vprašanje

Pozdravljeni,

1. ni ravno ginekološko vpr., vendar tudi nekako povezano:
zanima me, ali obstajajo samoplačniške ordinacije na Endokrinološki kliniki v LJ (ali samo z napotnico). Ali mogoče veste, kakšna je čakalna doba.
2. imam PCO in posledično tudi akne (bila sem tudi operirana) in sedaj pijem Klomifen. Uporabljam (ne vem, če vam je znana znamka MURAD za aknasto kožo in mi zelo koristi). Sedaj je ta ista znamka pripravila tudi vitaminske tablete, ki pomagaja zmanjševati vnetja. V navodilih so navedeni vitamini: A, B-kompleks, cink, E…in piše, da se v primeru nosečnosti in dojenja pogovorite pred jemanjem z zdravnikom. Poznam punco, ki jih sedaj jemlje (jemlješ jih 2 tedna, ko se ti zadeva nekoliko poslabša) in pravi, da ima manj vnetij. Ali menite, da v moji situaciji (delam na zanostvi in pijem klomiden) lahko to hkratno jemanje škodi.
3. Ali mi priporočate, da drugi del ciklusa (od 18.dne do 25.dne) jemljem še Dabroston 2 tableti/dan.

Hvala

1. kako je organizirana in kako deluje endokrinološka klinika pa žal ne vem.
2. omenjenih vitamonov žal ne poznam, zato jih ne morem komentirati
3. ob klomifenu podpora drugega dela ciklusa s progesteronom ne more škoditi, če že, pa bodo potrebne 3 tbl. dnevno.


1.ali 3 tablete pomeni 1na 8 ur?
2. ali bo vredu od 18.dne do 25.dne?

3x q pomeni približno eno na 8 ur, če že jemljete podporne hormone pa jih ima pome jemati do takrat, ko bo test nosečnosti definitivno negativen ali pozitiven. Če bo test pozitiven, se jemanje nadaljujem, sicer pa se preneha.


Ali je vredu od 18.dne naprej?

da


New Report

Close