Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Vozički za dvojčke – pomoč, prosim.

Vozički za dvojčke – pomoč, prosim.

Znanka pričakuje dvojčka in mora kupiti voziček. Obljubila sem ji, da bom poiskala informacije kje se da dobiti dober voziček. Sem pa trenutno zdoma, povezana na net preko GPRS-ja, tako, da mi dela zelooooooo počasi. Vem, da vas je tu nekaj mamic dvojčkov in vas tako prosim za pomoč.

Peg Peregov ji ni všeč, nekako si je ogledala ABCjev voziček. ampak menda za dvojčke niso OK. Ima kakšna kako konkretno info? Kateri model je res OK in kje ga lahko kupi.

Hvala.

nika

Jaz sem zelo zadovoljna z ABC-jem- 4 kolesa. 3 kolesni mi ne pride v poštev, ker ga ne mislim skozi privzdigovati. Če bi imeli 3 kolesnik s pregibnim prvim kolesom bi bil to zame, tako pa smo z 4 kolesnikom vsi v družini zadovoljni. le dva dežnička je potrebno dodatno kupiti.

Mi imamo trikolesnik ABC in smo bili z njim čisto zadovoljni. Predvsem je dober, ker gre v avto in ima velika kolesa zaradi vožnje po makadamu.

Glede privzdigovanja pa, mi smo s tem čisto dobro shajali.

Če jo zanima, ga prodajamo, ker smo ga že prerasli

– teh vozičkov osebno ne poznam

– Ingresina twin swift je zelo podoben vozičku, ki sem ga jaz imela (mislim, da je to samo novejša verzija mojega) in ga ne bi zamenjala za nobenega drugega. Uporaben od prvega dne dalje, lahek, super se zloži….

---------------------------------------------- Nikoli se ne kregajte z idiotom, spravil vas bo na svoj nivo in premagal z izkušnjami!

Vozički za dvojčke:

Prvo pravilo

Najpomembnejše pri vozičku je seveda, ali je dovolj ozek, da gre skozi vrata. Z dvojčki in vozičkom, ki ostane pre vhodnimi vrati stolpnice
(ti pa stanuješ npr. v 13. štuku) si ne moreš dost pomagat 🙂))

Res! ABCjev trikolesnik meri 82,5 cm. In ne gre čez vsa standardna vrata v Sloveniji (naš standard je 80 cm, nemški pa 86 cm – ta voziček torej v svoji rodni deželi krasno funkcionira, pri nas v Sloveniji pa ne).

Skratka, dimenzije so pomembne, NAJPREJ premerite vrata in prtljažnik avta.

(in res sem stanovala v 13 nadstropju stolpnice in ni šel čez vhodna vrata (potem sem odmontirala eno kolo, si ga dala med zobe, ga zmanevrirala skozi, dala kolo nazaj. Prišla do dvigala. Ni šlo. Odmontirala stransko kolo, si ga dala med zobe, zmanevrirala voziček not… Potem pa vhod v stanovanje – ista pesem. Nato kupila Inglesinin zaporedni voziček in preživela:)

Zato: Prodajam malo rabljen Inglesinin voziček, v kompletu z avtosedežki in spalnimi vrečami za v avtosedežke. Voziček je tak, da se lahko gledata, ali pa oba gledata tebe ali pa oba gledata v drugo smer, košari-ki kasneje postaneta sportna sedeza -lahko namestiš v katerokoli smer, s posebnim adapterjem (ki ga podarjam zraven) pa celo tudi obe kosari eno ob drugo, le da je širina nato prevelika za v dvigalo. Imaš na razpolago vse možne kombinacije kar je skrajno OK.

Bistvo: lahko na podvozje direktno montiraš kar dva avtosedežka – da ti otrok ni treba prestavljat ven in not iz košare v sedež in nazaj, ker v avtu zelo radi takoj zaspijo. Jaz sem zadevo uporabljala predvsem tako, da sem na podvozje montirala le avtosedezka, zato sta košari še praktično novi.
da je vse skupaj še enostavneje pa imaš še dve zimski spalni vreči posebej za v avtosedežek, saj je res preprosto, vanjo daš normalno oblečenega otroka, če pa kam prideš na toplo, pa je odpneš zadrgo ob vsej stranici vrfeče in otrok je odkrit in mu ni vroče. brez oblačenj ain slačenja pajacka, kar je pri dveh dojenčkih zamudno, pa še spi skoraj gotovo vsaj en. Zadevo sva naštudirala “v nulo”, da je bilo življenje z dvojčki še naprej predvsem velik užitek. Takoj bi jih imela še enkrat!

Ogledaš si ga lahko na tem linku
http://www.geocities.com/natasainpeter/vozicek.html

Če te zanima več: [email protected]

HOJLA

MI TUDI IMAMO ABC 3 KOLESNI PA NAM JE SUPER, GLEDE DVIGOVANJA PA SE KAR HITRO NAVADIŠ, PA ŠE FAJN ZAVORO IMA , TAKO DA JE SUPER!!!!
IN TI GA TUDI PRIPOROČAM,…….
ČAO
NATAŠA

DOBER JE TUDI HAUCKOV TRIKOLESNIK IN GER SKOZI VRATA – Poglejte v Arielu

Poišči malo nazaj – o tem je bilo že nekaj razprav.

Tudi mi smo po nekaj zgrešenih eksperimentacijah kupili trikolesnik od ABC designa.
Tudi jaz ga nebi zamenjala za nobenega drugega. Nabolj super je to, da ima velika kolesa in se ti ni treba mučit, če greš po kakšnem makadamu.
Znanka ima Peg Peregotovega, ki ima majhna kolesa in po neravni površini mora voz potiskati kot zmešana , pa še kolesa se ji nonstop vrtijo.

LP

Suzana

New Report

Close