Vprašanje za vse
Servuse vsem, moji dragi kameradi. Vsi se soočamo z raznoraznimi problemi, tako vsakdanjimi, kot ljubezenskimi in ostalimi…pa se mi poraja eno luštno vprašanje, na katerega bi si pa res rad pridobil vaše odgovore.
Kaj je za vas več vredno: ljubezen ali pravo prijateljstvo?
p.s. namig: bil sem nesramno zaljubljen toda to kar je bilo ni nič v primerjavi s tem kar imam sedaj – človeka ki ni le moje dekle ampak tudi prvovrsten prijatelj. No?
To je nekaj najlepšega, kar lahko ima par, torej, ko se združita prijateljstvo in ljubezen. Preden sva midva s fantom postala par, sca bila prej dobra prijatelja, nato je to preraslo v ljubezen in sedaj sva si dobra prijatelja in ljubezen naju greje.
Želim ti, da bi za vedno užival tako srečo, kot jo imaš sedaj!LP
Kako bi zmeril prijateljstvo in ljubezen… jaz se na tvojem mestu ne bi spraševala, kaj je več vredno. Oglasi se čez dvajset let in nam povej, če si to, kar imaš uspel podpirati, razvijati in obdržati in takrat se ne boš več spraševal o tem koliko je kaj vredno ampak boš preprosto neizmerno hvaležen, da imaš Deklico, ki ti je lahko in ki ti želi biti oboje!!!
saj to dvoje vendar ne tekmuje. S partnerjem imaš ljubezen, s prijatelji pa prijateljstvo. S partnerjem si tudi prijatelj, in tudi prijatelje imaš rad. Tu ni nobenega izključevanja. Kot bi vprašal, ali je bolj važno sonce ali voda. Imamo vendar vse. Verjetno bo kdo drug znal boljše odgovoriti, jaz ne znam.
Takole, wwwili! Rekla bi, da si postavil malo hecno vprašanje. Vsekakor je nanj zelo zežko odgovoriti.
Če se opredelim samo na partnerski odnos: Kakšno je prijateljstvo brez ljubezni in ali je ljubezen brez prijateljstva sploh ljubezen???
V vsakem primeru nekaj manjka, eno se z drugim dopolnjuje.
zato je težko reči, kaj je več vredno, kajti prijateljstvo je čudovita vrednota, ljubezen pa je njena nadgradnja.
wwwili, vesela sem zate, da si našel tako čudovito dekle. Tudi jaz svojemu dragemu pred nekaj dnevi rekla, da je on moj najboljši prijatelj.
Menim, da je nekaj resnice v naslednjem:
– ljubezen vključuje komponento spolne, telesne privlačnosti,
– za uspešno partnerstvo mora obstajati ustrezna doza te privlačnosti,
– a to ni dovolj,
– razviti se mora (ali pa mora biti že prej tu) tudi prijateljstvo,
– prijateljstvo pa je odnos brez spolne, telesne privlačnosti…
zivjo
Jaz sem se zaljubila v najboljsega prijatelja, vmes so preskocile iskrice in sva jih gojila pol leta. Na zalost, noben ne ve, zakaj danes nisva skupaj. Na zalost nisva vec prijatelja, ker ko se srecava nobenemu od naju ni vseeno. Ne znava vec komunicirati in se v trenutku skregava. Prej pa sva visela vsak dan skupaj in cele noci debatirala, slisala sva se 5x na dan in en o drugemu vedela vse. Morda celo prevec. Najbolj mi je hudo, da danes nisva več niti prijatelja.
Tako, da izbirat med dvema custvoma nima smisla, ce jo imas rad samo prijatelja ne moreta biti. Kaj je lepsega, ce sta potem se vec. Hvala bogu, da sta se nasla.
Uzivaj v vsakem trenutku.
lp
Moški, si še zelo pod vtisom svoje zgodbe. Jaz teh zadev ne znam ločiti na črno in belo in iz prakse ti povem, da se jih tudi ne da. En tak nasvet med vrsticami: ” pojdi še malo vase in razišči od kod imaš vzorce ločevanja. Ločen si od svojega bistva, svojega namena in zato ne moreš slediti svoji želji.
Imam prijateljico, ni bila debela, bila je malo bolj okrogla, vendar izjemno tenkočutna in pozitivna oseba. Njen partner pa je sanjal in sanjal o vitkih, dolgonogih… saj veš, ne?
