Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost vprašanje za kitty

vprašanje za kitty

Živjo
najprej oprosti da tebe gnjavim z vprašanjem vendar vidim da si “doma v zdravstvu”. Sem že vprašala dr.Pintarjevo pa mi je odg. da se posvetujem z lečečim zdravnikom. Pokurila sem 3 postopke na koncesijo za IVF-nimam jajcevodov na samem začetku pa sem šla na enega spontanega, tako da mi ostane “načet” paket, ker morajo biti postopki stimulirani, do zamrznjenčkov pa itak nisem nikoli prišla. Zanima pa me še nekaj tašči je pred nekaj dnevi prinesla sodelavka iz Bosne doma nek čaj-macina trava -da naj bi bil zelo učinkovit pri neplodnosti baje ga je pila njena nečakinja ki se je trudila 5 let in po enem odmrtem plodu v 7.mesecu sedaj rodila, da naj ga pijem 0,5 l na dan.Ker nisem našla nič o tem čaju sprašujem tebe če morda karkoli veš o tem.
Oprosti še enkrat ker te gnjavim in ti želim čim več uspehov pri postopkih

če z zdravili ne prideš do zamrznjenčkov, kako to da ne nadaljuješ s spontanim postopkom?
Za ta čaj sem pa nekaj nekje brala :-))
Bom poiskusila zvečer poiskat.
Upoštevaj pa da nobena ˝trava˝ne dela čudežev.

Ta čaj je preizkusila tudi moja teta in po 4 letih in enem splavu končno zanosila pila ga je pa samo par mesecev.
Po tem sem tudi jaz poskusila s tem in zanosila (pila sva ga oba kar naj bi bilo po pravilih in sicer samo 2 meseca) ampak zaradi mojih zdravstvenih težav (hidrosalpinx na obeh straneh) je bilo jajčece poškodovano in je prišlo do odmrtja ploda. Mogoče je ta metoda dobra za kako, ki ima nepojasnjeno diagnozo!
Čaj je pa več kot nagnusen!
Lp

nova
Uredništvo priporoča

Kitty,

v prejšnjem tvojem odgovoru si napisala tole:

“če z zdravili ne prideš do zamrznjenčkov, kako to da ne nadaljuješ s spontanim postopkom”.

zdaj pa mene zanima; ker jaz že 2 x nisem prišla do zamrznjenčkov, ali bi zame prišel v upoštev spontan postopek glede na to, da imam PCO. Najbrž ne, a ne? ;-)) Pa še to; ali Gonal oz. dugi hormoni, po končanem postopku še delujejo oz. vplivajo na ovulacijo? Vem, da organizem potrebuje nekaj mesecev pavze, da se očisti.

Lp.

Anna na spontani postopek greš lahko kljub pco, vendar če imaš svoje ovulacije. V kolikor jih nimaš to ne bo šlo. Za pco pa delajo v Mb ivm, ki je tudi postopek brez stimulacije, prideš pa lahko tudi do zamrznjenčkov. Jaz sem 2x pa imam zelo hudo obliko pco in ne smem biti stimulirana.

Gonal in ostali pa ja….rabijo kakšen mesec da se izločijo iz telesa in imajo manjši učinek tudi v naslednjem ciklusu. Sem brala za veliko parov ki jim je uspelo mesec po postopku ko niso niti razmišljali o nosečnosti :-)))

Januar živjo
jaz nimam jajcevodov lani so mi jih odstranili ker so bili čisto fuč. Ali po tvoje potem ta čaj nima nobeneih učinkov?
Hvala

Citat:

Drugi nazivi: macina trava, jetrena trava, jetrenjača, gorčika, marulja, smrduša. Latinski naziv: marrubium vulgare . Eng : Horehound Opis biljke: očajnica, macina trava ili tetrljan trajna je biljka uspravne i dlakave stabljike visine 30 do 40 cm, što raste iz vretenastog korijena. Listovi su srebrno-bijeli, pokriveni gustim bijelim dlakama. Cvijetovi su bijeli i zbijeni u rnale gomilice bez peteljki. Ima oblik klasa..Uobičajena biljka srednje i sjeverne Europe. Bere se biljka u cvatu, bez korijena. Spada u najstarije ljekovite biljke, koje su u upotrebi još od vremena Egipta. Usprkos tome nije mnogo istraživana, odnosno nema mnogo naučnih dokaza o njenoj djelotvornosti. Očajnica je dugovječna, do 60 cm visoka, vrlo dlakava zeljasta biljka. Ljekoviti dio biljke: za lihek sabire se cijela biljka za vrijeme cvatnje. Suši se u hladu. Ljekovito djelovanje: očajnica ili tetrljan jedna je od prvorazrednih ljekovitih biljaka za lječenje plućnih bolesti, stanja nakon gripe, početnog stadijuma tuberkuloze i grozničavih stanja. Uspješno se koristi u liječenju bolesti živaca, katara disajnih organa, kašlja, katara želuca, žutice i ženskih bolesti. Takodje od davnina koristi za neplodnost kod žena …kako samo ime kaze Očajnica ..za žene koje žele da postanu majke , ova biljka može pomoći. Oduvijek se koristila za normalizovanje menstruacije i samog ciklusa, odnosno uravnoteženje hormona. Macinom travom – Očajnica – Marrubium vulgare , ljekovitom biljkom kojom se žene tradicionalno liječe od neplodnosti. Od ove trave spravlja se čaj, koji kako “narodni recept” savjetuje, treba piti tri puta dnevno po vinsku čašu u vrijeme kad žena želi zatrudnjeti.

http://www.herbateka.com/ocajnica.html

New Report

Close