Naslovnica Forum Zdravje Čutila Otorinolaringologija vneto uho, boleče grlo

vneto uho, boleče grlo

Pozdravljeni,

v sredo sem bila pri svojem osebnem zdravniku zaradi težav z bolečinami v grlu in desnem ušesu. Po pregledu je zdravnica ugotovila, da imam desno stran grla rdeče, vendar nič kaj hujšega, za uho pa je dejala da ne vidi dobro, ker da je bobnič prekrit, vendar da me še ne bi dala na čiščenje, ker to lahko stvar le poslabša. Predpisala mi je Hiconcil in Ketonal proti bolečinam.
Tako jemljem antibiotik že dva dni, vendar se ni stanje popolnoma nič izboljšalo, saj so bolečine v grlu še vedno prisotne, prav tako pa tudi v ušesu (vendar nimam zamašenega ušesa, slišim normalno).
Ker jutri za nekaj dni odpotujem, me zanima, ali je lahko kaj hujšega, glede na to, da bi se lahko oglasila pri zdravniku šele v sredo ali je bolje, da grem še danes do zdravnika, vendar ne bi rada, da bi mi opravili čiščenje, če to lahko zadevo tudi poslabša.
Kaj bi storili vi?

Hvala za odgovor in lp,

dunja

Spoptovani!

V kolikor nimate povišane telesne temperature, lahko opravite pregled naslednjo sredo, drugače pa svetujem ponovni pregled.

Lepo pozdravljeni, B.O.

Tudi jaz imam težave z bolečinami v grlu. Začelo se je pred 10 dnevi. Nenadoma sem začutila bolečine v grlu in ušesu- posebej me zaboli pri požiranju. Dobila sem tudi malo vročine (38), ki pa je kmalu padla na 37.
Grlo in uho pa me še vedno boli, čeprav pijem vroč čaj, ter jem propolis in tablete Angal.
Do zdravnika še nisem šla,ker sem predvidevala da bo tako kot v preteklosti po nekaj dnevih minilo.
Tudi kašljam pogosto-dražeč kašelj.
Zakaj se mi stanje še nič ni izboljšalo? Kaj mi priporočate,da bi mi lahko pomagalo?
Sicer pa grlo na prvi pogled ni videti vneto-nimam belih oblog .
Lep pozdrav

pozdrav…..

Zaradi draženja sluznice je pogosto lahko boleče grlo,kar pa ni vedno vnetje ali angina.Izogibajte se mrzle,vroče,gazirane,alkoholne pijače,če pa se po nekaj dneh zadeva ne izboljša se ponovno oglasite pri svojem os.zdravniku.

Lp Dr.I.B.

Spoštovani,
že dlje časa me rahlo boli v desnem ušesu. Bolečine niso ostre in močne, se pa pojavijo ob vsakem hladu, vetru, klimi … poleg tega imam v grlu občutek, da imam “cmok”, ki ne gre ven. Nisem nahodna. To traja če ca 1 leto, bolj motoče in bolj boleče je ob vsakem prehladu, ki jih imam zadnje čase veliko. Zdravnica pravi, da je viroza, da se nič ne vidi, da ni bakterijskega vnetja in mi ne predpiše nobenega zdravila. Z istimi problemi sem se pri njej oglasila že vsaj 5krat. Pijem čaj, jem vitamine, … ampak ni kaj dosti bolje.
Kaj svetujete. Najlepša hvala za odgovor!
N.

Spoštovana!

Strinjam se, da zdravil ne potrebujete – ne bo pomagalo. Čuvajte se prahlada, prepiha…, zaradi tega se razdražijo živčki v koži, sluznici in potem imamo ta občutek oziroma bolečine. Vaš organizem pač tako reagira na te situacije (ste pač občutljiva).

LP IB.

Pozdravljeni!

Po novem letu so se mi začele pojavljati bolečine v desnem delu grla in desnem ušesu (to je predvsem pri požiranju oz. pitju tekočin)…včasih sploh ne vem ali me boli grlo ali uho…ali oboje ali celo nekaj vmes… Bolečine niso hude…čez dan čist rahle…ponoči in zjutraj pa bolj moteče (in to samo pri požiranju oz. pitju)… Vmes je bilo sicer cca. 2-3 tedne boljše oz so bolečine izginile…zdaj pa se vse spet ponavlja… Drugače nisem kadilec in tudi z želodcem nimam težav… Se pa veliko ukvarjam s športom, predvsem tekom…in tudi žez zimo sem tekal pri zelo nizkih temperaturah, zato sem bil kar velikokrat prehlajen…

Za mnenje se vam lepo zahvaljujem!!!

