Najdi forum

Vprasanje

pozdravljeni

Jemljem stediril m cca 5 let, v teh letih je blo par krvavitev samo izcedek 2dni in zelo malo, ostale so bile bolj mocne kot te, zakaj pride do tega odstopanja, res me to psihira takrat ko se to zgodi.

Ženske imamo različno močne menstrualne krvavitve, ne glede na to, ali jemljemo kontracepcijske tabletke, ker na menstruacijo vplivajo številni dejavniki, na primer stres, prehrana, bolezni, spremembe v teži ipd. Tako da se žal ne moremo čisto izogniti niti močnim niti šibkim menstruacijam. Če so menstruacije pogosto zelo močne je najbolje, da zamenjate vrsto kontracepcijskih tabletk.

srečno, N

***prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., ginekologinja in porodničarka *** vodja Centra za nosečnice, Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo Postojna, *** samoplačniška ambulanta v MCCZ, Parmova 53, Ljubljana (naročanje na 051 321 224) *** terapevtka medicinske hipnoze

Pozdravljeni,

Bolj me skrbi presbika, kadar traja 2dni pa da je bolj izcedek, stara, sem 46.

A sike niso problem?

Kaksna vrsta pa se obstaja?

Pozdravljeni,

namen kontracepcijskih tablet, v vašem primeru Stedirila je, da služijo kot kontracepcija in da zmanjšujejo jakost menstrualne krvavitve. Šibke menstruacije torej niso problematične.

Lep pozdrav!

doc. dr. Tanja Burnik Papler, dr. med., vodja Centra za zdravljenje neplodnosti, Bolnišnica Postojna *** [email protected] *** Tel: 05/7000 720.

Pozdravljeni,

jaz pa imam vprašanje; imela sem poseg odstranitev pregrade in od takrat naprej imam tri dni pred menstruacijo rjavo/krvave izcedke in nato še 6 dni normalne menstruacije. Nato 14 dni brez menstruacije in spet isto. Ali je v redu, če se trudimo zanositi? Od kdaj naprej se računa 11 dni, da lahko naredim ovulacijski test? Še dodajam: stara sem 38 let.

Lep pozdrav 🙂

Odgovor na objavo uporabnika
anonimno 0104, 17.04.2025 ob 09:20

Pozdravljeni,

jaz pa imam vprašanje; imela sem poseg odstranitev pregrade in od takrat naprej imam tri dni pred menstruacijo rjavo/krvave izcedke in nato še 6 dni normalne menstruacije. Nato 14 dni brez menstruacije in spet isto. Ali je v redu, če se trudimo zanositi? Od kdaj naprej se računa 11 dni, da lahko naredim ovulacijski test? Še dodajam: stara sem 38 let.

Lep pozdrav 🙂

Odstranitev pregrade je minimalno invaziven kirurški poseg, rana se v maternici zaceli v nekaj dneh in kasneje ne vpliva več na krvavitve iz maternice. Mislim, da so nepravilne in prepogoste krvavitve posledica hormonskega neravnovesja. Potrebujete ginekološki pregled in morda hormonsko podporo.

Kdaj se opravijo kašne preiskave, se vedno šteje od prvega dne, ko dobite menstruacijo.

Če ne boste zanosili v pol leta rednih spolnih odnosov 3x tedensko (najbolje vsak drugi dan), svetujem pregled v ambulanti za neplodnost.

srečno, N

***prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., ginekologinja in porodničarka *** vodja Centra za nosečnice, Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo Postojna, *** samoplačniška ambulanta v MCCZ, Parmova 53, Ljubljana (naročanje na 051 321 224) *** terapevtka medicinske hipnoze
Bila sem na laporskopiji, odkrili so mi enorogno maternico, kaj to pomeni za mene želim si zanositi ampak ne vem če je možno, brala sem tudi, da lahko pri enorogi maternici pride do zaostanka pri razvoju in rasti. Mi lahko kdo pove kaj več?
Sem stara 32let, menstruacije imam na 30-35dni. Na desnem jajčniku je viden folik, je slabše prehoden. Levi pa se ne stika z maternico. Je ivf sploh možen?

Pozdravljeni,

z enorogo maternico lahko zanosite po naravni poti, če imate prehoden jajcevod. Kar ste prebrali, drži. Ženske z enorogo maternico lahko prezgodaj rodijo, možen je zastoj plodove rasti ali nepravilna lega ploda (medenična vstava). Slovenski ginekologi so, kar se vodenja takšnih nosečnosti tiče, zelo izkušeni, zato se z nosečnostjo in morebitnimi zapleti ne obremejujte. Tudi IVF izvajamo pri enorogih maternicah. Pomembno je le to, da nikoli ne prenesemo več kot 1 zarodka.

doc. dr. Tanja Burnik Papler, dr. med., vodja Centra za zdravljenje neplodnosti, Bolnišnica Postojna *** [email protected] *** Tel: 05/7000 720.
Objava čaka odobritev
Chat

New Report

Close