Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Vnetje mehurja & primotren

Vnetje mehurja & primotren

Sem bil pri zdravnici, ker se mi je zdelo, da imam vnetje mehurja. Urinski test ni nič pokazal tako, da mi ni dala zdravil (nitriti = 0, pH = 5, proteini = 1, glukoza = 0, metilketoni = 0, bilirubin = 0, hemoglobin = 0, erci = 1-2, lkci = 4-6).

Lahko vseeno jemljem PRIMOTREN?

LP

Spoštovani!

Včasih prihaja do dizuričnih, tj. težav podobnih vnetju mehurja, po spolnih odnosih. Če je to primer tudi pri vas, potem po vsakem spolnem odnosu vzemite po dve tableti primotrena. V nasprotnem primeru naj bi se zdravilo le okužbe sečil, kjer je tudi jasen izvid. Mogoče imate glivično okužbo nožnice in bakterije v začetnem delu uretre. V takem primeru bi bilo potrebno drugačno zdravljenje. Če pa se boste kljub temu odločili in jemali primotren, potem zadošča jemanje tri dni.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Kakšni pa so znaki glivične okužbe nožnice in bakterij v začetnem delu uretre? Kaj je uretra?

LP

nova
Uredništvo priporoča

Spoštovani!

Znaki glivične okužbe so lahko izcedek iz nožnice – bel tok, srbenje okoli nožnice, spremenjen vonj… Pri vnetju začetnega dela uretere, tj. sečnice, po kateri iz mehurja odteka urin, z običajnimi preiskavami urina ne moremo odkriti vzroka za težave, temveč le z brisom tega dela sečnice.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni!

Jaz nimam nobenih znakov, ki ste jih našteli, da so tipični za glivično okužbo. Je možno, da je glavica penisa vneta/občutljiva od oralnega spolnega odnosa po 1 tednu?

Spoštovani!

Seveda, še zlasti, če je bil ta namerno ali nevešče nekoliko bolj grob z več sesanja in grizljanja, ali pa zaradi drgnjenja glavice na suho z roko, perilom ipd.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close