Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija vprašanje

vprašanje

mam eno vprašanje. nad desnim očesom, v predelu zgornje veke, sem po nakjučju otipal majhno bulico. pa me zanima če je to normaln, če je samo živec, al pa naprimer kaka lojnica. pri otipu me ne zaboli. drugače pa imam dioptrijo in nosim leče. a je lahko s tem kaj narobe?

Verjetno gre za spremembo, ki se ji strokovno reče halacij in pomeni zamašitev ene od žlez. Zelo redko se to samo od sebe pozdravi, tako da je potreben mali kirurški poseg za odstranitev spremembe. Zelo značilno pa je, da se lahko še kdaj ponovi, pa ni nujno da na istem mestu kot je sprememba sedaj.

mag. Kristina Mikek, dr.med. spec. oftalmologije Morela okulisti d.o.o. Center za očesno refraktivno kirurgijo Tehnološki park 21, stavba D, 3.nadstropje Ljubljana Tel: 01 5102340 www.morelaokulisti.si

aha,hvala.a pa je ta poseg nujen?ker če ni nujen,se za njega ne bi odločil..

Ni nujen, vendar če vas moti se da narediti kirurški poseg in se spremembo odstrani.

mag. Kristina Mikek, dr.med. spec. oftalmologije Morela okulisti d.o.o. Center za očesno refraktivno kirurgijo Tehnološki park 21, stavba D, 3.nadstropje Ljubljana Tel: 01 5102340 www.morelaokulisti.si

New Report

Close