Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Vrtec – kaj vam je všeč, kaj ne

Vrtec – kaj vam je všeč, kaj ne

Zanima me kakšne so vaše izkušnje z vrtci. Koliko časa otrok že obiskuje vrtec, kako je bilo na začetku, kako je zdaj. Kaj vas najbolj moti in kaj vam je še posebej všeč?

Najlepša hvala za odgovore in lepo pozdravljeni!

Oba otroka sem dala v vrtec tik pred enim letom. Zaradi selitve smo morali vrtec zamenjati. Spoznala sem dva vrtca, vsaj 8 vzgojiteljic. Do sedaj je moja edina pripomba vsakomesečna položnica. 🙂

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

Ja položnica.

Šla je v vrtec z 11,5 meseci in smo že stari mački.
Všeč mi je veliko stvari.

Me pa moti, da se pri tako ali drugače konstantno problematičnem otroku (ne tiste nkejtedenske težave) ne lotijo aktivnega reševanja problema. Pri takih otrocih seveda uporabljajo vse metode, da bi težave izginile. Ampak samo v vrtcu. Kar pa ni dovolj. Da pa bi poklicali starše v vrtec in potem skupaj z njimi reševali, to se pa največkrat ne zgodi. Da bi staršem povedali za problem in da bi oni doma tudi aktivno to reševali.

Potem pa si lahko misliš, da če ni v vrtcu in doma hkrati primernega prijema, da ni uspeha.

Pomembno se mi zdi tak skupen pristop zato, ker do petega leta se še da kaj spremeniti, potem pa je največkrat že prepozno in problematičen otrok ostane skozi vse šolanje problematičen.

Naša hodi v vrtec od septembra. ko je bila star 15 mesecev. Na začetku malo krize, precej časa sva se uvajali, ampak zdaj gre pa zelo rada v vrtec (kar tudi mene zelo veseli). Vzgojiteljici ima rada, prav tako tudi oni njo (v skupini 14 otrok so samo 3 deklice).

Ni pa mi všeč, da so jim dajali v stekleničke sladkan (močno sladkan) čaj, sok ali čokoladno mleko. Tudi za zajtrk imajo navadno za piti kakav ali belo kavo (za otroke??? jaz je še danes ne maram). Ne vem zakaj jih doma navajamo na nesladko – doma pije mleko, nesladkan čaj ali vodo, je gres brez čokolade – v (zdravem?) vrtcu pa kar naprej nekaj sladkanega.

Ampak če mala uživa v vrtcu, bomo tudi to preživeli.

LP, Diana

Zaenkrat pozitivne izkušnje z vrtcem. Obiskuje ga 4 mesece in sem brez pripomb. Je v mešani skupini, kar mi je še posebej všeč.

Glede pripomb pa takole: različni ljudje so alergični na različne stvari.

Ko so se v vrtcu igrali v peskovniku, se je naš mali seveda čisto umazal po obleki. Vzgojiteljica mi je s strahom rekla da je umazan zaradi peskovnika, ko sem ga prišla iskat. Jaz pa čisto dobre volje rečem, da je vseeno – saj imamo doma vodo in pralni stroj, oblekice pa bodo tako ali tako kmalu premajhne … in kaj zato če se je umazal. Vzgojiteljica je bila malo presenečena nad mojim odgovorom (in dobro voljo), ker mi je rekla, da vsi starši niso tako tolerantni in so nekateri zelo občutljivi, če se otrok umaže.

Lp, Ela S

Naš noče piti nič drugega kot vodo. Na začetku so vzgojiteljice poizkusile s čajem in ker ni šlo, mu sedaj brez problema dajo vodo.
LP Jasna

Mene pa moti, da nimajo snežilke čez dan samo popoldne, pa resnicno (posledica ,da ni snežilke) umazani WC-ji, da mi je vsak dan slabo, ko pridem po mojo Lepotico.

New Report

Close