Spoštovani!

Možno je da imate kronično spremenjeno – občutljivo sluznico žrela, kot posledica “dihanja na usta” ob teku na mrzlem. Če je to, pomaga le, da se zelo čuvate – če boste še naprej dihali na usta, se sluznica izsuši – razdraži, in potem lahko imate te težave “stalno”.

LP IB.

pozdravljeni!

Že skoraj en mesec imam bolečine v ušesih(zunaj so bolečine zelo močne sploh ob pihaju vetra). sedaj so se pojavile še bolečine v grlu ter draženje v nosu( imam tudi krvave izločke iz nosu). sem pa kadilka.

LP!

Spoštovani!

Najveretneje ni kaj hudega, glede na krvav izcedek iz nosu, pa kljub vsemu, priporočam pregled pri zdravniku.

LP IB.

Spoštovani!
Že kak teden me malo boli v desnem ušesu bil sem bil pri zdravniku pred 3 medni in mi je dal hiconcil. Potem me je nehalo bolet. Čez kak teden pa me je zopet začelo ko sem mel v autu odprto okno. KAJ MORAM PO TEM K ZDRAVNIKU . Trenutno doma jemljem LECADOL.
Hvala

Spoštovani!

Če se stanje uredi, ne. Ne močite sluhovoda in seveda ne biti na prepihu, pod klimo…

LP IB.

Spoštovani;

zanima me kaj pomeni občasna rdečica uhlja in močna vročina iz njega.To se mi je začelo pojavljati letos in zadnja dva tedna kar pogosteje,skoraj vsak drugi dan.
Lepo pozdravljeni.

Pozdravljeni!

Hči (4,5 let) si je pred 4 dnevi z ”biba” palčko poškodovala oba spodnja kvadranta levega bobniča. Morala je iti na operacijo in sicer reponirali so ji robove perforacije in položili mrežico na bobnič ter napravili tamponado spontogaston v splošni anesteziji. Še isti dan je lahko šla domov.
Zanima me, kako dolgo se ji lahko cedi iz opreriranega ušesa? Prvi dan po operaciji je bil izcedek krvav, brez vonja ipd. Danes 2 dan po operaciji je ta izcedek brez barve, nima vonja, hči nima vročine in uhica je ne boli.Je potrebno, da jo peljem na ORL na pregled?

Za odgovor se Vam vnaprej zahvaljujem.

lp
Irena

Mene pa boli že en mesec v desne ušesu,prvič dobila kapljice za oči,ki se naj bi uporabljale tudi za ušesa,po tem bilo malo bolje,sedaj pa spet bolečina v desno stran glave in proti ličnici in očesu,zdravnik mi ponovil s kaplicami in dodal hiconcil,če ne bo boljše kaj bi to lahko bilo
lp

Mene pa boli že en mesec v desne ušesu,prvič dobila kapljice za oči,ki se naj bi uporabljale tudi za ušesa,po tem bilo malo bolje,sedaj pa spet bolečina v desno stran glave in proti ličnici in očesu,zdravnik mi ponovil s kaplicami in dodal hiconcil,če ne bo boljše kaj bi to lahko bilo
lp

Ali olje res pomaga pri bolečinah v ušesu? Velikokrat sem slišal, da pol žličke olja pogreješ in zliješ v uho nato zamašiš z vato. Trenutno pa me boli desno uho in nanj slabše slišim, bolečina pa se stopnjuje. Sem tudi prehlajen in pri izpihovanju se v ušesu slišim čudno pokanje in delno piskanje.

Pozdravljeni,

Učeraj me je nenadoma začelo pritiskati na spodnjem delu vratu, kot da me kdo tiščal. Poleg tega pa sem dobil še občutek tujka v grlu. Kasneje se je bolečina pojavila še v ušesih, kot nekakšno špikanje, pritisk.
Prejšnji teden sem začel jemati kapljice za oči, imel oz. imam konjuktivitis, ki pa gre na bolje. Ali je lahko tudi to vzrok za bolečine v grlu in ušesu? Kaj mi svetujete?
Prosim za vaš nasvet. Hvala

Vse opisane težave so tipične za virozo…svetujem počitek, C vitamin, čajčke in kakšen Lekadol po potrebi.
lep pozdrav,

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

Pozdravljeni,

upošteval sem Vaš nasvet in pil veliko čaja z limono. Tiščanje in tujek sta izginila, ostala pa je še blaga bolečina in pritisk v ušesih. Upam, da sčasoma mine tudi to.
Lp

New Report

Close