Vprasanje
Ženske imamo različno močne menstrualne krvavitve, ne glede na to, ali jemljemo kontracepcijske tabletke, ker na menstruacijo vplivajo številni dejavniki, na primer stres, prehrana, bolezni, spremembe v teži ipd. Tako da se žal ne moremo čisto izogniti niti močnim niti šibkim menstruacijam. Če so menstruacije pogosto zelo močne je najbolje, da zamenjate vrsto kontracepcijskih tabletk.
srečno, N
Pozdravljeni,
namen kontracepcijskih tablet, v vašem primeru Stedirila je, da služijo kot kontracepcija in da zmanjšujejo jakost menstrualne krvavitve. Šibke menstruacije torej niso problematične.
Lep pozdrav!
Pozdravljeni,
jaz pa imam vprašanje; imela sem poseg odstranitev pregrade in od takrat naprej imam tri dni pred menstruacijo rjavo/krvave izcedke in nato še 6 dni normalne menstruacije. Nato 14 dni brez menstruacije in spet isto. Ali je v redu, če se trudimo zanositi? Od kdaj naprej se računa 11 dni, da lahko naredim ovulacijski test? Še dodajam: stara sem 38 let.
Lep pozdrav 🙂
anonimno 0104, 17.04.2025 ob 09:20
Pozdravljeni,
jaz pa imam vprašanje; imela sem poseg odstranitev pregrade in od takrat naprej imam tri dni pred menstruacijo rjavo/krvave izcedke in nato še 6 dni normalne menstruacije. Nato 14 dni brez menstruacije in spet isto. Ali je v redu, če se trudimo zanositi? Od kdaj naprej se računa 11 dni, da lahko naredim ovulacijski test? Še dodajam: stara sem 38 let.
Lep pozdrav 🙂
Odstranitev pregrade je minimalno invaziven kirurški poseg, rana se v maternici zaceli v nekaj dneh in kasneje ne vpliva več na krvavitve iz maternice. Mislim, da so nepravilne in prepogoste krvavitve posledica hormonskega neravnovesja. Potrebujete ginekološki pregled in morda hormonsko podporo.
Kdaj se opravijo kašne preiskave, se vedno šteje od prvega dne, ko dobite menstruacijo.
Če ne boste zanosili v pol leta rednih spolnih odnosov 3x tedensko (najbolje vsak drugi dan), svetujem pregled v ambulanti za neplodnost.
srečno, N
Pozdravljeni,
z enorogo maternico lahko zanosite po naravni poti, če imate prehoden jajcevod. Kar ste prebrali, drži. Ženske z enorogo maternico lahko prezgodaj rodijo, možen je zastoj plodove rasti ali nepravilna lega ploda (medenična vstava). Slovenski ginekologi so, kar se vodenja takšnih nosečnosti tiče, zelo izkušeni, zato se z nosečnostjo in morebitnimi zapleti ne obremejujte. Tudi IVF izvajamo pri enorogih maternicah. Pomembno je le to, da nikoli ne prenesemo več kot 1 zarodka.