Pa se je odločila. začela se je ukvarjati s športom, jedla je malo in zdravo in postala je…. ne znam ti povedati…Lepa ni dovolj…. Bila je ženska, ki si se na cesti obrnil za njo… In fantje so pravili… “kako je Peter srečen, da je lahko z njo, ki je tako lepa, mila, vesela, močna…”. A Peter žal ni bil srečen, potem je našel druge stvari, ki so ga motile pri njej, takšne, ki jih v resnici sploh ni bilo, ki jih je naredil on, ki je vanjo nenehno projeciral svoje lastne stiske in strahove in iluzije… Imel je srečo, da je našel prav njo, ker ga je zares ljubila, vseh teh njegovih stisk ni jemala osebno, pomagala mu je, s pogovori, ki so trajali ure in ure (prijateljstvo!!!) in Ljubezen ji je pomagala, da je zdržala, ko je on rabil čas in prostor. In uspelo jima je, on je uspel iti tako daleč in globoko vase, da je našel vzorce svojih stisk in strahov… Danes imata čudovito družino… Še vedno sta prijatelja in ljubita se… in lahko ti prišepnem, da imata tudi krasno seksualno življenje…
Vem, ker sta moja prijatelja… In POvem ti, tole ni pravljica, ampak resnica tega časa! 🙂
Moški, si še zelo pod vtisom svoje zgodbe. Jaz teh zadev ne znam ločiti na črno in belo in iz prakse ti povem, da se jih tudi ne da. En tak nasvet med vrsticami: ” pojdi še malo vase in razišči od kod imaš vzorce ločevanja. Ločen si od svojega bistva, svojega namena in zato ne moreš slediti svoji želji.
Imam prijateljico, ni bila debela, bila je malo bolj okrogla, vendar izjemno tenkočutna in pozitivna oseba. Njen partner pa je sanjal in sanjal o vitkih, dolgonogih… saj veš, ne?
Pa se je odločila. začela se je ukvarjati s športom, jedla je malo in zdravo in postala je…. ne znam ti povedati…Lepa ni dovolj…. Bila je ženska, ki si se na cesti obrnil za njo… In fantje so pravili… “kako je Peter srečen, da je lahko z njo, ki je tako lepa, mila, vesela, močna…”. A Peter žal ni bil srečen, potem je našel druge stvari, ki so ga motile pri njej, takšne, ki jih v resnici sploh ni bilo, ki jih je naredil on, ki je vanjo nenehno projeciral svoje lastne stiske in strahove in iluzije… Imel je srečo, da je našel prav njo, ker ga je zares ljubila, vseh teh njegovih stisk ni jemala osebno, pomagala mu je, s pogovori, ki so trajali ure in ure (prijateljstvo!!!) in Ljubezen ji je pomagala, da je zdržala, ko je on rabil čas in prostor. In uspelo jima je, on je uspel iti tako daleč in globoko vase, da je našel vzorce svojih stisk in strahov… Danes imata čudovito družino… Še vedno sta prijatelja in ljubita se… in lahko ti prišepnem, da imata tudi krasno seksualno življenje…
Vem, ker sta moja prijatelja… In POvem ti, tole ni pravljica, ampak resnica tega časa! 🙂
Vprašanja nisi prav postavil. Kaj je več vredno?
Po moje je tako, da je največ vredna ljubezen, ki vključuje tudi prijateljstvo. To je tako, da ti je oseba, ki jo ljubiš in ti je seveda tudi spolno privlačna, hkrati tudi najboljši prijatelj, kar pomeni, da ji lahko odkriješ svoje notranje svetove brez bojazni pred zavrnitvijo.
To je seveda ideal, a ne tako težko dosegljiv. Zgodi se takrat, kadar z osebo, ki jo globoko ljubimo, čez čas, ko je zaupanje obojestransko potrjeno, vzpostavimo popolnoma odkrit in odprt odnos, brez skrivalnic in igric. Pogoj je seveda osebnostna zrelost obeh.
