Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija vrata stisnila dlan

vrata stisnila dlan

Spoštovani!

Sinoči se nam je v neki trgovini pripetila nesreča z vrati, ki se “sama” odpirajo- na senzor. Našemu nadebudnemu dveletniku je dlan stisnilo med obe stekli odpirajočih se vrat.(Roko je naslanjal na vrata, ta pa so se odprla). vrata so takoj ustavili in ni bilo hujšega. Ni bilo očitne bolečine, tudi jokal skoraj ni.Roka normalno gibljiva, tudi na otip ni bolelo. Takoj smo hladili z mrzlo vodo.Ker ni bilo videti hujšega, nismo šli k zdravniku.
Danes je roka na največjem sklepu kazalca (kjer je dlan najdebelejša) malenkost otekla in na istem mestu komaj vidno pordela.Boli ne.Očitno je prišlo do stika oz. pritiska vrat na tem mestu.
Mislite, da je možno, da bi bile kakšne posledice na sklepu ali kaj podobnega?
Hvala.

Pozdravljeni, Jaz,
pri poškodbi vedno pride do otekline predela. Če ni bolečine, tudi pri gibanju ne, potem sklepamo, da hujše poškodbe ni bilo (izključi pa jo samo RTG slikanje). Na dlan dajte hlčaden obkladek in roko povijte. Če otrok lahko brez bolečin giblje, naj ima obkladek še dan ali dva, potem bi morala izginiti tudi oteklina.

lp (še vedno) Tanč Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih. Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!! http://med.over.net/forum5/search.php?46

New Report

Close