vnetje in hemoroidi?

Pozdravljeni!
Sem 36-letna mamica štirih otrok. Zadnjega sem rodila pred tremi meseci. Proti koncu nosečnosti se mi je kar naenkrat spremenila prebava. Blato je postalo bolj mehko, včasih kašasto, svetlejše barve, včasih tudi malo tanjše. Velikokrat sem morala na stranišče takoj ko sem vstala. Zdravnik je rekel, da je to verjetno zaradi hormonov in nosečnosti. Po porodu se je vse malo umirilo, potem pa so se po kakšnem mesecu pojavile bolečine (tiščanje. zbadanje, pekoč občutek) v trebuhu, v okolici popka ( levo ali desno ). Prebava je bila redna, blato pa je spet postalo mehkejše in kašasto. Zdravnik me je postal na odvzem krvi in vode, oddala sem tudi več vzorcev blata, šla sem na UZ trebuha. Vse je bilo vredu. Po mnenju zdravnika bi lahko šlo za vnetje, lahko pa bi bil tudi psihičen razlog, saj sem bila ob koncu nosečnosti pod velikim stresom.
Kmalu pa so se pojavile tudi bolečine v anusu. Na začetku so bile občasne, kot neko zbadanje, pritisk, zadnje dni pa trajajo po cel dan.( z bolečino v trebuhu je pa boljše) Imam mogoče hemoroide? Bolj je moteče če sedim.zaprta nisem, blato je še vedno mehko, včasih malo tanjše. Je to zaradi tega, ker je mehkejše? Ko sem potipala s prstom, nisem čutila nič posebnega, malo me je bolelo takoj za zadnjično odprtino. Jemala sem tudi svečke Rektakut, po njih je bilo boljše.Je pa bilo takrat blato spet bolj kašasto. Zdaj jih spet jemljem, vendar ni občutnega izboljšanja.Priporočate kaj drugega? Naj povem da dojim, tako da sem omejena z zdravili. Vse skupaj se že vleče približno dva meseca, zato me že pošteno skrbi, da bi bilo kaj resnejšega. Shujšala nisem, mogoče eno kilo v zadnjem času (sicer ta niha po eno kilo gor ali dol). krvi ni.Osebni zdravnik predvideva, da so hemoroidi. Čez štirinajst dni sem naročena pri proktologu.Zanima me še vaše mnenje, mogoče razmišljam preveč negativno, čeprav vem da ne smem zaradi dojenčka.
Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Spoštovani,

Po porodu so hemeroidi zelo pogosti, niso nič nevarni, bolijo lahko, če so vneti ali trombozirajo. Vse ostalo je redkejše.

LP, Marija Š. Gašperšič

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

Živjo!

Nisem želela odpirati nove teme, saj sumim da moj problem spada nekako v to kategorijo. Stara sem 18 let in imam že od nekdaj težave z izločanjem blata. Zame je namreč zelo boleče, vendar se je v zadnjih mesecih zadeva občutno poslabšala. Vedno sem imela bolj trdo blato, vrsta prehrane je zelo malo vplivala na moje izločanje. Tako je bilo moje blato zelo trdo, pogosto se mi je pri zadnjični odprtini naredila rana, katera je malo krvavela in bila precej boleča. seveda se je zelo težko hitro zacelila, saj grem na veliko potrebo po navadi vsak dan, redko da en dan ne grem. Pred kakšnim mesecem se mi je naredila precej večja rana, katera se mi še vedno ni zacelila. Ob vsaki potrebi vidim kri na toaletnem papirju, boli pa me tako hudo, da težko sedim v normalno pozi med opravljanjem potrebe. Zanima me, če ima še kdo podobne izkušnje? Problem imam tudi pri spolnih odnosih, saj se mi prav tako pri ta drugi luknjici pojavlja vedno ena in ista rana, katera za celjenje potrebuje skoraj teden dni, in imava tako z fantom lahko spolne odnose samo približno enkrat na teden, kar pa je za naju, ki sva mlada, precej zoprna zadeva. Sicer nimam veliko pojma o teh yadevah in ne vem sploh če je to možno, ampak glede na lego ran bi mogoče bil lahko kakšen problem z mojim presredkom? Upam na vaše odgovore ali nasvete.

Lp

Spoštovani!

Vsekakor vam svetujem iti k zdravniku. Zelo pomembno je, da izključi katero od spolno prenosljivih bolezni. Ranice se da pozdraviti, zato s pregledom ne odlašajte!

LP, Marija Š. Gašperšič

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

Pozdravljeni.
Na vas se obračam ker nevem točno kaj je narobe in če je priporočljivo iti k zdravniku, ali bo minilo samo od sebe.
Stara sem 17 in pred približno tednom dni se mi je pojavila pekoča bolečina med predelom danke in zadnjika. Najprej me je peklo samo pri odvajanju blata in pri odvajanju urina (če je urin prišel na to mesto), kasneje pa tudi že čez dan, ko sem sedela itd. Vmes je bilo tudi tako, da me je srbelo. Najprej sem pomislila na hemeroide, ampak ker do danes ni bilo krvi, sem mislila da je samo kakšna rana ki se bo zacelila. Na hemerodie nisem pomislila tudi zato, ker nimam nobene bulice. Zdi se mi tudi čudno, da bi bili notranji hemeroidi, saj me peče samo zunaj. Najbolj me peče pri in po odvajanju blata.
Kot sem rekla, krvi ni bilo do danes, zato sem mislila, da se rana že celi.
Pred 2 tednoma sem bila tudi bolana, zato me zanima če je možno da je to od tega, oz. Od antibiotikov.
No vglavnem, zanima me, če je možno, da so hemeroidi, oz. je to samo kakšna rana, ki se bo čez čas zacelila. Skrbi me predvsem zato, ker vem da vnetje hemeroidov zelo boli in bi se rada temu izognila če se le da, zato me zanima tudi kakšna je možnost da se vnamejo? Problem je, ker se profesionalno ukvarjam s športom in ne bi bilo prijetno, če bi morala narediti premor, zaradi bolečin.
Že v naprej se vam zahvaljujem za vaš odgovor.

pozdravljeni

težave so lahko zaradi hemoroidov, notranjih hemoroidov namreč ne morete videti. brez pregleda nasvet ni mogoč. predlagam da obiščete vašega zdravnika

lp

____ Jurij Bednarik, dr. med. spec. internist Klinika Pacient Pregled takoj – Klinika Pacient http://klinikapacient.si/Storitve.aspx Pregled takoj in brezplačno – Prva zdravstvena asistenca http://www.pza.si/Pristop-k-PZA.aspx Odgovor in nasvet zdravnika TAKOJ – Doktor 24 http://doktor24.si/?page_id=8

New Report

Close