Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Vnetje mehurja?

Vnetje mehurja?

Pozdravljeni!

Sem 21. letna študentka, ki ima že dalj časa težave z vnetjem mehurja. Ker mi dosedanja pomoč (uradna medicina in alternativa) ni preveč pomagala, prosim za nasvet. Naj opišem svoje težave:
Vnetja mehurja so se mi prvič pojavila pri 18. letih. Posebno je občutiti zelo pekoč občutek v spodnjem delu sečnih poti, še posebno ko grem na vodo. Opažam, da si ob najmanjšemu občutku mraza prehladim mehur (sploh ni potrebno, da bi me npr. napihalo). Vnetja so že kronična – pojavljajo se redno vsak mesec (ne glede na letni čas). Poudariti moram, da pijem zadostno količino tekočine (cca. 3 litre). Imam ugotovljene nekatere alergije (na cvetni in hišni prah ter vse živalske dlake). Zdravnica mi je predpisala najprej antibiotik Nolicin (ta po 5-dnevnem jemanju (2 tableti na dan) sicer odpravi posledico, a ne vzroka), vmes sem poskusila tudi Primotren (ta ni deloval), v zadnjem času (zadnje pol leta) pa poskušam s
čaji za ledvice in mehur (če so bolj blaga vnetja, sicer mi ne preostane drugega kot Nolicin, poleg tega jih ne smem uživati več kot 5-krat letno neprekinjeno zaradi vplivanja na jetra) ter s homeopatskimi tabletami Dulcamara (te naj bi preprečevale, a opažam, da samo zakasnijo izbruh). Naredila sem tudi odvzem brisa in vode, ki pa nista pokazala posebnosti. Oba s fantom sva se testirala za morebitne spolno prenosljive bolezni – tudi ti testi so bili negativni (jemljem tudi kontracepcijske tablete od poznega 17. leta dalje). Ne uporabljam dnevnih vložkov (le ob menstruaciji), skrb za higieno je prav tako na prvem mestu.

Splošna zdravnica sicer že od vsega začetka (3 leta) zatrjuje, da sem enostavno preobčutljiva in da tukaj ni pomoči. Ker se s to diagnozo ne morem sprijazniti, prosim za nasvet kako bi si izboljšala svoje zdravstveno stanje (odpornost na vnetja). Zelo me čudi, da se pri teh letih, kljub zdravemu načinu življenja (redno uživanje naravnih vitaminov, redno gibanje, dovolj spanja …) ne morem znebiti zgoraj omenjenih težav. Bojim se tudi, da bi se lahko težave sčasoma preselile na rodila. Dejansko tudi ne vem, kje je vzrok vsega (ledvica?, mehur?, sečnica?), alternativa sicer pravi, da naj bi bile ledvice zdrave.

Prosim za pomoč, kakršnokoli. Hvala!

Spoštovani!

Vnetje mehurja se na rodila ne more preseliti.

Ste spolno aktivni in to je krvavi davek, ki ga plačuje veliko žensk. Težko vam obljubim, da bi naslednji ukrepi lahko popolnoma preprečili vnetja, a lahko jih zmanjšajo. P ovsakem odnsou pojdite na vodo, nikoli ne zaspite, ne da bi izpraznili mehur. Pijete po opisu tako že dovolj. Skrbite za ksilo nožnično floro, kar pomeni, da si ne izpirajet nožnice in ne umivajte s tekočimi mili. Uporabljajte mlečnokislinkse vložke, ki porpavijo razmerje bakterij v nožnici in lahko preprečijo sprehajanje E. coli bakterij iz zadnjika mimo nožnice v sečnico. Uporabljajte klasične vložke tudi izven menstruacije (kadar vam oblačila to dopuščajo) za toplotno zaščito in odstranjevanje ev. izcedka.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

tudi sama imam podobne težave, krvava vnetja mehurja najmanj na vsaka dva meseca, grozno peče. opravila sem številne preiskave, nihče mi ni dal pametnega nasveta ali vzroka za to, samo antibiotiki, antibiotiki, antibiotiki….posledično vnetja nožnice, glivice, itd. Zdaj to rešujem sama, nad uradno medicino sem obupala, ker se ne trudi reševati vzroka. (moje izkušnje pač) Vnetja rešujem tako, da pijem čaje za mehur, kamilice, s katerimi se tudi umivam občasno, ne preveč mila, čimvečkrat izpraznit mehur, …po odnosih takoj na vodo in tudi umijem se takoj, pa to vseeno ne prepreči. izgleda, da tu ni rešitve, nekatere smo očitno res bolj občutljive kot druge.
Veliko sreče želim in čim manjkrat vnetje!

