Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija Vpliv prestavitve menstruacije s tabletami Yaz na vmesne krvavitve

Vpliv prestavitve menstruacije s tabletami Yaz na vmesne krvavitve

Pozdravljeni!

Zanima me, če je možno, da prestavitev menstruacije (bodisi le za nekaj dni ali le teden) s pomočjo rednega jemanja kontracepcijskih tabletk (v mojem primeru Yaz) vpliva na pojav vmesnih krvavitev proti koncu ciklusa?

Prvič sem si zamaknila menstruacijo za sedem dni, potem en cikel nisem nič prestavljala, potem sem spet zamaknila menstruacijo za pet dni. Opažam, da se mi 10-12 dni pred napovedano menstruacijo po novem pojavljajo vsakodnevne vmesne krvavitve, ki se ne nehajo do konca bodoče menstruacije. Ne trajajo le 1-2 dni, temveč kar pridejo in se vlečejo…

Ali je torej možno, da so vmesne krvavitve posledica tega prestavljanja – se mi je cikel, ki sem ga pridno skozi mesece gradila, porušil s prestavitvami? Spotting sem sicer doživljala le v prvem mesecu jemanja tabletk Yaz ter vnovič štiri mesece kasneje.

Malo sem paranoična, saj se barva in gostota izcedka dnevno spreminjata: od temno rjave barve do čokoladno rjave, od tekoče rjave teksture do črne “skutaste”… Danes (pet dni odkar so se mi krvavitve pojavile) sem opazila, da je bila barva rdeča (kot barva menstruacije). Menstruacijo dobim šele čez slab teden. Tabletke jemljem na minuto natančno. Berem po forumih, a ne najdem nič pametnega. Naj omenim, da me ne boli nič. Nič me ne peče, nič ne boli, nič ne skeli… Kaj menite?

Hvala lepa za vaš čas, trud in energijo.

Pozdravčki! – M

Pozdravljeni!

Kaj naj rečem, da, možno je. Zakaj bi bili panični? Zaščita še vedno deluje, ne glede na izcedke in njihovo barvo (in druge atribute, ki jih omenjate). Poskusite z rednim jemanjem in si ne premikajte odtegnitvene krvavitve, najbrž bo ta nato bolj redna in predvidljiva (čeprav zagotovila ni). Če se bodo kljub redni uporabi izcedki ponavljali in vam šli na jetra, se skušajte z ginekologom dogovoriti za kakšne druge KT.

Matjaž

New Report

Close