Najdi forum

Vprašanje

Pozdravljeni,

sem v 23. tednu nosečnosti. Danes mi je ginekolog na pregledu morfologije povedal, da imam slabšo prekrvavitev v popkovini. Predpisal mi je Aspirin Protect in neke tablete za železo, ki ga imam premalo. Rekel je, da še vedno obstaja tveganje, da gre kaj narobe. Drugače je povedal, da je z otrokom vse v redu.

Prosim za nasvet. Hvala.

Spoštovani,

ne vem kakšen nasvet bi vam lahko dal, saj nimam predstave, kaj je vaš ginekolog sploh ugotavljal in na kakšen način (“slabši” pretok skozi popkovino žal ne pove ničesar), niti kaj je mislil s tem, da gre lahko še vedno kaj narobe. Vedno gre lahko še kaj narobe, tudi če je vse idealno. Lahko le komentiram, da Aspirin 100mg/dan, uveden tako pozno nima več prav nobenega učinka. Uvesti ga je treba čim prej po 10. tednu, da lahko sploh računamo na kakšen preventivni učinek.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close