Poskusite z brusnicami! Bodisi sok iz brusnic (po možnosti ekološki in nesladkan, lahko se ga malo razredči z vodo), obstajajo pa tudi tablete iz brusnic, tudi v lekarnah, brusnice namreč klinično dokazano zmanjšajo in preprečujejo razvoj bakterij v sečnih poteh, imajo pa vsekakor manj stranskih učinkov od antibiotikov!
LP

P.S. Kaj dr. Kersnik meni o brusnicah kot (vsaj) preventvi, pa tudi kurativi glede sečil?

tudi jaz redno jemljem brusnice – tablete, ampak žal vnetja so še vedno…

Živjo sotrpinke!!!

jaz se s kroničnim uroinfektom ubadam že dobro leto!pravtako sem opravila malo morje urinskih preiskav, sanforde, ultrazvoke, rentgene ledvic… —ste šle pogledat, da nimate morda ledvičnega peska ali kamnov? pri meni so bili ti vzrok za preobčutljivost stalno popraskanega mehurja!! ampak kamni mirujejo, bakterij ni… jaz pa imam simptome vnetega mehurja… lahko bi rekla, da sem opustošila nekaj brusničnih in kamiličnih polj pa tudi veliko vode steče vame pa ni nič boljše. Pojedla sem 7 škatel primotrena, 4 škatle nolicina, 2 škatli ciprobaya in 1 škatlo ceclorja—in uganite! čez 2 dni je bil uroinfekt z vso vojsko nazaj! lupi se mi sluznica mehurja, imam stalnega, zelo čistega in razumevajočega partnerja, pa se ne da nič! jutro in dopoldan po lepi noči sta vedno na wc-ju…
no, ampak kot študentka mikrobiologije sem si sama, kar malo predrzno, odredila terapijo: čim začutim majhen špik v mehurju, ki v 99% vodi v neskončno lulanje, vzamem 1 tableto spasmexa (proti krčem v abdomnu, sečilih, maternici…), se dobi le na recept in ledvični bolniki smo polni te robe. po vsakem odnosu z mojim dragim lulam in pijem kot obsedena… včasih do 3 ali 4 litre v 1 uri. in vzamem 2 tableti primotrena takoj po odnosu in potem še čez 12 ur. morda se nekaj mehurskim napadom izognem. spim s termoforjem in 2 litri vode za pit in s straniščem za vogalom. res sem že obupana… ker kronično vnetje še nikomur ni prineslo nič dobrega! punce, ne dajte se, probajte vse kar vam rečejo! tudi kuhane žabe če bo treba in povejte kako je! in še eno veliiiiiiiiiko pravilo… nosite
B O D Y ! ! ! zmeraj.. poleti pa dolge majice da gredo čez hlače… ledveni pas in brez klime. pa se nekako zvozi vsaj poleti. zima je pa tako in tako grozna… 🙁 aja, stara sem21 let.

pa lep pozdrav vsem…

Tudi jaz imam iste težave, vendar v nosečnosti ( rodila sem 5 mesecev nazaj ) so mi najdli E.Coli. Ko sem rodila je bilo vse OK, tudi poleti je vse OK, ko pa se začno hladni meseci me mehur peče vsk mesec. Ampak sedaj sem nesla urin samoplačniško na prEISKAVO SANFORD, kjer je bila zopet izolirana E.Coli. Ravno danes grem k urologu. Torej po mojem mnenju se ne morem znebit te bakterije. Sem pa slišala da je zelo trdovratna. Če katero zanima, mi naj piše na mail.

tudi sem jaz videla že vse urologe v Sloveniji. težave imam že vrsto let, spasmex imam od zadnjega vnetja na zalogi, če bo sila, tudi to pride prav za ublažitev bolečin. Tudi jaz bi vzela primotren preventivno, pa ga žal od zdr. ne dobim, dokler ne vidi črno na belem, da lulam kri, grozno, na zalogo da bi mi jih dala, čeprav ve, da imam kronično in je hudo, ko te kar zlepa zareže, ponoči pa zdravnika nikjer in čez vikend ali na morju poleti je tudi težko dobiti recept, pa noče slišati za to. res ne vem, kaj naredit, ker ko teče kri, boli da je kaj…vse sem že poskusila, preiskave nikoli ne pokažejo bakterije E. coli, niti kamnov, niti peska. Oblečena sem več kot dovolj, po odnosih vedno pijem trikratno…skratka, obup. Še kakšen nasvet?

Spoštovani!

Ob naslednji epizodi jemljite zdavila maksimalno tri dni in vam jih bo ostalo za en ali dva ponvona napada, da jih vzamete.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close