Pozdravljeni.
To da se mama z mano ne pogovarja, me ne pokliče, je sploh ne zanima zame (ker sem se odselila in nisem ostala doma) me tako grozno niti ne moti kot pa me moti to, da se sploh ne zanima za moja otroka, torej vnuka. Sploh ne pokliče, na obisk pride enkrat na pol leta, sploh je ne zanima kaj imata rada in česa ne, kakšne napredke delata v razvoju ( ko ju pohvalim je vedno odgovor le super). Naj omenim da ima bratove otroke v vecini v varstvu, prisostvuje v vzgoji in organizaciji oskrbe in igre ter dneva, vglavnem jim nudi ogromno pomoči, katero jaz lahko le sanjam.
Najbolj zanimivo pa je, ko se srečamo kje na praznovanju, takrat je pa skoz okoli njiju, kot da ji kdo brani da ju prej ne vidi in se pomiljuje in se do njiju obnaša kot da stopit ne znata sama, bi pa jima kar vse pomagala. Vedno ju primerja z drugimi vnuki, se pravi kar imajo oni radi bota isto mojadva dobila, čeprav ju tematika sploh ne zanima, tudi oblacila prinese v njihovi velikosti in ne v njuni. Navelicali smo se hoditi k njej na obiske saj so tudi oni vedno tam in seveda nima časa za vnuki, z mano pa tako ne debatira.
Grozno mi je ko tavecji klice babico, nje pa od nikoder in kako mu naj razlozim da babi nima časa za njiju, da ima prevec dela z drugimi vnuki..
Pred vsemi v sorodu se pa vedno naredi najbolj bogo, da mi nic ne pokličemo in ne pridemo, tako so nas tudi drugi začeli postrani gledati in nas tako izločevati iz družbe.
Pogovora pa ni mogoče načet ker se vse obrne, da vedno kompliciram in mi nikoli nič ne paše.

Nehaj trpinčiti sebe in svoje otroke – ona je že vnaprej povedala, da si zlo, ki ji braniš stike z vnuki, zdaj pa daj mir in mamo ubogaj – prekini vse stike z njo.

A veš kaj je slabše od tega, da nimaš babice? To da imaš slabo.

Preberi si o narcistični osebnostni motnji – ker tole je tipično izživljanje motene osebe. Pa ne misli, da je tvojim nečakom bolje kot tvojim… To kar dela s teboj in tvojim bratom, dela tudi z nečaki. Ravno tako kot ji paše.

Menda resno ne misliš, da si zaslužiš grdo ravnanje, ker si se odselila? Če bi ostala doma bi bil problem “da si parazit”, zdaj so ji tvoji otroci odveč, če jih ne bi imela pa bi se “vsi sosedje iz nje norčevali”, da si neplodna ali pa kur*a Ali pa lezbijka ali pa nekaj narebe s teboj, ali pa splave vsak mesec delaš.

Ti ljudje, če ne najdejo izgovora, si ga izmislijo. In vsakič je huje. Drži se stran svoje otroke pa še bolj.

PA NE UČI SVOJEGA OTROKA DA JE NIČVREDEN S TAKIMI IZROJENIMI FORAMI:
“Grozno mi je ko tavecji klice babico, nje pa od nikoder in kako mu naj razlozim da babi nima časa za njiju, da ima prevec dela z drugimi vnuki.. “

Coprnica nima preveč dela z drugimi vnuki ali premalo časa za njiju. Ona se izživlja nad drugimi vnuki, ker ji dajejo “boljši” fix za njen čustveni vampirizem – DOKLER ji ga bolje dajejo.

NIMA JIH RADA. Ne tvoje, ne bratove, ne svoje. Vsi novorojenčki so več ali manj isti – po čem pa je *** določala njihovo vrednost?

Že to, kako se vleče ta rdeča nit zgodbe, ti je lahko fejst jasno, da je najbolje za vse vas, da se prekine vse stike. Verjamem, da je boleče, ampak sama si mati – lahko ti je zelo jasno kaj je bila tvoja roditeljica.

NE RINI NAZAJ V PEKEL, ler boš tako kot Evridika ostala ujeta, pa še svoje otroke vanj vrgla.

Narcistična osebnostna motnja, Narcisizem, po angleško Narcissistic personality disorder. Preberi si kaj je in svojim otrokom prepreči ta Pekel.

Spoštovani,

V vašem zapisu je več različnih iztočnic, na katere bi se svetovalec lahko oprl. Ni pa jasno kaj je vaše vprašanje oz. kaj ste želeli z zapisom doseči. Recimo:

– Mamino vedenje in njena psihološka struktura. Mogoče ste želeli le povedati, da se mama neustrezno obnaša in slišati, da imate prav.

– Vaša skrb za dobrobit svojih otrok. Mogoče ste želeli praktične napotke kako zaščititi otroke pred morebitnim škodljivim vplivom babičinega vedenja.

– Vaši globoki občutki ob tem, da vam mama ne nakloni niti osnovnih sporočil ljubezni (pozornost, zanimanje, čas, neposredni izrazi, da ste zanjo pomembni) niti pohval (ne pohvali otrok). Mogoče bi želeli razumeti in omiliti to morebitno bolečino.

– Poleg tega pa še dodatni občutki ob tem, da mama na ta brutalen način razlikuje med vami bratom. Mogoče bi želeli razumeti in omiliti to morebitno bolečino. Občutki med sorojenci so pogosto zelo močni in globoki. Kar je logično.

– Vprašanje kako ste opremljeni za razumevanje in komunikacijo z ljudmi, recimo temu, specifično osebnostno strukturo. Mogoče se hočete naučiti kako se na odrasel način premosti lastne globoke občutke in specifično psihološko strukturo drugega ter uveljavi svoje interese. Brez da pri tem čakaš na dobro voljo drugega. Kar se zelo verjetno, kot je napisala že PotrpljenjeJaVrlina, ne bo zgodilo nikoli.

Zaenkrat v zapisu niste postavili konkretnega vprašanja. Če pa bi kdaj želeli doseči ali razčistiti kaj od navedena (ali seveda tudi kaj, česar jaz nisem zapisal), lahko postavite dodatno vprašanje in bom na kratko odgovoril. Bolj celovito pa to lahko naredite v okviru svetovalnega procesa.

Lep pozdrav,
Uroš Drčić

_____________________ mag. Uroš Drčić transakcijski analitik - psihoterapevt m: 031 336 452 e: [email protected] url: [url]http://www.revitacenter.si[/url]

New Report

Close