Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Vraščen noht

Vraščen noht

Spoštovani,

po porodu se mi je na obeh palcih na nogah ob nohtu začelo gnojiti in boleti. Naj bi šlo za vraščene nohte, vendar ne razumem zakaj, saj sem nosila udobno obutev in nohti so porezani ravno. Ker že štiri tedne ni nič bolje sem dobila napotnico za kirurga. Otroka polno dojim in me je strah, da bi morala jemati antibiotike ali da bi mi mleko celo presahnilo. Ali so moji strahovi upravičeni?

Lp, Maša

Spoštovani!

Če vam bodo slučajno odstranili dele nohtov, boste dobili lokalno anestezijo, ki ne vpliva na dojenje. Kljub vsemu bi bilo mogoče bolje prste še naprej namakati in poskušati z razmikanjem mesa od nohtov odstraniti gnoj, zmanjšati pritisk in počasi ozdraviti nadlogo. Dokler je okužba lokalna – na prstu – ni treba jemati antibiotikov.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Ne operiraj, pojdi h pedikerju, kjer ti vstavijo sponko, ki raztegne nohte.Nič ne boli, pomaga takoj: Pedikura Lassana , Dalmatinova, tel 2328-486
Operacija dolgoročno ne reši NIČ !!!PREVERJENO!!

lp

Spoštovani!

Z mnenjem, da operacija dogloročno ne reši vsega, se vsekakor strinjam. Poskušamo z razimkanjem nohta od mesa in podlaganjem gaze – vaš opis pa kaže na korak naprej in bi utegnil biti res dobra možnost za večino vsaj blažjih oblik.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close