko bolj sproščeno, bolj prijetno, še bolj prijazno…
Največja “kriza” s pomanjkanjem vzgojiteljev in temu primernimi ponekod “na novo” oblikovanimi skupinami, je drugače samo med poletnimi počitnicami, morda še med božičnimi. Redko med pomladanskimi oz. velikonočnimi. Ostale so itak bolj izjema, kot pravilo. Pa tudi takrat, če se le da, ne sme biti večjih pretresov za naše najmlajše. Sploh v jasličnih skupinah se zahteva, da je prisotna vsaj ena stalna pedagoginja, otrokom tudi sicer blizu in znana oseba.
Zato menim, da je vajin termin za uvajanje v vrtec kar primeren. Toliko bolj, ker vseeno obstaja možnost, da bo v skupini kak otrok manj in bosta obe pedagoginji lažje, predvsem pa bolj učinkovito pripomogli k temu, da vrtec oba prej vzljubita in se nanj navadita – predvsem otrok, pa tudi ti.
Srečno!

Hvala lepa obema!
Maja

Najbolj nehvaležni čas za uvajanje otroka sta poletna meseca julij in avgust, saj so takrat skupine združene, delavci pa na dopustu. Pri nas ta problem rešujemo tako, da se delavki iz enega oddelka pokrivata (npr. ena je na dopustu v juliju, druga pa meseca avgusta ). So pa tudi primeri, ko kljub načrtovanju pokrivanja delavcev pride tudi do bolniške tiste delavke, ki naj bi delala, tu pa ponavadi vskočijo delavci, ki so tudi bili v stiku s skupino.

*********************** Vrtec Pod Gradom Praprotnikova ul.2 1000 Ljubljana tel.:01-2412-600 fax.:01-2412-611 [email protected]

New Report

Close