Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija vnetje ušes-cepljenje

vnetje ušes-cepljenje

Pozdravljeni!

Doma imamo 5 in pol mesečni dvojčici in 3 letnega sina, ki obiskuje vrtec. Dvojčici sta pri 4 mesecih in pol dobili prvo vnetje ušes (njuno obnašanje je bilo vredu, brez vročine, le grozno jima je začelo zaudarjati iz ušes, nato se je vlil ven gnoj). Dobili sta Hiconcil za 7 dni. Po 7 dneh jemanja je bilo 3 dni vredu, nato se je vnetje ponovilo. Dobili smo napotnico za ORL, kjer so gnojno uho posesali in predpisali Amoksiklav in TobraDex kapljice. Po 7 dneh jemanja je bilo 14 dni vredu in danes se je spet iz ušesk vlil gnoj. Pediatrinja je predpisala Hiconcil. Odločili smo se za cepljenje proti pnevmokoku, ampak čakamo, da bosta deklici zdravi.

Zanima me, ali je možna še kakšna druga medikamentoza pri takšnem vnetju, ali se vedno predpiše antibiotik? Skrbi me, ker sta deklici še res majhi in je to njun tretji antibiotik, obenem jima je že v tretje počil bobnič (vnetje je vedno le na 1 ušesu in vedno na enakem). Koliko dni po antibiotiku se ju lahko cepi proti pnevmokoku?

Hvala za vaš odgovor že vnaprej in lep pozdrav.

Tamara

Če gre za gnojno vnetje z izcedkom drugačnega zdravljenja ni. Prav gotovo nezdravljena gnojna vnetja bobničev (=srednjega ušesa) povzročajo mnogo več neželenih posledic kot antibiotično zdravljenje, četudi eno za drugim. Če je možno, počakamo nekaj dni po končanem zdravljenju z antibiotikom. Kar je pogosto nemogoče. Sama sem cepila nekaj otrok naslednji dan po končanem zdravljenju, ker sicer nismo mogli opraviti cepljenja.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close