Najdi forum

Pozdravljeni,

ravno sem koncala zdravljenje zoba – s polnitvijo kanalov. Zaenkrat imam se zacasno plombo – cement, ker mi je zobozdravnica nad polnjene kanale vstavila se zacasno zdravilo do naslednjic, ko naj bi naredili plombo. Do tu vse ok, dokler mi ne rece, da bi bilo najbolje narediti stift, saj bo uspeh zdravljenja zoba s tem bolj verjeten, saj so zdravljeni zobi krhkejsi in jih s stiftom zavarujemo. Je to res? Moj zob je namrec cel, ni ne zlomljen ne pocen. Za stift pa se mi zdi, da se ga uporablja ravno v teh primerih.

Se tudi vi strinjate z mojo zobozdravnico?

Spoštovana NAtaša,

koreniniski zatiček z nazidkom uporabljamo kadar zobne krone z zalivko ne moremo več povrniti v pravilno obliko in namesto nje izdelamo prevleko.
Z napisanim se nikakor ne strinjam, če ima zob še dobro zobno krono, ki se jo da dobro dograditi z zalivko. Ko izdelamo kovinski zatiček, je njegova odstranitev zelo težavna, včasih celo nemogoča in je zob, ob morebitnih ponovitvah vnetja, izgubljen. Če pa kanal ponimo z običajno termoplastično maso, le-to ob težavah zlahka odstranimo in zdravljanje ponovimo.
Če pa je krono nemogoče dograditi, je zatiček res edina rešitev.

New Report

Close