Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija Vprašanje

Vprašanje

Spoštovani!

Sem kratkoviden(-1,-0.75) in imam astigmatizem,na zadnjem pregledu pa sem dobil še dodaten izvid:-BM dlo:zrkli bledi,roženici prozorni,na entodelu pregrupacija pigmenta(kruck.),atrofija irisa značilna za PDsy,sprednja prekata primerno globoka,čist,zenici bp. -Fd dlo:pno omejeni,rožnati,desno C/D 0,3-0,4, levo C/D O,4-0,5,obojestransko globoko ekskavirani,makula,žilje bp. -Gonioskopija dlo: odprto zakotje 3 stopnje,izrazito močno pigmentirano,sanpaulesi line.
Imam pregled čez eno leto in me zanima,kako resna je diagnoza,oz. kakšno je tveganje za nastanek kake druge bolezni. Zdravnica mi je omenila,da se lahko pojavi sčasoma povečan pritisk,ki ga je potrebno zdraviti. Pri pregledu sem imel 18 in 19 mmHg. Drugače nimam težav z očmi in tudi dioptrija se mi v zadnjih petih letih ni spremenila.

Najlepša hvala za odgovor.

V izvidu, ki ga opisujete je nakaj sprememb, ki bi lahko kazale, da se lahko pojavi zvišan očesni tlak (bolezen glavkom ali zelena mrena), ni pa nujno.Zelo pomembne so redne kontrole očesnega tlaka in očesnega ozadja.

mag. Kristina Mikek, dr.med. spec. oftalmologije Morela okulisti d.o.o. Center za očesno refraktivno kirurgijo Tehnološki park 21, stavba D, 3.nadstropje Ljubljana Tel: 01 5102340 www.morelaokulisti.si

New Report

Close