Vprašanje s področja prehrane

Spoštovani,

na Vas bi se rad obrnil z vprašanjem s področja prehrane, če bi bilo možno.

Sem moški, star 35 let, telesno aktiven, ne kadim, ne pijem in sem načeloma zdrav.
Moje vprašanje bi se nanašalo na pitje soka iz rdeče pese.

Omenjen sok že več let uživam redno in sicer spijem vsak dan, vsako jutro na tešče 0.5 l soka.
Navadno je to sok kupljen v Mercatorju: »Bio sok rdeče pese, Bio Zone, steklenica, 0,5 l«
https://trgovina.mercator.si/market/izdelek/18221301/bio-sok-rdece-pese-bio-zone-steklenica-0-5-l

Moram reči, da prebava deluje pospešeno in tudi mislim, da sem nekoliko vitkejši od kar sok pijem, kakšnih drugih posebnih stranskih učinkov pa za sedaj še ni bilo.

Moje vprašanje bi se nanašalo na to, ali je priporočljivo, da se več let, redno, in vsako jutro konzumira tolikšne količine soka rdeče pese?
Sok naj bi sicer bil zdrav, sem pa pred dnevi zasledil članek, ki svetuje, da se sok rdeče pese pije le dva meseca. Potem naj bi se s pitjem soka prekinilo.

Če bi bilo mogoče bi vas prosil za nasvet.

Hvala,
lep pozdrav

Lep pozdrav

Sok rdeče pese ima celo paleto učinkovin, ki so pomembne za človeški organizem. Seveda pa katere tudi ne vsebuje. Veliko več učinkovin bi prav gotovo dobili, če bi bi sok naredili svež, veliko pa je verjetno odvisno tudi od surovine oziroma letine…

Človeško telo pa je zelo ekonomično. Zato lahko z zagotovostjo trdimo le: da vam v organizmu sigurno ne primanjkuje snovi, ki jih vsebuje sok rdeče pese.
Vsake toliko časa pa menim, da je takšno rutino pametno tudi prekiniti. Telo moramo neprestano trenirati in spodbujati, da pridobiva učinkovine na različne načine in iz različnih sestavin.

Mito Šinkovec http://www.telodrom.com Center Telodrom http://www.mito.si Mito stran https://www.facebook.com/Telodrom/ Faceebok

New Report

Close