Mojo hčerko dajem v jasli z februarjem drugo leto ,pa so mi v vrtcu povedali ,da mi do decembra ne bodo mogli povedat ali je sprejeta ali ne .Pa to je katastrofa.Kako naj potem letam okoli in iščem nadomestilo?
Sprejeta bo pa le če bo dovolj prostora…..
Pa kakšna država smo mi to , da se moramo poleg ostalega ukvarjati mamice še s takimi bedarijami -do zadnjega brez info – potem pa išči če kaj najdeš…
pa lep dan

Lahko pa plačuješ od septembra in boš mesto januarja zagotovo dobila.

Pri nas je bilo enako. Zato smo morali iskati alternativo s privatno varusko. Naa mulcek se je v enem tednu tako krasno vzivel v novo okolje pri njej, da smo se odlocili, da sedaj ga pa mi ne bomo trgali iz sprejetega novega okolja in naj se vrtec malo “v rit pise”.

In jasno, smo dobili obvestilo, da so odprli novo skupino in zdaj p, glej ga zlomka, otrok ni zadosti (s takim nacinom in odnosom, da moramo vsi iskati moznosti drugje, pa res ni prav nic cudno). Niso nas prepricali, zato je se vedno pri varuski in 4-mi otroci, kjer bo ostal se eno leto.

Tadeja

Mi smo čisto na istem. Malo bi radi dali marca v vrtec, ampak vrtcem in občini ni jasno, da se otroci rojevajo čez celo leto. In zdi se mi, da toliko, kolikor je napisanega o uvajanju … a ni najslabše, da ga najprej uvajaš nekam samo začasno potem pa še enkrat?

Tako da tudi jaz še ne vem, kaj bomo. Zaenkrat samo besnim.

LP

S težavo, ki jo opisujeta ‘ena’ in ‘kbs’ sem imela tudi jaz. Po vseh pričevanjih kolegic z izkušnjami bi mati morala otroka vpisati v vrtec še pred rojstvom. Zato sem jaz že decembra, ko je bila piška stara en mesec, poslala vlogo v vrtec blizu našega doma – za datum začetka sem vpisala 1.12.2004. Aprila ste se mamice že pogovarjale, da ste dobile vabila na sestanek za vpis otrok v vrtec, ker od mojega vrtca ni bilo ne duha ne sluha sem jih poklicala. In dobila izjemno ‘simpatičen’ odgovor:

“Veste, sej vi potrebujete vtec šele decembra, zato vas bomo poklicali nekje novembra in vas obvestili, če je prostor. Drugače pa vam že sedaj povem, da je vlog veliko preveč in ker mi formiramo skupine septembra, bo sigurno vse polno in vas decembra ne bomo mogli sprejeti”.

OK. Panika. Meseca maja sem nato poklicala drugi vrtec, da mi pošljejo vlogo; ko sem preverila, če so jo dobili, sva z gospo na drugi strani še poklepetali. Njeno mnenje je bilo takole:

“Prav gotovo ne bo nobene težave, je sicer res, da imamo pri nas veliko veliko vlog, vendar se dosti staršev nazadnje odloči drugače in vam povem, da se je še vsako leto zgodilo, da septembra skupine niso bile napolnjene in smo jih potem dopolnjevali skozi leto.”

Bolje. Pomirjena. Vendar ne še čisto. Konec junija pošljem vlogo še na en vrtec, ki je pa blizu moje službe. Ne mine niti mesec, ko me pokliče vodja enote in mo pravi:

“Če ste še zainteresirani, imamo prostor za vašega otroka v našem vrtcu.” Mož je še isti dan šel podpisati izjavo.

Toliko o različnih odnosih vrtcev – in to vseh v Ljubljani.

---------------------------------------------------------------------------------------------- Ker ne verjamem v telo, rad bi te videl v srce. <http://tamala0801.moj-album.com>

ena iz kje si?

Mi imamo v Po iste težave. Že aprila, ko je potekal vpis sem šla tja vprašat, če lahko malega vpišemo v vrtec in so mi rekli isto kot tebi, decembra?!
Nakar sem se malo pozanimala okrog in so mi punce, ki so bile na istem rekle, da se ponavadi vedno najde plac, oz. če je kandidatov veliko naredijo novo skupino.
Resnično upam, da bo temu tako, ker drugače ne vem kaj bomo nardili…

New Report

Close