To je nekaj kar se povezuje in pogojuje, ljuba nyahNeža. Gre eno z drugim in skupaj in jaz to napišem Ljubezen (z veliko z.) in dober sex oziroma zadovoljujoč, lep, božanski spolni odnos je posledica in rezultat Ljubezni. In takrat pride privlačnost od znotraj… O tem je zelo težko pisati, je pa krasno to doživljati… Takrat odpadejo vsi vzorci, vsi normativi o lepem in grdem, Takrat preprosto si in preprosto ljubiš…
Definicija za ljubiti je čl,xjgudfb – kfue 8947564 na kvadrat! Kaj pa ti je moški? Kje imaš srce? Kje so tvoja čutila? To da ljubiš preprosto veš, čutiš, to je nekaj, kar se ne da napisati z besedo, kar je težko izreči, morda se da pokazati, zanesljivo se pa da Ljubezen živeti!!!
Mislim, da boš imel ti okrog teh zadev še veliko dela. Pa bolje, da se ukvarjaš najprej s sabo, ne z ženskami!
In jaz bom kljub vsemu še enkrat povedala, da je spolna privlačnost posledica nekega odnosa, lahko ti je nekdo spolno privlačen, lahko v postelji doživljaš ne vem kaj, če se potem z njim ne moreš pogovoriti osnovnih stvari, če ga v duši ne čutiš… Spolna privlačnost zvodeni v sekundi… in to ni spolna privlačnost ampak je nagon, ko ti ga pač dvigne ob nekem seksibilnem trenutku, ali če si fetišist ob neki zadevi, ki te rajca. To je nagon. Spolna privlačnost, pa je posledica odnosa. To je Ljubezni, prijateljsrtva, želje po biti skupaj…To se razvije počasi in samo od sebe in nima nobene veze s tistim, kar nosimo v glavi, ampak se je treba spustiti malo nižje v srce (za začetek :)). Spolna privlačnost je tista, ki pride, ki se rodi iz nečesa, ki ti vzbuja hrepenenje, ki te sili, da misliš na tisto osebo – pa ne samo kako si z njo v postelji, ampak kako si z njo kjerkoli, ob pogovoru, na sprehodu, pri večerji, na izletu, v postelji… Ko komaj čakaš, da mine dan, da jo boš spet videl, objel, pogledal v oči, poljubil… Ti pa govoriš o ženskah, kot da jih deliš na dva dela, tiste, ki so za pof…. (oprosti, da se tako izražam, ni v moji navadi, ampak mislim, da tu ne gre drugače) in tiste, ki so sicer grde, so pa v redu za pogovarjat. Se ti ne zdi tu nekaj, kar ne gre skupaj. Ženske smo ženske, veš dragi moj. In poznam ženske, debele, ki imajo v sebi toliko erotike, toliko miline in nežnosti, da je marsikatera suhica ne premore in to nima nobene veze z maštami, ki jih moški nosite v glavi. So ženske, ki preprosto očarajo mimo svojega videza, vi pa se potem sramujete iti z njimi na cesto, ker niso po ISO standardih in žal sebi grenite življenje. Škoda!
Ej, Moški, zdaj pa si že malo zmeden, oprosti. Kako vemo, da ljubimo?
Kako lahko kaj takega vprašaš? Lepo ti je razložila LM – to preprosto čutimo.
In še tvoje vprašanje – ali lahko ljubimo, če ni zadostne spolne privlačnosti?
Odgovor ni tako preprost, saj je odvisen od marsičesa. Ampak načelno velja naslednje : ko nekoga spoznamo, MORA biti spolna privlačnost, da se zaljubimo, kajti šele v nadaljevanju, ko zaljubljenost malo popusti, se rodi ljubezen, če se dovolj potrudimo zanjo, torej , če odnos izgradimo. Sicer zaljubljenost razpade, se razblini in ne ostane nič.
Ko pa govorimo o ljubezni v poznih, zrelih letih, seveda spolna privlačnost ne igra več prav velike vloge ( čeprav – po moje čisto ne izgine), ljubezen pa ostaja.
Jaz bi rekla, da si zaljubljen. Seveda malo drugače kot kdaj prej, a brez dvoma si. Priznaj si to, zakaj se tako braniš?
V tvojih prejšnjih prispevkih si deloval nekako cool, dobila sem vtis, da ti ni prekrila obzorja, zato sem ti previdno svetovala, da izprašaš svoj trebuh. Očitno si zdaj zelo spremenjen in prav vesela sem, da je tako.
Ne vem, zakaj imam vtis, da te je tvoja nova ženska “premagala” z veliko močjo svoje osebnosti in se ob njej počutiš varno, saj si sam (ne zameri) velik omahljivec ( mogoče si po horoskopu tehtnica kot jaz) in ob sebi potrebuješ trdno oporo. Se zelo motim?