Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Zavarovanja vračilo denarja???

vračilo denarja???

pred dvemi leti in pol sem imela prometno nesrečo. policijski zapisnik je bil napisan tako, da je izgledalo, da sem kriva jaz, čeprav po mojem ni bilo tako. voznik drugega vozila je uveljavljal škodo, nakar sem dobila poziv od zavarovalnice, da njegovo škodo poravnam jaz, ker sem jaz kriva. rekli so mi tudi, da jim je osnova policijski zapisnik in da ne bodo čakali na sodnika za prekrške. ker so mi rekli, da v primeru, da sodnik razsodi njemu v prid, lahko ta vsota tudi naraste, zato sem njegovo škodo takrat zavarovalnici tudi plačala (80.000 sit), primer pa je medtem zastaral in k sodniku za prekrške sploh nismo šli. po mojem se ne ve, kdo je kriv in kdo ne. ali lahko zahtevam vračilo tega denarja nazaj?
hvala za odgovor!

Vprimeru,da bi bila krivda vaša,bi s kupončkom katerega bi podali oškodovancu poravnali škodo.Če pa bi bila deljena krivda,potem bi nosila vsak po polovico.Verjetno so po pregledu pol.zapisnika ugotovili vašo krivdo,ter temu ustrezno tudi ukrepali.S tem,ko niste oddali kupončka pa ste pri bonusu ohranili tri razrede,tako da ste že pri registraciji oz.plačilu zavarovaja dosedaj že skoraj toliko prihranili.
Denar pa bi po moje težko dobili nazaj,saj za to ni pravne podlage.
Toliko,ter lepo pozdravljeni
Bruno

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]

New Report

Close