Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Vnetje mehurja

Vnetje mehurja

Pozdravljeni.
Prosim vas za vaše mnenje. Moj sin je star 6 let. Pred 10 dnevi je začel tožiti,da ga peče lulcek na koncu lulanja. Peljala sem ga k pediatrinji,ker je bila zraven urina tudi kri. Ker je pediatrinja mislila da je lulcek vnet,mu je predpisala antibiotično kremo in dala sva urin. Pregled urina je vseboval veliko bakterij. Pregled urina sva ponovila 3 X in zadnjič mu je bila narejena tudi urokultura.
Zdaj je dobil v sredo sirup Primotren, ki ga je prvič dobil zvečer. Danes mi je rekel,da ga ob koncu lulanja še vedno peče. Prosim vas za vaše mnenje ali mogoče antibiotik še ni dobro prijel. V ponedeljek moramo ponovno dati urin. Kaj bi lahko še bilo narobe?
Hvala za vaš odgovor.
Barbara

Če je bila prisotna rdečina na izhodu sečnice, je verjetno šlo tako za vnetje sluznice in glavice spolovila (balanitis) kot za vnetje sečil (dokazano z urikultom, če je bil oddan res srednji curek). Vnetje sluznice še povzroča draženo kožo in ko otrok lula, urin teže čez ta dražen predel, kar povzroča pekoče bolečine. Pred lulanjem naj si na tanko namaže glavico spolovila, po lulanju pa umije in osuši.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close