Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Vnetje mehurja

Vnetje mehurja

Pozdravljeni, dr.Kersnik

še enkrat moram pohvalit vaše požrtvovalno delo, da nam pomagate in se s tem lahko izognemo marsikateremu nepotrebnemu obisku v ordinaciji.
Prosila bi vas za mnenje.

Prejšnji četrtek me je strašno bolel mehur in sem šla v petek k zdravnici in je ugotovila povečano vrednost levkocitov, beljakovin in malo krvi v urinu.
Bolečin pri uriniranju nisem imela niti pekočega občutka ne.Predpisala mi je Primotren 400 mg 2 tbl/12ur.Bolje je bilo po 2 dneh.V ponedeljek sem imela spet kontrolo urina in je bil izvid sicer boljši ( vrednost levkocitov 70-125) ampak še vedno je bilo prisotne malo krvi. Zamenjala mi je antibiotik z Zinnat 250 mg 2 tbl/12 ur. Po treh dneh jemanja me sicer še vedno boli mehur, vendar manj. Moram povedat, da spijem vode najmanj 2-3 litre na dan.

Ali je normalno, da me mehur še vedno boli?? Jutri imam sicer spet kontrolo, vendar mislim, da bi moglo biti že bolje.

Kakšno je vaše mnenje?

Najlepša hvala in lepo pozdravljeni.

Živa

Spoštovani!

Pri meni bi v takem primeru dobili promotren za tri dni brez kontrole. “Mehur” vas mogoče ne boli od vnetja. Če vas voda ne peče ine ne hodite pogosto na vodo, je menjava antibiotika brez preiskave po Snafordu bolj ali manj neupravičena, še zlasti, ker se to ni zgodilo po 10-dnevni kuri primotrena.

Pijet naprej veliko tekočine in si malce pogrejte spodnji del trebuha. Mogoče bo po kakem tednu bolje.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close