Spostovani,

Na internetni strani 24ur.com, pri popovih zdravnikih je nek zdravnik napisal da obstaja beljenje zob tehnika beljenja s posebno lučjo. Mogoce veste ali to pride v postev za zobe, ki so zaradi slabega zdravljenja granuloma se zabarvali?In pa kdo v Sloveniji naj bi to izvajal, ce morda veste? To vprasanje sem zastavil tudi temu zdravniku, a odgovora ni bilo. Zanima me se neka stvar. Na 3 spodnjih zobeh imam kar nekaj zobnega kamna ( na notranji strani). Ali lahko zaradi tega pride do umika dlesni??Drugace me to sploh ne moti, ampak ce obstajajo kaksne hujse nevarnosti, bo treba iti hitro do zobozdravnika.Zasledil pa sem tudi da obstaja odstranjevanje zobnih oblog (kamna) ultrazvocno.Z neko posebno konico. Mi lahko malo vec po veste o tem. Recimo ali to zobozdravniki izvajajo tudi na sprednji strani zoba, da odstranijo te obloge? Hvala za odgovor!
LP

Spoštovani zobnimišek,

za beljenje zob boste morali počakati kar na odgovor zobozdravnika, ki je o tem pisal, ker jaz odgovora ne poznam.
Zobni kamen na jezikovi strani zob pa si le pojdite očistiti, ker lahko pride do vnetja dlesni in posledično tudi do odmika. Kamen pa mislim, da že vsi zobozdravniki odstranjujemo ultrazvočno, tako da vam ga bodo tako odstranili tudi na teh ploskvah.

Pozdravljeni!
Zanimata me se 2 stvari. Zanima me ali to odstranjevanje ultrazvocno kaj boli??Ker ko grem z zobno nitko vmes me kdaj cisto malo zaskeli.
Drugo vprasanje pa je ali je zob, ki je bolj rumen, rumen od kamna in bo zaradi tega potem tud bolj bel?? Govorim seveda o spredni strani zoba.
Hvala vam!
Lepo se imejte!

Spoštovani zobnimišek,

ultrazvočno odstranjevanje zobnega kamna ne boli, lahko pa na posameznih mestih zaskeli, ker se dotaknemo občutljivega dela zoba.
Zob, ki je rumen, ne bo po čiščenju nič bolj bel, ker gre za notranjo barvo zoba in ne za površinsko zabarvanje.

New Report

Close