Vnetje ock, zatecenost

Pozdravcek!
Nas mali Gasper ima ze 14 dni tezave z ockami. Namrec, ven mu tece izcedek – rumeni gnoj, ki mu jih zlepi. Cistim mu jih s fiziolosko, vceraj pa nam je zdravnica dala tudi recept za mazilo Bivacyn. Danes sem opazila, da ima desno ocko zateceno – pod ocko in veko. Je to lahko od zdravila, ali vnetja?
Ima kdo podobne izkusnje? Kaj lahko naredim?
Naj ga jutri peljem k zdravniku?

Pa se to: ze vec kot 14 dni je prehljajen, ima izcedek iz noska, pa nic e pomaga, ne fizioloska, ne pumpica za ciscenje. Opazam, da tudi tezje – glasneje diha.

Mislim, da je zatečeno oko posledica vnetja. Načeloma vnetje izgine že po parih dneh redne uporabe Bivacyna in fiziološke. Če je vnetje hudo, predpišejo poleg mazila še Bivacyn kapljice…
Kar se noska tiče, jaz prisegam na fiziološko in samo na fiziološko. Nekateri pa poleg redne uporabe fiziološke prakticirajo pred spanjem še Operil P kapljice za nos (ena kapljica v vsako nosnico očiščenega noska). Baje zelo pomagajo…

A da boš mirna, vseeno pokliči pediatra in se posvetuj – tako glede očk kot oteženega dihanja. Nenazadnje se z otrokovim zdravjem ni za hecat.

Srečno!

Lahko ti povem, da si pri nas doma pomagamo tudi s pripravkom iz kamilic tako, da potem takšno vneto očo parkrat umiješ s kamiličnim pripravkom. Pazi tudi da vsako oko umiješ s svojo gazico ali namočeno vato, da ne prenašaš vnetja iz enega na drugo oko.
Pri naši novorojenki, ki je tudi imela te težave pa smo si pomagali kar z mlekom od mamice, še najbolj pomaga pa še naravno je. Če ne verjameš vprašaj kakno babico preverjeno pomaga bolj kot kaplčjice.
Pa lep pozdrav.

New Report

Close