Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Vprašanje – sita sem…

Vprašanje – sita sem…

Pozdravljene,

zadeva je takšna..noseča sem 6 tednov (2.nosečnost)..ko sem klicala ginek. ambulanto, da bi se naročila pri svojem ginekologu (Jesenice), so me naročili šele čez 5 tednov, češ da imajo veliko gužvo in prej ne gre.
Takrat bom noseča že več kot 10 tednov!
Kolikor se spomnim, sem v prvi nosečnosti imela prvi pregled in UZ pri 7 tednih..

Vprašala bi, kako je, če hodiš h ginekologu samoplačniško in greš kasneje rodit v porodnišnico.Ali katera hodi tako?
Vedno bolj se namreč nagibam k temu, da bi hodila v privat ambulanto – sita sem čakanja..najprej na pregled in potem ponavadi še pol dopoldneva preždim v čakalnici, kjer je tako nabito polna (kljub temu, da sem naročena recimo ob 9h, čakam npr. do 11h)

Lepo se imejte:)

🙂 Nič ni narobe spoštovana gospa, če se prvi pregled opravi”šele” po 10 tednu, tako se v praksi tudi opravljajo, tam neklje od 10-ega pa do 12-tega tedna.Lp

Ok, lahko govorim le zase. Približno vem, kakšna je situacija na Jes.O tem, kdo je kriv za to, ne bi. Me ženske sigurno ne.
Verjamem, da se prijaznost pri privat ginekologu ne more primerjati s pogosto res dolgim čakanjem in zmešnjavo v dotični bolnišnici, pa morebitno smolo, da ima tamkajšnji dr. House res slab dan, pa še kaj bi se našlo, kar v javnem zdravstvu pač dobiš za denar, ki ga daš.
Jaz osebno sem zadovoljna, da imam ginekologa gor. Zakaj?
Vsi ginekologi, ki delajo v SBJ, so dobri. Vsak pač s svojim pristopom, ki je kateri všeč, drugi pa pač ne. Če katera nima pozitivnih izkušenj, tudi možno. Praktično na vsakem pregledu ti naredijo UZ (pri privatniku ti glede na določila ZZZS pripadata natanko 2 in pika), tako da se ob PDP približno ve, kako velik je otrok, in včasih tudi zaradi tega prej pade odločitev za pri nekaterih tako zelo željeni CR. Laboratorijske preiskave se opravljajo tako, kot naj bi se po doktrini, in načeloma ne šparajo.Ko greš rodit, v glavnem poznaš ljudi, s katerimi boš imela opravka. Gotovo sem še kaj pozabila, ampak oprosti, jaz na tvojem mestu ne bi menjala, razen, če veš za kako res dobro opcijo v okolici.
S pregledi je pa res, kot ti je že Donna napisala: povsod (ne samo v SBJ)se bolj ali manj držijo tega, da je prvi pregled med 8 in 11 tednom, z razlogom.

nova
Uredništvo priporoča

Bi se kar strinjala s Svinčnikom.
Meni čakanje tam gor (pa čeprav par ur) odtehta to, da imamo UZ skoraj ob vsakem pregledu, pa tudi vse ostalo, kar je omenila že Svinčnik, prevaga.

Hihi, tale z dr. Housom je dobra. :))) Saj je res – kolikor je strokoven in dober, zna biti tudi nesramen runkel. :)))

Jaz sem imela prvi pregled v 11. tednu.

Takrat se mi je zdelo to zelo pozno, vendar ko zdaj berem panične poste nosečk, ki so imele 1. UZ v 6. ali 7. tednu in še ni bilo srčnega utripa in ko potem berem, kako neprijetno je čakanje na 2. UZ, da vidijo, ali je nosečnost malo “kasna” ali gre za odmrtje ploda… Sedaj sem prav vesela, da sem imela prvi UZ šele v 10. tednu.

Sicer pa v vseh knjigah o nosečnosti piše, da naj bi bil 1. pregled okoli 10. tedna.

moj prvi uz je bil v 8t, potem pa spet v 9t, ker se je zelo malo videlo in potem čez 1 mes.
kako je stanje na jesenicah vem. za tisti dan k maš obisk pri G, sem se sprijaznila pač s tem da čakaš in si tisti dan ne planiram nič. tako je. je pa zelo u redu da ti naredijo UZ, ker kot nekje bereš so res punce ki jim malokrat naredijo UZ.

ne poznam stanja, ampak po mojem se ravno zaradi tega dolgo čaka ker vedno delajo UZ. Sem prepričana da bi se vrste precej zmanjšale, če nebi vsaki vsakič delali ultrazvoka.

Noooooo, čist tko ravn ni.

Ojla.

No, jaz pa hodim na Bled, kjer je sedaj ginekologinja med privat zdravniki. Baje ima čez 40 pacientk. Čakam ravno ne dolgo, vendar sem za slikco otročka z ultrazvoka morala plačati en euro. Kar se spomnim od prejšnjih nosečnosti se to ni nikoli zgodilo (ona ni delala ultrazvočnega pregleda). Jaz na Jesenice ne grem zaradi čakanja, če mi bo pa tukaj prekipelo zaradi novih for, bom pa tudi čakanje požrla. Aja, Haus se pa rad izživlja nad tistimi, ki se pustijo (to je moja izkušnja s ctg-ja). Lep pozdrav.

Napaka, se opravičujem. 40 pacientk na dan. Men je to velik.

Tudi jaz sem imla prvega pri 10. tednih in sem bila takrat panična, pa mi je ginekologinja lepo razložila, da je čas od 10-12. tedna. In čisto nič ni narobe, če nimaš ginekologa v porodnišnici, v kateri rodiš. Jaz ga še v istem mestu nisem imela.

No, jaz imam G v SBJ že od samega začetka in sem z zdravstveno oskrbo tam vedno bila več kot zadovoljna. Situacija je pa kar se tiče gužve razmeram primerna! Sedem let nazaj tudi približno ni bilo toliko nosečk kot zdaj in vsi se trudijo po najboljših močeh, da obvladujejo maso novih nosečnic. Je pa izredno pohvalno to z UZ-jem, meni ga naredi vsakič ko pridem na pregled. Pač čakalne dobe so take kot so, se bo treba sprijaznit ali pa res it k privat G ampak potem bo tudi prijazno obravnavo in vsako dodatno gazico treba pač doplačat.

Se pa strinjam glede odnosa nekaterih dohtarjev, sploh House (LOL) je lahko prava cvetka ob dobrih dnevih. Sem pa jaz tak karakter da se mu ne pustim in sva bila od nuhalne naprej zmenjena 🙂

Skratka, ambulanta je okej kar se tiče mene (čeprav imam tudi jaz uro vedno ob devetih in ob enih končam), kako je pa s porodnišnico in oddelkom pa poročam junija! 🙂

New Report

Close